Rugpasta med bacon og grønkål er en af de retter, du kan finde i bogen "Nem nordisk mad"
Rugpasta med bacon og grønkål er en af de retter, du kan finde i bogen "Nem nordisk mad" Foto: Lars Ranek

Ny bog giver dig 50 nemme opskrifter på nordisk hverdagsmad

Bøger

Det nordiske køkken behøver ikke at være besværligt og tidskrævende. Trine Hahnemann har lavet en fin lille kogebog, som ganske enkelt hedder ”Nem nordisk mad”. Her er opskrifterne særligt henvendt til travle familier, som gerne vil spise godt og sundt. Du får opskriften på fiskegratin.

 

50 opskrifter på bæredygtig hverdagsmad

Foto: Lars RanekTrine Hahnemanns bog giver sig ikke ud for at være mere end den er – nemlig en opskriftsbog med 50 enkle opskrifter på hverdagsmad baseret på nordiske råvarer. Råvarer som ikke skal hentes langt fra Danmarks grænser, men kommer fra vores egne breddegrader og derfor også er langt mere bæredygtige, end hvis de kom langvejs fra.

Det skal være nemt og hurtigt

Bogen er primært henvendt til travle familier, som gerne vil leve af sund mad og samles om middagsbordet. For forfatteren betyder det noget, at folk kan lave god mad og har en grundviden om, hvordan man sætter hverdagsmad sammen. Noget hun sætter fokus på med bogens opskrifter og også har gjort i tidligere kogebøger.

Fra supper til desserter

Det nordiske køkkens råvarer byder på ingredienser til en lang række forskelligartede retter. I ”Nem nordisk mad” får du opskrifter på supper, grønt, fisk, kød, brød og sødt. Alt sammen enkelt og nemt at tilberede, når det helst skal gå lidt stærkt i hverdagen.

Trine Hahnemann
Nem nordisk mad
Gyldendal

128 sider
Vejl. pris: 229,95

Få opskriften på fiskegratin
#br

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Fiskegratin

Foto: Lars RanekDenne gratin kan også laves som en rigtig ’resteret’, hvor man kan bruge, hvad man har af fisk og grønt i køleskabet, også selv om man ikke lige har de angivne mål i opskriften.

Til 4 personer

500 g frisk spinat
600 g kogte kartofler
600 g torsk (eller anden hvid fisk)
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 tsk revet skal af en
økologisk citron
1 tsk revet muskatnød
salt og friskkværnet peber
3 spsk rasp
25 g smør

Skyl spinaten grundigt, damp den med lidt salt, og dryp den derefter rigtig godt af.

Skær kartofler og fisk i tern. Vend spinat, kartofler og fisk sammen i en skål. Tilsæt hvidvin, fløde, citronskal, muskatnød, salt og peber. Kom blandingen i et smurt ildfast fad, drys med rasp, og fordel små klatter smør på toppen. Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Server gratinen rygende varm.

8 marts 2013
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.