Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Bøger

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder, at alle de 100 nye opskrifter kan laves på 15 minutter. Prøv selv med opskriften på krydrede makreller med quinoasalat.

Græskarsuppe med kastanjedumplings er en af de 100 opskrifter i bogen.
Græskarsuppe med kastanjedumplings er en af de 100 opskrifter i bogen. Foto: David Loftus

Foto: David LoftusMad i en håndevending

Lækker og sund mad kan laves næsten lige så hurtigt, som det tager at hente take away henne om hjørnet. I hvert fald hvis du spørger Jamie Oliver og bruger hans kogebog "Jamies mad på 15 minutter". Den er efterfølger til kæmpe-succesen "Jamies mad på 30 minutter" fra 2011, som solgte over en million eksemplarer på de tre første uger.

Fokus på sundhed og ernæring

Opskrifterne i bogen skal bruges som sund kost i hverdagen, og derfor er alle opskrifter udviklet under skarpt opsyn af en ernæringsekspert. Samtidig er opskrifterne lavet, så kosten bliver varieret og med forskellige næringsstoffer - uden at der er gået på kompromis med smagen. Bagerst i bogen finder du en oversigt over, hvad alle retter indeholder af kalorier, fedt og sukker.

Opskrifter fra hele verden

Retterne har inspiration fra hele verden og er inddelt efter hovedingrediens som kylling, fisk, oksekød og grønt. Morgenmad som toasts, müesli og smoothies har også fået en plads. Udover forord, et par tips til servering og et kort afsnit om ernæring er der ikke så meget snak. Bare 100 indbydende opskrifter til hurtig mad og billeder til dem alle sammen.

Opskrifterne kan laves af alle

Opskrifterne er testet igen og igen og af et bredt panel af teenagere, pensionister og travle mødre og fædre. Ifølge Jamie Oliver kan det godt være, at man skal bruge bogen nogle gange, før man kommer helt ned på de 15 minutter. Desuden giver han dig en liste med køkkengrej, som er uundværligt for at være fuldt klædt på til den hurtige indsats i køkkenet.

Jamie Oliver
Jamies mad på 15 minutter
Lindhardt og Ringhof
288 sider
Vejl. pris: 299,95 kr.

Læs også:

Tjek på malertape

Malertape fås i mange udgaver - sådan bruger du de forskellige typer tape.

Krydrede makreller med quinoasalat

Til 4 personer - 431 KCAL

Foto: David LoftusSalat

300 g quinoa
½ citron
800 g modne tomater, gerne forskellige farver
1 frisk rød chili
2 spsk ekstra-jomfruolivenolie
1 spsk balsamicoeddike

Makrel

4 x 200 g hel makrel, uden skæl og indvolde
1 stor tsk stødt koriander
olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
2 fed hvidløg

Til servering

2 store spsk mager yoghurt naturel
2 store tsk revet peberrod
et par kviste frisk basilikum

Læs også:

Kaffe som forkælelse

Vores sorte nationaldrik er en uforlignelig nydelse, hvis den tilberedes rigtigt - eksempelvis med friske, hjemmeristede bønner.

Sådan gør du

    • Alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Mellemstor gryde med låg, middel varme • Stor stegepande, høj varme.
    • Kom quinoa og 6 dl kogende vand i gryden med et nip salt og den ½ citron, læg låg på, men rør rundt nogle gange undervejs.
    • Læg fiskene på bagepapir, rids dem på begge sider med 2 cm mellemrum ind til benene. Gnid dem med salt, peber og stødt koriander og kom dem på panden med 1 spsk olivenolie.
    • Skær tomater ud, som du har lyst til, og arranger dem på et stort skærebræt, skær chilien fint og drys den over.
    • Fordel rosmarinbladene over fisken, knus hvidløgsfeddene og kom dem i. Vend fiskene, når de er gyldne (de skal have 4-5 minutter på hver side).
    • Når quinoaen er færdig (det tager cirka 10 minutter), hældes vandet fra, brug madpincetten til at presse citronsaften ud over quinoaen og læg quinoaen i en bunke midt på tomaterne. Dryp med ekstra-jomfruolivenolie og balsamico og krydr med et nip salt og peber.
    • Læg de sprøde fisk øverst. Rør yoghurt og peberrod sammen og dryp det over fisken. Drys med basilikumblade og server
14. november 2012
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...