Pynt bordet: Lad hibiscus spille hovedrollen, når du dækker bord næste gang.
Pynt bordet: Lad hibiscus spille hovedrollen, når du dækker bord næste gang.

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Bøger

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og find ud af, hvordan du kan lave dit eget hibiscussukker.

Foto: Hibiscus - farverig inspiration Brug hibiscus på nye måder

Bogen “Hibiscus - farverig inspiration” er en lille, men yderst inspirerende bog. Den er spækket med store lækre billeder, som tankerne kan svømme væk i, og som giver dig lyst til at være konstant omgivet af de smukke blomster. Bogen giver dig inspiration og opskrifter på borddækning, te, kager og wellness med hibiscus samt tips til, hvordan du passer en hibiscus-plante. Her er en lille smagsprøve på nogle af opskrifterne.

Pas på gift

I nogle egne af Europa bruges stadig pesticider. Derfor anbefaler forfatterne, at du køber tørrede hibiscus, som du kan finde i økologiske butikker, eller venter med at bruge blomsterne, til planten har været i dit hjem i mindst seks måneder.

Foto: Hibiscus - farverig inspirationVandbakkelser med hibiscus-skum

Vandbakkelser:
1 dl vand
50 g smør
5 spsk. hvedemel
2 æg

Hibiscus-skum:
2,5 dl fløde
2 spsk. hibiscussirup

Sådan gør du:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom melet i, og rør dejen sammen.
Lad dejen køle lidt af. Rør æg­gene i dejen et efter et. Dejen skal kunne formes til toppe. Sæt toppe af dejen med skeer eller sprøjt med sprøjtepose.

Bag vandbakkelserne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
Pisk fløden og bland sirup i.
Skær de afkølede vandbakkelser over og læg 1 spsk. skum i hver.
Pynt evt. toppen med glasur og hibiscussukker.

Hibiscussukker:

2 dl sukker
Kronblade fra fire hibiscusblomster

Læs også: Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Sådan gør du:
Skyl kronbladene og læg dem på et viskestykke.
Hæld sukker i en skål og tilsæt bladene. Blend sukkeret med en stavblender sammen med bladene, indtil alt sukkeret har taget farve.
Fordel sukkeret i et fint tyndt lag på bagepapir og lad det tørre.
Tip: tør evt. sukkeret i ovnen i ca. 15 min. ved 50-70 grader.

13 april 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.