Pynt bordet: Lad hibiscus spille hovedrollen, når du dækker bord næste gang.
Pynt bordet: Lad hibiscus spille hovedrollen, når du dækker bord næste gang.

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Bøger

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og find ud af, hvordan du kan lave dit eget hibiscussukker.

Foto: Hibiscus - farverig inspiration Brug hibiscus på nye måder

Bogen “Hibiscus - farverig inspiration” er en lille, men yderst inspirerende bog. Den er spækket med store lækre billeder, som tankerne kan svømme væk i, og som giver dig lyst til at være konstant omgivet af de smukke blomster. Bogen giver dig inspiration og opskrifter på borddækning, te, kager og wellness med hibiscus samt tips til, hvordan du passer en hibiscus-plante. Her er en lille smagsprøve på nogle af opskrifterne.

Pas på gift

I nogle egne af Europa bruges stadig pesticider. Derfor anbefaler forfatterne, at du køber tørrede hibiscus, som du kan finde i økologiske butikker, eller venter med at bruge blomsterne, til planten har været i dit hjem i mindst seks måneder.

Foto: Hibiscus - farverig inspirationVandbakkelser med hibiscus-skum

Vandbakkelser:
1 dl vand
50 g smør
5 spsk. hvedemel
2 æg

Hibiscus-skum:
2,5 dl fløde
2 spsk. hibiscussirup

Sådan gør du:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom melet i, og rør dejen sammen.
Lad dejen køle lidt af. Rør æg­gene i dejen et efter et. Dejen skal kunne formes til toppe. Sæt toppe af dejen med skeer eller sprøjt med sprøjtepose.

Bag vandbakkelserne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
Pisk fløden og bland sirup i.
Skær de afkølede vandbakkelser over og læg 1 spsk. skum i hver.
Pynt evt. toppen med glasur og hibiscussukker.

Hibiscussukker:

2 dl sukker
Kronblade fra fire hibiscusblomster

Læs også: Sund mad

Sådan gør du:
Skyl kronbladene og læg dem på et viskestykke.
Hæld sukker i en skål og tilsæt bladene. Blend sukkeret med en stavblender sammen med bladene, indtil alt sukkeret har taget farve.
Fordel sukkeret i et fint tyndt lag på bagepapir og lad det tørre.
Tip: tør evt. sukkeret i ovnen i ca. 15 min. ved 50-70 grader.

13 april 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...