Den amerikanske version af sushi, California rolls.
Den amerikanske version af sushi, California rolls. Foto: Lisa Linder

Ny bog med sushi og andre gode retter fra Japan

Bøger

I ”Smækker lækker sushi” får du opskrifter på japansk, sund mad. Forfatteren er ekspert i japansk madlavning, og bogen guider dig til at komme i gang med den sunde og velsmagende mad – også med råd fra en diætist. Sushi udgør selvfølgelig en stor del af opskrifterne, men du kan også prøve andre retter, fx dampet kyllingesalat med sesamolie. Få opskriften her.

 

Sushi og andet japansk

Foto: Lisa LinderDet japanske køkken er mere end rå fisk, soya og sushi. Sushien har dog fået en fremtrædende rolle i bogen af Makiko Sano, som er ekspert i japansk madlavning og bl.a. har leveret sushi til Buckingham Palace. Supper og salater i forskellige afskygninger har også fundet vej til bogen. Du kan bl.a. prøve de to kollagen-supper, som skulle have en hudforyngende effekt. Der er også lette frokostretter, der kan fryses ned og et eksempel på en gang mættende japansk morgenmad.

Slankemad med god smag

En af fordelene ved japansk mad – udover smagen – er dens indvirkning på sundheden. Masser af grøntsager, fisk og kylling er hovedingredienserne i retterne. Japanske kvinder holder i høj grad den slanke linje, og hemmeligheden menes at ligge i deres madtraditioner.

I bogen får du præsenteret retterne trin for trin, og afsnittet med sushi indledes med den perfekte ris, valg af fisk og udskæring af grøntsager. Hvis du er kalorietæller, har bogens medvirkende diætist lavet 3 kostplaner med forskelligt kalorieindhold ud fra opskrifterne i bogen.

Dampet kyllingesalat med sesamolie

Foto: Lisa LinderDressing
4 spsk. sojasauce
4 spsk. sukker
3 spsk. riseddike
1⁄2 hønsebouillonterning 1⁄2 tsk. fint havsalt
1 spsk. ristet sesamolie

Salat
1 tsk. fint havsalt
1 kyllingebryst
2 spsk. sake
1⁄2 mellemstor icebergsalat, i tynde strimler
1⁄2 agurk, i tynde skiver
Et par tomatbåde
Et par tynde skiver rødløg

Læs også: Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

17 oktober 2013
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...