Den nye bog er fyldt med grønne ideer til madpakken.
Den nye bog er fyldt med grønne ideer til madpakken. Foto: Kirten Skaarup

Madpakke-bog giver dig inspiration til sund og lækker mad

Bøger

Familiens madpakker kan være en udfordring, når det gælder ny inspiration og kreativitet. Madskribent Kirsten Skaarup har netop udgivet bogen ”Den lille grønne for madpakkespisere” med masser af lækre opskrifter og ideer til hverdagens madpakker. Få opskrifterne på Spidskål-broccolisalat med bønner og kerner ogsandwich med rødbede og gedeost.

Foto: Marianne SchultzSund og indbydende madpakke

Både børn og voksne sætter pris på en god og nærende frokost. Derfor har madskribent gennem mange år, Kirsten Skaarup, skrevet sin nye bog ”Den lille grønne for madpakkespisere”. Hun ved, hvor vigtigt det er at blive tanket op med ny energi midt på dagen, og at det samtidig betyder meget, at maden er frisk og indbydende.

Madpakker uden kød

Fælles for alle opskrifter i bogen er, at de er vegetariske. Det er de både af sundheds- og miljømæssige hensyn. Det er sundere at lave sit eget pålæg end at gribe det med fedt og tilsætningsstoffer i køledisken, og kødproduktion belaster miljøet. Men man kan sagtens få frikadeller med i madpakken alligevel – de er bare lavet af linser og grøntsager i stedet for kalv og svin.

Fra suppe til pizza

Vegetarfrikadeller er en af de ting, der er opskrifter på. Bogen spænder vidt, og du kan finde alt fra varmende supper til sprøde fuldkornspizzaer med fx svampefyld. Eller hvad med en knasende salat eller hjemmelavet smørepålæg. De klassiske håndmadder har selvfølgelig også fået deres plads.

Bag brødet selv, hvis du har tid

Hvis du oven i købet har tid og overskud til at bage brødet selv, er der også her flere gode opskrifter at hente, både på rugbrød og lidt lysere brød. Sidst men absolut ikke mindst er der en håndfuld opskrifter til den søde tand – på den sundest mulige måde, fx cupcakes med pære eller frugtsmoothies.

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Den praktiske madpakke

Uanset hvad du fylder i børnenes eller din egen madpakke, er det allervigtigste, at maden er delikat og indbydende. Derfor går det ikke uden lidt tanke for, hvordan den bliver pakket. Her kommer forfatteren med en række gode tips. Der er også lidt råd at hente om at planlægge forud, så det ikke bliver for besværligt med den nye madpakkestil.

Kirsten Skaarup
Den lille grønne for madpakkespisere
168 sider
Forlaget Klematis
Vejl. pris: 249 kr.

Prøv spidskål-broccolisalat med bønner og kerner og sandwich med rødbede og gedeost på næste side.



#br

Spidskål-broccolisalat med bønner og kerner

Foto: Kirsten Skaarup300 g spidskål
250 g broccoli
100 g bælgede edamamebønner
50 g græskarkerner

Dressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1⁄2-1 spsk sennep
1 spsk frisk timian

Riv spidskålen i små stykker. Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg evt. broccolien i kogende vand 1⁄2 minut. Afdryp og afkøl den. Bland de to slags kål med bønner og græskarkerner.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og sennep. Tag dressingen med i madpakken separat.

Sandwich med rødbede og gedeost

Foto: Kirsten Skaarup1 lille rødbede
1⁄2 sødt æble
2 skiver groft sandwichbrød
4-6 skiver blød gedeost i rulle
En god håndfuld brøndkarse

Kog rødbeden mør, 20-30 minutter. Afkøl og flå den. Skær rødbeden og æblet i skiver.
Smør brødskiverne med osten og læg rødbede og æble i lag på den ene skive. Fordel brøndkarse mellem lagene og drys med lidt salt og peber.
Læg den anden brødskive øverst og pres sandwichen lidt sammen.

Læs også: Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeopskrifter

30 juli 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.