Kagedage - lækre og flotte kager til enhver anledning

Bøger

Med bogen "Kagedage" får du en række opskrifter på alt fra cupcakes til tærter og cheesecakes. Der er kager til enhver årstid og anledning - også selvom det bare er en grå regnvejrssøndag. Prøv for eksempel opskriften på en cheesecake med chokolade og limefrugt.

Cupcakes, cheesecakes, tærter og meget mere - American style.
Cupcakes, cheesecakes, tærter og meget mere - American style. Foto: Kate Whitaker

En kagebid af USA

"The Hummingbird Bakery" er navnet på det engelske kagehus, der står bag opskriftsbogen "Kagedage". De har en række steder i London, hvor du kan smage på de søde sager, som faktisk har oprindelse i det amerikanske. Der er selvfølgelig cupcakes i alle afskygninger - prøv f.eks. dem med chokolade og rødbede. Den klassiske cheesecake fylder også en del af bogens 256 sider, men der er også masser af tærter, sandkager, lagkager, småkager og snitter at sætte tænderne i.

Kager til sommer, regnvejr og fest

"Kagedage" består af ni afsnit, med kager til specielle anledninger. Tanken bag kagerne er, at der skal være noget til enhver lejlighed; den helt store fest, halloween, romantikken på Valentinsdag og den kedelige regnvejrssøndag.

Flotte kager og gode tips

Grundlæggeren af "The Hummingbird Bakery", Tarek Malouf, deler ikke bare ud af kage-lækkerierne, men også af de gode tips og tricks til at nå et godt resultat, når du kaster dig ud i opskrifterne. Afsnittet Bagetips handler om ingredienser, metoder, teknikker og udstyr. Du får også fremgangsmåden til cupcake- og lagkageglasur og ideer til fin pynt. Bogen er hele vejen igennem fyldt med så flotte billeder af bagværkerne, at det er svært ikke straks at gå i køkkenet.

Kagedage - Opskrifter fra Hummingbird Bakery
Tarek Malouf
Lindhardt & Ringhof
256 sider
Vejl. pris: 250 kroner

Cheesecake med chokolade og limefrugt

Foto: Kate Whitaker8-12 pers.

Dej:
250 g chokoladecookies
100 g usaltet smør, smeltet

Fyld:
800 g flødeost naturel
150 g sukker
3 store æg
Skal og saft af 6 usprøjtede limefrugter + skal af en ekstra usprøjtet limefrugt, til pynt
20 g mørk chokolade, revet

1 springform med løs bund, 20 cm i diameter.

Læs også:

Chokolade om morgenen er godt for dit helbred

At spise chokolade er ikke længere en synd. Hjerneforskningen har givet grønt lys til at spise løs af den slankende chokolade.

    • Læg bagepapir i bunden af formen. Blend cookies til fine krummer i en foodprocessor. Eller læg dem i en plasticpose og knus dem med en kagerulle.
    • Kom krummerne i en skål, tilsæt smeltet smør, og rør rundt, til alle krummer er dækket, og det samler sig. Kom krummemassen i formen, og tryk den ned mod bunden og ud i kanten med bagsiden af en ske. Stil formen i køleskabet i 20-30 minutter.
    • Varm ovnen op til 160 grader.
    • Lav fyldet: Rør flødeosten glat med en elektrisk mikse. der kører på middel hastighed. Tilsæt sukker og rør det sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør rundt efter hver tilsætning. Skrab skålens sider ned. Rør limesaft og -skal i fyldet.
    • Fordel fyldet over kiksebunden. Stil formen oven på et stykke sølvpapir, og fold det op omkring siderne. Placer derefter form med sølvpapir i en bradepande, og hæld vand i bradepanden, så det når op til 5 mm fra formens øverste kant - på den måde bages kagen i et vandbad og undgår at tørre ud.
    • Bag kagen i 30-40 minutter, eller til den er gylden, gerne lidt mørkere i kanten, og virker spændstig. Midten må gerne være lidt blød. Lad kagen køle helt af i formen, og stil den i køleskabet nogle timer, gerne natten over.
    • Når kagen er fast, kan den tages ud af formen. Drys med lidt revet limeskal og chokolade.



18. oktober 2012
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...