Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger

Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

De farvestrålende sandwichis er en af de opskrifter du finder i bogen "365 retter til børnefamilien".
De farvestrålende sandwichis er en af de opskrifter du finder i bogen "365 retter til børnefamilien". Foto: Sabine Lemire

Nem mad og sjove ideer

Foto: Iben KaufmannHele vejen igennem bogen er sværhedsgraden af retterne sådan, at de fleste børn kan være med – også de helt små, som sagtens kan give sig i kast med mange af opskrifterne. At kalde alle bogens opskrifter for retter er måske lidt en overdrivelse. Nogle af dem er nærmere sjove ideer til små ting man kan lave som fx bolsjehalskæden af indpakkede bolsjer, som bliver sat sammen med en hæftemaskine.

Forfatter med erfaring

Forfatteren til bogen, Sabine Lemire, har selv fire børn og tidligere skrevet bøger henvendt til børnefamilier bl.a. med gode ideer til fødselsdage og 365 ting du kan lave med dine børn. Der har altså været god mulighed for at teste opskrifterne i bogen, og der er både de nemme og hurtige opskrifter og nogle lidt mere komplicerede. Det kan også være en idé at sætte retterne sammen på kryds og tværs, så man får et helt måltid ud af dem.

Spinatomelet

Til 4 personer

Foto: Sabine Lemire4 æg
½ dl mælk
2 håndfulde spinat
en lille håndfuld frisk basilikum
100 g fetaost
1 tomat
olivenolie
salt og peber

Rør æg og mælk sammen. Hak basilikum og spinat. Tilsæt det sammen med ost, salt og peber. Varm en pande op med olivenolie. Steg omeletten. Hak tomaten, og læg den på omeletten med lidt basilikum.

Lemon Meringue

Til 8 personer

Foto: Sabine LemireDet skal du bruge

Læs også: Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

Mørdej
175 g hvedemel
75 g grahamsmel
170 g smør
65 g flormelis
2 tsk. vanilje
1 knivspids salt
1 æg

Citroncreme
2 økologiske citroner
skal af 1 citron
100 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
2 dl fløde

Marengs
2 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
½ dl vand

Sådan gør du
Mørdej:
Ælt ingredienserne godt sammen. Tryk den ud i tærteformen, og bag den i 10 min. ved 150 grader.

Creme:
Bland ingredienserne til en creme. Fordel den over mørdejen, og bag tærten i 15 min. ved 220 grader.

Marengs: Kog vand og sukker til en sirup. Lad det køle af. Pisk hviderne stive. Vend siruppen i hviderne. Smør marengsen over tærten lige inden servering. Bag kagen i 2 min. ved 220 grader.

Sabine Lemire
365 retter til børnefamilien
Lindhardt og Ringhof
384 sider
Vejl. pris: 249,95

27 januar 2014
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.