Opskriften på lakridsmarengs er en af dem, du kan finde i kogebogen.
Opskriften på lakridsmarengs er en af dem, du kan finde i kogebogen. Foto: Columbus Leth

Masser af opskrifter med lakrids fra Johan Bülow

Bøger

Johan Bülow har i den grad fået en forretning op at stå med sin lakrids i forskellige afskygninger. Nu har han udgivet bogen, som kort og godt hedder ”Lakrids”. Med den får du 72 opskrifter med lakrids som krydderi – både til det salte og det søde køkken. Prøv svinekæber i lakrids her.

 

Foto: Columbus LethLakrids som krydderi

Med bogen ”Lakrids” skal du gerne få øjnene op for lakrids som krydderi i maden på linje med fx peber. Lakridsen i opskrifterne er både i form af lakridspulver, lakridssirup, lakridsøl og rigtige lakridser. Bogen spænder vidt, fra de søde kager til salater og varme retter med det sorte krydderi.

Gæstekokke med i bogen

Opskrifterne i bogen er en blanding af lakridsproducentens egne og kokken og forfatteren Louisa Lorangs. Derudover har han fået hjælp fra andre dygtige mad-personligheder som fx Claus Meyer og Adam Aaman – og så har der også sneget sig en jordbæris med mynte og lakrids fra Paradis Is ind.

Et bornholmsk lakridseventyr

Joan Bülows lakridsproduktion begyndte på Bornholm i 2007, hvor han selv eksperimenterede hjemme i sin mors køkken. Efter en del trængsler blev produktionen og virksomheden til virkelighed, og han sælger nu også sine produkter uden for Danmarks grænser. Udover opskrifterne, som er nemme at gå til, og flotte billeder, får du også historien om tilblivelsen af virksomheden.

Læs også:

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Svinekæber i lakrids

Foto: Columbus LethSvinekæber er billige og noget af det bedste at sætte tænderne i. Bestil dem hos din slagter, og bed ham også evt. fjerne den lile seje hinde på oversiden. Så er de lige til at gå til.

Hovedret til 4 personer
2 gulerødder
1 persillerod
1 løg
12-16 svinekæber
olie til stegning
4 fed hvidløg
50 cl Liquorice stout eller anden mørk øl
1 spsk peberkorn
2 laurbærblade
5 kviste timian
1 spsk honning
1-2 spsk sød lakridssirup (Sweet Liquorice Syrup)
2-3 spsk balsamicoeddike
Salt og peber
Lidt plukket timian

Sådan gør du
Skræl og skær gulerødder og persillerødder i grove stykker. Pil og skær løget i både.
Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun dem i lidt olie i en varm, tykbundet gryde, gerne af støbejern. Brun dem evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt. Tag kæberne op.

Brun gulerod, persillerod, løg og knust hvidløg i lidt olie i gryden. Kom kæberne tilbage i gryden ovenpå grøntsagerne og tilsæt øllet. Kom en gaze- eller tepose med peberkorn, laurbær og timian i gryden. Læg låg på og lad kæberne simre under låg i ca. 1 time. Ryk lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme. Tag låget af og lad kæberne simre i yderligere 15-20 minutter, eller til de er helt møre.

Tag kæberne op, sigt saucen over i en ren gryde og lad den koge en smule ind, hvis nødvendigt. Smag ti lmed honning, lakridssirup, balsamico og salt. Kom kæberne tilbage i saucen og servér straks med plukket timian på toppen.

Servér gerne med kartoffel- eller rodfugtmos eller måske blød polenta og en skøn salat.

Johan Bülow
Lakrids
202 sider
Politikens forlag
Vejl. pris: 300 kroner


1. oktober 2013
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...