Kagedage - lækre og flotte kager til enhver anledning

Bøger

Med bogen "Kagedage" får du en række opskrifter på alt fra cupcakes til tærter og cheesecakes. Der er kager til enhver årstid og anledning - også selvom det bare er en grå regnvejrssøndag. Prøv for eksempel opskriften på en cheesecake med chokolade og limefrugt.

Cupcakes, cheesecakes, tærter og meget mere - American style.
Cupcakes, cheesecakes, tærter og meget mere - American style. Foto: Kate Whitaker

En kagebid af USA

"The Hummingbird Bakery" er navnet på det engelske kagehus, der står bag opskriftsbogen "Kagedage". De har en række steder i London, hvor du kan smage på de søde sager, som faktisk har oprindelse i det amerikanske. Der er selvfølgelig cupcakes i alle afskygninger - prøv f.eks. dem med chokolade og rødbede. Den klassiske cheesecake fylder også en del af bogens 256 sider, men der er også masser af tærter, sandkager, lagkager, småkager og snitter at sætte tænderne i.

Kager til sommer, regnvejr og fest

"Kagedage" består af ni afsnit, med kager til specielle anledninger. Tanken bag kagerne er, at der skal være noget til enhver lejlighed; den helt store fest, halloween, romantikken på Valentinsdag og den kedelige regnvejrssøndag.

Flotte kager og gode tips

Grundlæggeren af "The Hummingbird Bakery", Tarek Malouf, deler ikke bare ud af kage-lækkerierne, men også af de gode tips og tricks til at nå et godt resultat, når du kaster dig ud i opskrifterne. Afsnittet Bagetips handler om ingredienser, metoder, teknikker og udstyr. Du får også fremgangsmåden til cupcake- og lagkageglasur og ideer til fin pynt. Bogen er hele vejen igennem fyldt med så flotte billeder af bagværkerne, at det er svært ikke straks at gå i køkkenet.

Kagedage - Opskrifter fra Hummingbird Bakery
Tarek Malouf
Lindhardt & Ringhof
256 sider
Vejl. pris: 250 kroner

Cheesecake med chokolade og limefrugt

Foto: Kate Whitaker8-12 pers.

Dej:
250 g chokoladecookies
100 g usaltet smør, smeltet

Fyld:
800 g flødeost naturel
150 g sukker
3 store æg
Skal og saft af 6 usprøjtede limefrugter + skal af en ekstra usprøjtet limefrugt, til pynt
20 g mørk chokolade, revet

1 springform med løs bund, 20 cm i diameter.

Læs også:

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

    • Læg bagepapir i bunden af formen. Blend cookies til fine krummer i en foodprocessor. Eller læg dem i en plasticpose og knus dem med en kagerulle.
    • Kom krummerne i en skål, tilsæt smeltet smør, og rør rundt, til alle krummer er dækket, og det samler sig. Kom krummemassen i formen, og tryk den ned mod bunden og ud i kanten med bagsiden af en ske. Stil formen i køleskabet i 20-30 minutter.
    • Varm ovnen op til 160 grader.
    • Lav fyldet: Rør flødeosten glat med en elektrisk mikse. der kører på middel hastighed. Tilsæt sukker og rør det sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør rundt efter hver tilsætning. Skrab skålens sider ned. Rør limesaft og -skal i fyldet.
    • Fordel fyldet over kiksebunden. Stil formen oven på et stykke sølvpapir, og fold det op omkring siderne. Placer derefter form med sølvpapir i en bradepande, og hæld vand i bradepanden, så det når op til 5 mm fra formens øverste kant - på den måde bages kagen i et vandbad og undgår at tørre ud.
    • Bag kagen i 30-40 minutter, eller til den er gylden, gerne lidt mørkere i kanten, og virker spændstig. Midten må gerne være lidt blød. Lad kagen køle helt af i formen, og stil den i køleskabet nogle timer, gerne natten over.
    • Når kagen er fast, kan den tages ud af formen. Drys med lidt revet limeskal og chokolade.



18 oktober 2012
Mere om Bøger

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Bøger Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt i gården på Djursland. Her deler han ud af sine erfaringer og gode råd om selvforsyning, bl.a. om kartofler, bær, gedehold og hegn.

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Bøger Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Bøger Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Bøger Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for både sundhed og miljø. Uanset om du har en stor have eller blot et par altankasser i byen, er der inspiration at hente i bogen. Få to opskrifter fra bogen på Speltkernesalat og Crumble med blandet frugt.

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

Bøger I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Bøger Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt andet en lækker vintersuppe med majs og squash - opskriften får du her.

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

Bøger I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

Bøger En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig en grundig vejledning i, hvordan du etablerer din halmballehave og efterfølgende dyrker din køkkenhave i den.

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Bøger Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Bøger Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv kalder det et parcelhus eller ej, og der er mange måder at vedligeholde og ombygge dem på. Paraplyorganisationen Bygningskultur Danmark har netop udgivet en guide til, hvordan man bedst muligt griber opgaven an. Se eksempler på gode og dårlige løsninger.

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Bøger Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Bøger Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...