Rugpasta med bacon og grønkål er en af de retter, du kan finde i bogen "Nem nordisk mad"
Rugpasta med bacon og grønkål er en af de retter, du kan finde i bogen "Nem nordisk mad" Foto: Lars Ranek

Ny bog giver dig 50 nemme opskrifter på nordisk hverdagsmad

Bøger

Det nordiske køkken behøver ikke at være besværligt og tidskrævende. Trine Hahnemann har lavet en fin lille kogebog, som ganske enkelt hedder ”Nem nordisk mad”. Her er opskrifterne særligt henvendt til travle familier, som gerne vil spise godt og sundt. Du får opskriften på fiskegratin.

 

50 opskrifter på bæredygtig hverdagsmad

Foto: Lars RanekTrine Hahnemanns bog giver sig ikke ud for at være mere end den er – nemlig en opskriftsbog med 50 enkle opskrifter på hverdagsmad baseret på nordiske råvarer. Råvarer som ikke skal hentes langt fra Danmarks grænser, men kommer fra vores egne breddegrader og derfor også er langt mere bæredygtige, end hvis de kom langvejs fra.

Det skal være nemt og hurtigt

Bogen er primært henvendt til travle familier, som gerne vil leve af sund mad og samles om middagsbordet. For forfatteren betyder det noget, at folk kan lave god mad og har en grundviden om, hvordan man sætter hverdagsmad sammen. Noget hun sætter fokus på med bogens opskrifter og også har gjort i tidligere kogebøger.

Fra supper til desserter

Det nordiske køkkens råvarer byder på ingredienser til en lang række forskelligartede retter. I ”Nem nordisk mad” får du opskrifter på supper, grønt, fisk, kød, brød og sødt. Alt sammen enkelt og nemt at tilberede, når det helst skal gå lidt stærkt i hverdagen.

Trine Hahnemann
Nem nordisk mad
Gyldendal

128 sider
Vejl. pris: 229,95

Få opskriften på fiskegratin
#br

Læs også: Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Fiskegratin

Foto: Lars RanekDenne gratin kan også laves som en rigtig ’resteret’, hvor man kan bruge, hvad man har af fisk og grønt i køleskabet, også selv om man ikke lige har de angivne mål i opskriften.

Til 4 personer

500 g frisk spinat
600 g kogte kartofler
600 g torsk (eller anden hvid fisk)
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 tsk revet skal af en
økologisk citron
1 tsk revet muskatnød
salt og friskkværnet peber
3 spsk rasp
25 g smør

Skyl spinaten grundigt, damp den med lidt salt, og dryp den derefter rigtig godt af.

Skær kartofler og fisk i tern. Vend spinat, kartofler og fisk sammen i en skål. Tilsæt hvidvin, fløde, citronskal, muskatnød, salt og peber. Kom blandingen i et smurt ildfast fad, drys med rasp, og fordel små klatter smør på toppen. Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Server gratinen rygende varm.

8 marts 2013
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...