Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.
Rabarbertrifli er en af de desserter, du kan finde i bogen.

Ny bagebog med Mette Blomsterbergs klassikere

Bøger

I Blomsterbergs nye bog er der fokus på de gode gamle klassikere, men i konditorens egen fortolkning. Med de mere end 100 opskrifter i bogen vil hun gerne holde fast i kagebagningens historie, og du får opskrifter på alt fra lagkager til grove knækbrød. Få opskriften på Sarah Bernhardt-kager her.

 

Opskrifter for begynderen og den øvede

Foto: Lars RanekBogen ”Blomsterbergs skønne klassikere” skulle gerne give både begynder-bageren og den mere øvede lyst til at gå i krig med mel, smør, æg osv. Opskrifterne spænder bredt, og bogen er delt op i afsnit som skønne brød, flødekager, tørkager, lagkager og tærter og desserter. De fleste opskrifter er nemme at gå til, mens andre som lagkager og wienerbrød er en udfordring for de øvede.

En hyldest til konditorfaget

Mette Blomsterberg vil gerne holde fast i de gamle konditortraditioner, hvoraf nogle ifølge hende er gået i glemmebogen men stadig fortjener opmærksomhed. Det vil hun gerne gøre sit til, at de får. Og hun vil gerne væk fra det industrialiserede billede af kager som citronmåne og roulade og have folk til at lave dem selv af gode råvarer.

Sarah Bernhardt-kager

Foto: Lars RanekTrøffelcreme
2 blade husblas
3 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 64%

Små makronbunde
40 g hasselnøddekerner
100 g sukker
25 g pasteuriseret æggehvide

Læs også: Sådan kan du fjerne mos på taget

Overtræk og drys
300-400 g mørk chokolade, 55-60%
ca. 30 g finthakkede, usaltede pistaciekerner

Trøffelcreme
Læg husblassen i blød i ? liter koldt vand i ? time. Opvarm fløden til 80 grader (anvend evt. et termometer) og tag den af varmen.

Hak chokoladen fint og kom den i en stor skål. Hæld halvdelen af den stadigt varme fløde over chokoladen. Rør roligt, til chokoladen er næsten smeltet. Tilføj den resterende varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte i den varme chokoladefløde. Rør igen, til al husblassen er smeltet.

Kom den færdige trøffelcreme i en ren skål, læg husholdningsfilm direkte oven på cremen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.

Mette Blomsterberg
Blomsterbergs skønne klassikere
Politikens forlag
269 sider
Vejl. pris: 300,-

13 november 2013
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...