Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.
Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.

Ny bagebog med Mette Blomsterbergs klassikere

Bøger

I Blomsterbergs nye bog er der fokus på de gode gamle klassikere, men i konditorens egen fortolkning. Med de mere end 100 opskrifter i bogen vil hun gerne holde fast i kagebagningens historie, og du får opskrifter på alt fra lagkager til grove knækbrød. Få opskriften på Sarah Bernhardt-kager her.

 

Opskrifter for begynderen og den øvede

Foto: Lars RanekBogen ”Blomsterbergs skønne klassikere” skulle gerne give både begynder-bageren og den mere øvede lyst til at gå i krig med mel, smør, æg osv. Opskrifterne spænder bredt, og bogen er delt op i afsnit som skønne brød, flødekager, tørkager, lagkager og tærter og desserter. De fleste opskrifter er nemme at gå til, mens andre som lagkager og wienerbrød er en udfordring for de øvede.

En hyldest til konditorfaget

Mette Blomsterberg vil gerne holde fast i de gamle konditortraditioner, hvoraf nogle ifølge hende er gået i glemmebogen men stadig fortjener opmærksomhed. Det vil hun gerne gøre sit til, at de får. Og hun vil gerne væk fra det industrialiserede billede af kager som citronmåne og roulade og have folk til at lave dem selv af gode råvarer.

Sarah Bernhardt-kager

Foto: Lars RanekTrøffelcreme
2 blade husblas
3 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 64%

Små makronbunde
40 g hasselnøddekerner
100 g sukker
25 g pasteuriseret æggehvide

Læs også:

Chokolade fondant - opskrift fra Claus Meyer

Chokolade fondant er populært sagt en chokoladekage med flydende midte. Når du sætter skeen i kagen, flyder det med lækkert chokolade....

Overtræk og drys
300-400 g mørk chokolade, 55-60%
ca. 30 g finthakkede, usaltede pistaciekerner

Trøffelcreme
Læg husblassen i blød i ? liter koldt vand i ? time. Opvarm fløden til 80 grader (anvend evt. et termometer) og tag den af varmen.

Hak chokoladen fint og kom den i en stor skål. Hæld halvdelen af den stadigt varme fløde over chokoladen. Rør roligt, til chokoladen er næsten smeltet. Tilføj den resterende varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte i den varme chokoladefløde. Rør igen, til al husblassen er smeltet.

Kom den færdige trøffelcreme i en ren skål, læg husholdningsfilm direkte oven på cremen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.

Mette Blomsterberg
Blomsterbergs skønne klassikere
Politikens forlag
269 sider
Vejl. pris: 300,-

13. november 2013
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...