Sushi og andet japansk
Det japanske køkken er mere end rå fisk, soya og sushi. Sushien har dog fået en fremtrædende rolle i bogen af Makiko Sano, som er ekspert i japansk madlavning og bl.a. har leveret sushi til Buckingham Palace. Supper og salater i forskellige afskygninger har også fundet vej til bogen. Du kan bl.a. prøve de to kollagen-supper, som skulle have en hudforyngende effekt. Der er også lette frokostretter, der kan fryses ned og et eksempel på en gang mættende japansk morgenmad.
Slankemad med god smag
En af fordelene ved japansk mad – udover smagen – er dens indvirkning på sundheden. Masser af grøntsager, fisk og kylling er hovedingredienserne i retterne. Japanske kvinder holder i høj grad den slanke linje, og hemmeligheden menes at ligge i deres madtraditioner.
I bogen får du præsenteret retterne trin for trin, og afsnittet med sushi indledes med den perfekte ris, valg af fisk og udskæring af grøntsager. Hvis du er kalorietæller, har bogens medvirkende diætist lavet 3 kostplaner med forskelligt kalorieindhold ud fra opskrifterne i bogen.
Dampet kyllingesalat med sesamolie
Dressing
4 spsk. sojasauce
4 spsk. sukker
3 spsk. riseddike
1⁄2 hønsebouillonterning 1⁄2 tsk. fint havsalt
1 spsk. ristet sesamolie
Salat
1 tsk. fint havsalt
1 kyllingebryst
2 spsk. sake
1⁄2 mellemstor icebergsalat, i tynde strimler
1⁄2 agurk, i tynde skiver
Et par tomatbåde
Et par tynde skiver rødløg