Mad med kærlighed - prøv en crumble med æbler og brombær

Bøger

Nem og indbydende mad er nøgleordene for kogebogen "Mad med kærlighed" af madskribent Marie Melchior. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Crumble med æble og brombær.

Har du æbler og brombær i haven, er denne crumble helt oplagt at servere.
Har du æbler og brombær i haven, er denne crumble helt oplagt at servere. Foto: Betina Hastoft

Simple opskrifter med smukke billeder

"Mad med kærlighed" er en indbydende kogebog med nemme retter, der alle er smukt illustreret. Madskribenten, Marie Melchior, står bag kogebogen, og ideen har været at samle en række opskrifter, der giver lyst til at gå i køkkenet og kokkerere. Det må siges at være lykkedes ret godt.

Anderledes kategorier af opskrifter

I "Mad med kærlighed" kan du finde opskrifter i 7 forskellige kategorier: Mad i en fart, Comfort food, Picnic i sneen, Forkæl dig selv, Magiske eftermiddage, Ud i det blå og Ferie, ferie, ferie. Bag kategorien, Magiske eftermiddage, gemmer sig blandt andet opskrifter på knækbrød, blommekage og andre lækre ting til eftermiddagskaffen.

Fakta om bogen

Mad med kærlighed af Marie Melchior - fra forlaget Lindhardt og Ringhof. 288 sider - 300 kroner som almindelig bog og 150 kroner som e-bog.



 

 

 

Læs også: Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Crumble med æbler og brombær

6-8 stk

Ingredienser

Fyld:
5 æbler
1 usprøjtet citron
100 g lys rørsukker
200 g brombær
100 g marcipan

Crumble:
200 g koldt smær
250 g mel
50 g lys rørsukker
75 g hasselnødder
1 spsk stødt kanel

Skær æblerne i mindre stykker med skræl. Riv skallen fint at citronen. Pres citronsaft ud over æblestykkerne og rør den revne citronskal i sammen med rørsukker. Tilsæt brombær og bland det hele sammen, Fordel frugten i 6-8 små forme eller ramekiner. Riv marcipanen over frugten.

Skær smør i tern. Ælt smør, mel og rørsukker sammen, til det er som krummer. Hak hasselnødderne og bland i sammen med stødt kanel. Fordel crumbledejen over frugten. Bag i en 200 grader forvarmet ovn i 25-30 minutter, indtil frugten bobler og crumblen er sprød.

Du kan også lave crumblen i et stort tærtefad i stedet for mange små - bagetiden skal dog øges til 35-40 minutter.

18 oktober 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...