Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.
Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.

Ny bagebog med Mette Blomsterbergs klassikere

Bøger

I Blomsterbergs nye bog er der fokus på de gode gamle klassikere, men i konditorens egen fortolkning. Med de mere end 100 opskrifter i bogen vil hun gerne holde fast i kagebagningens historie, og du får opskrifter på alt fra lagkager til grove knækbrød. Få opskriften på Sarah Bernhardt-kager her.

 

Opskrifter for begynderen og den øvede

Foto: Lars RanekBogen ”Blomsterbergs skønne klassikere” skulle gerne give både begynder-bageren og den mere øvede lyst til at gå i krig med mel, smør, æg osv. Opskrifterne spænder bredt, og bogen er delt op i afsnit som skønne brød, flødekager, tørkager, lagkager og tærter og desserter. De fleste opskrifter er nemme at gå til, mens andre som lagkager og wienerbrød er en udfordring for de øvede.

En hyldest til konditorfaget

Mette Blomsterberg vil gerne holde fast i de gamle konditortraditioner, hvoraf nogle ifølge hende er gået i glemmebogen men stadig fortjener opmærksomhed. Det vil hun gerne gøre sit til, at de får. Og hun vil gerne væk fra det industrialiserede billede af kager som citronmåne og roulade og have folk til at lave dem selv af gode råvarer.

Sarah Bernhardt-kager

Foto: Lars RanekTrøffelcreme
2 blade husblas
3 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 64%

Små makronbunde
40 g hasselnøddekerner
100 g sukker
25 g pasteuriseret æggehvide

Læs også: Bagebog giver dig opskrifter på 24 kager uden mel

Overtræk og drys
300-400 g mørk chokolade, 55-60%
ca. 30 g finthakkede, usaltede pistaciekerner

Trøffelcreme
Læg husblassen i blød i ? liter koldt vand i ? time. Opvarm fløden til 80 grader (anvend evt. et termometer) og tag den af varmen.

Hak chokoladen fint og kom den i en stor skål. Hæld halvdelen af den stadigt varme fløde over chokoladen. Rør roligt, til chokoladen er næsten smeltet. Tilføj den resterende varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte i den varme chokoladefløde. Rør igen, til al husblassen er smeltet.

Kom den færdige trøffelcreme i en ren skål, læg husholdningsfilm direkte oven på cremen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.

Mette Blomsterberg
Blomsterbergs skønne klassikere
Politikens forlag
269 sider
Vejl. pris: 300,-

13 november 2013
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.