50 opskrifter på bæredygtig hverdagsmad
Trine Hahnemanns bog giver sig ikke ud for at være mere end den er – nemlig en opskriftsbog med 50 enkle opskrifter på hverdagsmad baseret på nordiske råvarer. Råvarer som ikke skal hentes langt fra Danmarks grænser, men kommer fra vores egne breddegrader og derfor også er langt mere bæredygtige, end hvis de kom langvejs fra.
Det skal være nemt og hurtigt
Bogen er primært henvendt til travle familier, som gerne vil leve af sund mad og samles om middagsbordet. For forfatteren betyder det noget, at folk kan lave god mad og har en grundviden om, hvordan man sætter hverdagsmad sammen. Noget hun sætter fokus på med bogens opskrifter og også har gjort i tidligere kogebøger.
Fra supper til desserter
Det nordiske køkkens råvarer byder på ingredienser til en lang række forskelligartede retter. I ”Nem nordisk mad” får du opskrifter på supper, grønt, fisk, kød, brød og sødt. Alt sammen enkelt og nemt at tilberede, når det helst skal gå lidt stærkt i hverdagen.
Trine Hahnemann
Nem nordisk mad
Gyldendal
128 sider
Vejl. pris: 229,95
Få opskriften på fiskegratin
#br
Fiskegratin
Denne gratin kan også laves som en rigtig ’resteret’, hvor man kan bruge, hvad man har af fisk og grønt i køleskabet, også selv om man ikke lige har de angivne mål i opskriften.
Til 4 personer
500 g frisk spinat
600 g kogte kartofler
600 g torsk (eller anden hvid fisk)
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 tsk revet skal af en
økologisk citron
1 tsk revet muskatnød
salt og friskkværnet peber
3 spsk rasp
25 g smør
Skyl spinaten grundigt, damp den med lidt salt, og dryp den derefter rigtig godt af.
Skær kartofler og fisk i tern. Vend spinat, kartofler og fisk sammen i en skål. Tilsæt hvidvin, fløde, citronskal, muskatnød, salt og peber. Kom blandingen i et smurt ildfast fad, drys med rasp, og fordel små klatter smør på toppen. Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Server gratinen rygende varm.