Der er opskrifter på alt fra forret til dessert og oksekød til vegetarmad
Der er opskrifter på alt fra forret til dessert og oksekød til vegetarmad Foto: Mikkel Vang

Kogebog gør det let at lave lækker asiatisk mad

Bøger

Med ”Uimodståeligt asiatisk - 100 enkle og forførende opskrifter” af Bill Granger får du 100 opskrifter på asiatisk mad i alle afskygninger. Den kommer hele vejen rundt med opskrifter fra mange asiatiske køkkener, fra det thailandske til det koreanske. Opskrifterne er enkle, og du behøver ikke suse den lokale Chinatown rundt for at finde ingredienserne, når du finder noget, du gerne vil lave.

Prøv Asiens unikke smagskombinationer

Soja er måske det, de fleste forbinder med asiatisk mad, men der findes en række andre smagsgivere, som tilsammen skaber balancen af sødt, salt, surt og stærkt. Det er noget af det karakteristiske ved det asiatiske køkken, og kokken Bill Granger vil gerne gøre det nemt for andre at opdage smagsoplevelserne.

Opskrifterne er nemme at gå til

Bogen indledes med et afsnit om det asiatiske forrådskammer. Her er en kort og overskuelig forklaring på de ingredienser, det er en god idé at have i køkkenet, når du kaster dig ud i kogekunsten. Meget af det kan klares i supermarkedet, enkelte ting må du til en specialbutik for. Opskrifterne er enkle, og bogen er delt op i afsnit, så den er nem at finde rundt i. Her er blandt andet sprødstegte forretter, aromatiske salater, krydrede kødretter og forfriskende desserter. De smukke billeder gør samtidig bogen til en fornøjelse at kigge i.

Kokkens kærlighed til det asiatiske køkken

Kokken bag bogen, Bill Granger, er fra Australien og nu bosiddende i London. Under opvæksten i Australien blev han præget og inspireret af de asiatiske køkkener. Siden har han rejst meget i verdensdelen, og opskrifterne i bogen er samlet under disse rejser. Med bogen vil han blandt andet gerne afmystificere ideen om, at asiatisk mad er kompliceret at tilberede – og at det faktisk mange gange forholder sig lige omvendt. Udover at udgive kogebøger har han et tv-show og driver restauranter i både Japan og Australien.

Bill Granger
Uimodståelig asiatisk - 100 enkle og forførende opskrifter
256 sider
Vejl. pris 249,95
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

På næste side får du en af opskrifterne fra bogen: Hoisinkylling med sellerisalat.


#br

Hoisinkylling med sellerisalat (4 pers)

Foto: Mikkel Vang

1 dl hoisinsauce
1 spsk kinesisk chilisauce
2 tsk revet ingefær
3 fed hvidløg, knust med den flade side af en kniv
2 spsk soyasauce
2 spsk citronsaft
1/2 tsk kinesisk fem-krydderi
8 kyllingeoverlår (ca. 1 kg) uden skind
1 spsk sesamfrø

Læs også: Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Varm ovnen til 200C. Dæk en bageplade med sølvfolie. Bland hoisin- og chilisauce, ingefær, hvidløg, soyasauce, citronsaft og fem-krydderi i en stor skål. Tilsæt kylling og lad det marinere i køleskabet i 15 min.

Arrangér kyllingen på bagepladen med folie, og bag i 30-35 min. Servér med sellerisalat og et drys sesamfrø.

Sellerisalat
200 g grønne bønner skåret i stykker på 5 cm
2 tsk soyasauce
1/4 tsk sesamolie
2 tsk risvineddike
2 tsk honning
2 stængler bladselleri skåret i tynde stænger på 5 cm

Blanchér bønnerne i en gryde med letsaltet kogende vand i 2-3 min, til de er smukt grønne og møre, men med bid. Skyl under den kolde hane, og dryp dem godt af. Bland soyasauce, sesamolie, eddike og honning sammen til en dressing. Dryp den over selleri og bønner.

13 februar 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...