Spinattærte med feta kan sammen med agurkesalaten og tomatsalaten laves på kun 30 minutter.
Spinattærte med feta kan sammen med agurkesalaten og tomatsalaten laves på kun 30 minutter.

Lav mad med Jamie Oliver på bare 30 minutter

Bøger

Ja, så let kan det gøres. Med den nye kogebog “Jamies mad på 30 minutter” fra Jamie Oliver, bruger du mindre tid i køkkenet og får mere tid til sommerens udendørsaktiviteter. Her bringer vi en af de 50 opskrifter fra bogen - agurkesalat, tomatsalat og spinattærte med fetaost.


Jamies bog er fuld af flotte billeder og lækker mad
Bogen er opbygget på en let overskuelig måde og er visuelt megtet inspirerende. Øverst til på venstre-siderne er et vist antal opskrifter, der tilsammen kun tager 30 minutter at tilberede. Resten af siden giver en detaljeret forklaring på tilberedningen. Højre-siderne er dedikeret til farverige og store billeder af retterne.

Få Jamies fire opskrifter, som du kan lave på 30 minutter
Vi bringer dig her fire af opskrifterne fra den nye bog:
Spinat- og fetatærte
Agurkesalat
Vaniljeis med drys
Tomatsalat

Spinat- og fetatærte
Det skal du bruge:

  • 100 g pinjekerner
  • 5 æg
  • 300 g feta
  • 50 g cheddar
  • tørret oregano
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 klat smør
  • 400 g babyspinat
  • 1 pk filodej a 270 g (køb den færdig i supermarkedet, hvor du finder den i frost-afdelingen)
  • cayennepeber
  • 1 hel muskatnød, til at rive

 Sådan gør du:

  1. Rist pinjekernerne i panden; rør af og til.
  2. Slå 5 æg ud i en skål.
  3. smuldr 300 g feta og riv 50 g cheddar i.
  4. Tilsæt et drys peber, 2 nip tørret oregano, revet skal fra 1 citron, en sjat olivenolie og Rør pinjekernerne I, når de er gyldne.
  5. varm pandenen, tilsæt lidt Olivenolie, en klat smør og skub spinaten I lidt af gangen.
  6. Læg et 50 cm, stk. bagepapir på bordet, smør olie over, krøl papiret og flad igen. Læg 4 plader filodej I en rektangel, overlap I kanterne og dæk næsten papiret.
  7. Smør med olivenolie, drys salt, peber og et nip cayenne. Gentag, til der er 3 lag.
  8. når spinaten er faldet jævnt sammen, Hældes den op til æggene og riv _ muskatnød i.
  9. Flyt filodej over i stegepanden, så kanterne hænger ud. Skub dejkanterne ned langs kanten af panden, hæld æggemassen i.
  10.  Vip filopladerne indover.panden sættes over middel varme et par minutter, og så I ovnen på øverste rille i 18-20 min.

 

Læs også: Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Lindhardt og RinghofAgurkesalat
Det skal du bruge:

  • 1 agurk
  • frisk rød chili
  • 5-6 kviste frisk mynte

Dressing:

  • 10 sorte oliven
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 3 forårsløg
  • 1/2 citron
  • 4 spsk. ekstra-jomfruolivenolie

Sådan gør du:

  1. Agurken rilles på langs med en gaffel, skæres i trekanter og lægges i en skål.
  2. Lav dressingen: Dryp oliven af, fjern stenene og riv olivenkødet i en skål. Hæld balsamico over og lad eddiken trække saltindhold af olivene ud. Tilsæt tyndt skivede forårsløg og dryp ekstra-jomfruolivenolie og citronsaft.
  3. Udkernet chili skåret i tynde skiver og fint snittede mynteblade kommes til agurkerne.
  4. Hæld dressingen over agurkerne.

Næste side får du opskriften på vaniljeis og tomatsalat.

Vaniljeis med drys.
Det skal du bruge:

Læs også: Sylt for pokker med Annes syltebog

  • 4 spsk kaffebønner
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g god mørk chokolade (70 % kakaoindhold)
  • god vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Blend kaffebønnerne kortvarigt i en blender. Kom hasselnødderne i og blend til pulver.
  2. Giv chokoladepladen, et par dunk ned i bordet. Kom chokoladen i blenderen. Blend kortvarigt.
  3. Hældes i en skål og sættes tilside, fortsæt med tomatsalaten.

Tomatsalat Lindhardt og Ringhof
Det skal du bruge:

  • 1 lille bdt. frisk basilikum (almindelig basilikum)
  • 1 fed hvidløg
  • Hvidvinseddike
  • 300 g blandede cherrytomater
  • 1 lille bdt frisk græsk basilikum (på latinsk:Ocimum basilicum)
  • olivenolie ekstra-jomfruolivenolie havsalt & sort peber til tilsmagning.

Sådan gør du:

  1. kom toppen af basilikumbundtet i blenderen med et nip salt og peber, 1 pillet fed hvidløg, et par sjatter ekstra-jomfruolivenolie og en sjathvidvinseddike.
  2. Blend det til en mørkegrøn olie. Smag den til.
  3. Skær tomaterne i halve eller kvarter.
  4. Hæld dressingen ud på en tallerken og arranger tomaterne over.
  5. Drys med græske basilikumblade eller små basilikumblade og en anelse salt.
  6. Vendes med let hånd lige før servering.

Til servering
Sådan gør du:

Læs også: Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

  1. Tag isen ud af fryseren, så den kan blive blød.
  2. Stil tærten på bordet sammen med de lækre salater.
  3. Sæt isen på bordet, når middagen er spist, sammen med skålen med drys.
  4. Rul en skefuld is i drysset og spis desserten straks.

Jamie Olivers bog "Jamies mad på 30 minutter" koster 300 kr. og fås hos forlaget Lindhardt og Ringhof.

Læs mere om bogen her.

http://www.lindhardtogringhof.dk/Default.aspx?ID=156&ProductID=1547058


 

 

19 maj 2011
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.