Hibiscus – ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og find ud af, hvordan du kan lave dit eget hibiscussukker.


Foto: Hibiscus - farverig inspiration Brug hibiscus på nye måder

Bogen “Hibiscus – farverig inspiration” er en lille, men yderst inspirerende bog. Den er spækket med store lækre billeder, som tankerne kan svømme væk i, og som giver dig lyst til at være konstant omgivet af de smukke blomster. Bogen giver dig inspiration og opskrifter på borddækning, te, kager og wellness med hibiscus samt tips til, hvordan du passer en hibiscus-plante. Her er en lille smagsprøve på nogle af opskrifterne.

Pas på gift

I nogle egne af Europa bruges stadig pesticider. Derfor anbefaler forfatterne, at du køber tørrede hibiscus, som du kan finde i økologiske butikker, eller venter med at bruge blomsterne, til planten har været i dit hjem i mindst seks måneder.

Foto: Hibiscus - farverig inspirationVandbakkelser med hibiscus-skum

Vandbakkelser:
1 dl vand
50 g smør
5 spsk. hvedemel
2 æg

Hibiscus-skum:
2,5 dl fløde
2 spsk. hibiscussirup

Sådan gør du:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom melet i, og rør dejen sammen.
Lad dejen køle lidt af. Rør æg­gene i dejen et efter et. Dejen skal kunne formes til toppe. Sæt toppe af dejen med skeer eller sprøjt med sprøjtepose.

Bag vandbakkelserne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
Pisk fløden og bland sirup i.
Skær de afkølede vandbakkelser over og læg 1 spsk. skum i hver.
Pynt evt. toppen med glasur og hibiscussukker.

Hibiscussukker:

2 dl sukker
Kronblade fra fire hibiscusblomster

Sådan gør du:
Skyl kronbladene og læg dem på et viskestykke.
Hæld sukker i en skål og tilsæt bladene. Blend sukkeret med en stavblender sammen med bladene, indtil alt sukkeret har taget farve.
Fordel sukkeret i et fint tyndt lag på bagepapir og lad det tørre.
Tip: tør evt. sukkeret i ovnen i ca. 15 min. ved 50-70 grader.

Mest læste artikler