Der er opskrifter på alt fra forret til dessert og oksekød til vegetarmad
Der er opskrifter på alt fra forret til dessert og oksekød til vegetarmad Foto: Mikkel Vang

Kogebog gør det let at lave lækker asiatisk mad

Bøger

Med ”Uimodståeligt asiatisk - 100 enkle og forførende opskrifter” af Bill Granger får du 100 opskrifter på asiatisk mad i alle afskygninger. Den kommer hele vejen rundt med opskrifter fra mange asiatiske køkkener, fra det thailandske til det koreanske. Opskrifterne er enkle, og du behøver ikke suse den lokale Chinatown rundt for at finde ingredienserne, når du finder noget, du gerne vil lave.

Prøv Asiens unikke smagskombinationer

Soja er måske det, de fleste forbinder med asiatisk mad, men der findes en række andre smagsgivere, som tilsammen skaber balancen af sødt, salt, surt og stærkt. Det er noget af det karakteristiske ved det asiatiske køkken, og kokken Bill Granger vil gerne gøre det nemt for andre at opdage smagsoplevelserne.

Opskrifterne er nemme at gå til

Bogen indledes med et afsnit om det asiatiske forrådskammer. Her er en kort og overskuelig forklaring på de ingredienser, det er en god idé at have i køkkenet, når du kaster dig ud i kogekunsten. Meget af det kan klares i supermarkedet, enkelte ting må du til en specialbutik for. Opskrifterne er enkle, og bogen er delt op i afsnit, så den er nem at finde rundt i. Her er blandt andet sprødstegte forretter, aromatiske salater, krydrede kødretter og forfriskende desserter. De smukke billeder gør samtidig bogen til en fornøjelse at kigge i.

Kokkens kærlighed til det asiatiske køkken

Kokken bag bogen, Bill Granger, er fra Australien og nu bosiddende i London. Under opvæksten i Australien blev han præget og inspireret af de asiatiske køkkener. Siden har han rejst meget i verdensdelen, og opskrifterne i bogen er samlet under disse rejser. Med bogen vil han blandt andet gerne afmystificere ideen om, at asiatisk mad er kompliceret at tilberede – og at det faktisk mange gange forholder sig lige omvendt. Udover at udgive kogebøger har han et tv-show og driver restauranter i både Japan og Australien.

Bill Granger
Uimodståelig asiatisk - 100 enkle og forførende opskrifter
256 sider
Vejl. pris 249,95
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

På næste side får du en af opskrifterne fra bogen: Hoisinkylling med sellerisalat.


#br

Hoisinkylling med sellerisalat (4 pers)

Foto: Mikkel Vang

1 dl hoisinsauce
1 spsk kinesisk chilisauce
2 tsk revet ingefær
3 fed hvidløg, knust med den flade side af en kniv
2 spsk soyasauce
2 spsk citronsaft
1/2 tsk kinesisk fem-krydderi
8 kyllingeoverlår (ca. 1 kg) uden skind
1 spsk sesamfrø

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Varm ovnen til 200C. Dæk en bageplade med sølvfolie. Bland hoisin- og chilisauce, ingefær, hvidløg, soyasauce, citronsaft og fem-krydderi i en stor skål. Tilsæt kylling og lad det marinere i køleskabet i 15 min.

Arrangér kyllingen på bagepladen med folie, og bag i 30-35 min. Servér med sellerisalat og et drys sesamfrø.

Sellerisalat
200 g grønne bønner skåret i stykker på 5 cm
2 tsk soyasauce
1/4 tsk sesamolie
2 tsk risvineddike
2 tsk honning
2 stængler bladselleri skåret i tynde stænger på 5 cm

Blanchér bønnerne i en gryde med letsaltet kogende vand i 2-3 min, til de er smukt grønne og møre, men med bid. Skyl under den kolde hane, og dryp dem godt af. Bland soyasauce, sesamolie, eddike og honning sammen til en dressing. Dryp den over selleri og bønner.

13 februar 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.