Muffins og franske makroner med nougat

Bøger

Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Cupcakes, muffins, franske makroner og whoopie pies
Bogen "Franske makroner & cupcakes" er ganske kort fortalt kager i lange baner. Så har du en sød tand, er der masser lækre opskrifter og masser af billeder, der får dine tænder til at løbe i vand og inspirerer dig til at komme i gang med kage-bageriet.

Kend din kage

  • Whoopie pie: en mellemting mellem en cookie og en kage. To halvdele er lagt sammen med creme, så du kan også kalde den for sandwich cookie.
  • Franske makroner (macarons): klassiske franske makroner af æggehvide, sukker og mandel lagt sammen med en creme.
  • Muffins og cupcakes: bages i muffinsforme og pyntes med glassur og figurer.

Alle de forskellige kager kan variereres i en uendelighed med bær, chokalade, icing, glassur, saft, nødder, cremecheese, smørcreme, trøffel og meget mere – og det er, hvad bogens forfatter Gitte Heidi Rasmussen har gjort.

Bag macarons og muffins med nougat til nytårsaften
Vi har fået lov at bringe to af bogens opskrifter - to der er oplagte at lave til nytårsaften, hvis du har lyst til at skifte kransekagen ud med noget, der er endnu mere lækkert: nougatcreme-macarons og nougatmuffins!

Bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen og fotograf Inge Skovdahl, forlaget Gyldendal, 120 sider og koster ca. 130 kr.

Her kan du købe bogen

 

På næste side får du opskrifterne på nougatcreme-macarons og nougatmuffins.

Læs også: Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

 

 

#br

Nougatcreme-macarons
20-30 stk.

Det skal du bruge:
50 g hasselnødder
50 g hakkede, smuttede mandler
200 g flormelis
1 spsk kakao
3 temperede æggehvider
50 g sukker
25 g hasselnøddeflager

Til nougatcremen:
1 dl piskefløde
150 g blød nougat

Sådan gør du:

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

  1. Begynd dagen før: Bring fløden i kog, tag gryden af varmen, og smelt nougaten heri under omrøring. Sæt i køleskabet, til nougatcremen er helt kold, gerne natten over.
  2. Rist nødderne på en tør pande, og gnid skindet af i et viskestykke.
  3. Findel nødderne i en foodprocessor - tilsæt derefter mandler, flormelis og kakao og tænd foodprocessoren igen, så mandlerne bliver helt findelte.
  4. Pisk æggehviderne luftige og næsten stive, tilsæt sukker og pisk til æggehviderne er helt stive,
  5. Vend mandelsukkeret i æggehviderne, og slå samtidg lidt luft ud af hviderne, indtil massen er ensartet.
  6. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en ca. 10 mm tylle ( eller brug en almindelig frysepose og klip et hul på 10 mm i diameteren)
  7. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad makronerne tørre mindst 20 min. inden bagning.
  9. Bag makronerne ca. 15 min. ved 160 grader.
  10. Lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
  11. Par dem størrelsesmæssigt, samtidig med at de lægges til afkøling på bageristen.
  12. Pisk cremen let, og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ud på haævdelen af makronerne, og læg de andre ovenpå.

TIP: opbevar kagerne i en lukket beholder i køleskab 


Nougatmuffins
12 stk.
Det skal du bruge:
50 g smør
150 g sukker
125 g nougat
2 æg str. m/l
125 ml mælk
125 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver

Nougat-icing:
200 g flormelis
1 spsk kakao
75 g blød nougat
50 g blødt smør
ca. 2 spsk mælk

Sådan gør du:

  1. Rør smør, sukker og nougat cremet.
  2. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk derefter mælken i.
  3. Vend hvedemel og bagepulver i dejen, og fordel dejen i muffinsforme.
  4. Bag kagerne ca. 20 min. ved 200 grader, og afkøl på bagerist.
  5. Bland flormelis og kakao, og smuldr nougat samt smør i blandingen.
  6. Pisk det først ved laveste hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt, 5 min.
  7. Pynt kagerne med nougat-icing og evt. lidt krymmel.
21 december 2011
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.