Mad med kærlighed - prøv en crumble med æbler og brombær

Bøger

Nem og indbydende mad er nøgleordene for kogebogen "Mad med kærlighed" af madskribent Marie Melchior. Prøv en af opskrifterne fra bogen - Crumble med æble og brombær.

Har du æbler og brombær i haven, er denne crumble helt oplagt at servere.
Har du æbler og brombær i haven, er denne crumble helt oplagt at servere. Foto: Betina Hastoft

Simple opskrifter med smukke billeder

"Mad med kærlighed" er en indbydende kogebog med nemme retter, der alle er smukt illustreret. Madskribenten, Marie Melchior, står bag kogebogen, og ideen har været at samle en række opskrifter, der giver lyst til at gå i køkkenet og kokkerere. Det må siges at være lykkedes ret godt.

Anderledes kategorier af opskrifter

I "Mad med kærlighed" kan du finde opskrifter i 7 forskellige kategorier: Mad i en fart, Comfort food, Picnic i sneen, Forkæl dig selv, Magiske eftermiddage, Ud i det blå og Ferie, ferie, ferie. Bag kategorien, Magiske eftermiddage, gemmer sig blandt andet opskrifter på knækbrød, blommekage og andre lækre ting til eftermiddagskaffen.

Fakta om bogen

Mad med kærlighed af Marie Melchior - fra forlaget Lindhardt og Ringhof. 288 sider - 300 kroner som almindelig bog og 150 kroner som e-bog.



 

 

 

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Crumble med æbler og brombær

6-8 stk

Ingredienser

Fyld:
5 æbler
1 usprøjtet citron
100 g lys rørsukker
200 g brombær
100 g marcipan

Crumble:
200 g koldt smær
250 g mel
50 g lys rørsukker
75 g hasselnødder
1 spsk stødt kanel

Skær æblerne i mindre stykker med skræl. Riv skallen fint at citronen. Pres citronsaft ud over æblestykkerne og rør den revne citronskal i sammen med rørsukker. Tilsæt brombær og bland det hele sammen, Fordel frugten i 6-8 små forme eller ramekiner. Riv marcipanen over frugten.

Skær smør i tern. Ælt smør, mel og rørsukker sammen, til det er som krummer. Hak hasselnødderne og bland i sammen med stødt kanel. Fordel crumbledejen over frugten. Bag i en 200 grader forvarmet ovn i 25-30 minutter, indtil frugten bobler og crumblen er sprød.

Du kan også lave crumblen i et stort tærtefad i stedet for mange små - bagetiden skal dog øges til 35-40 minutter.

18 oktober 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.