Mette Blomsterbergs nye bog hedder "Kongerigets kager".
Mette Blomsterbergs nye bog hedder "Kongerigets kager".

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger

Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund - for hun kreerer nogle af de smukkeste kager. Hendes nye bog hedder "Kongerigets kager", og fra den bog får du her opskriften på florentinere.

Kongerigets kager

I efteråret kørte serien "Kongerigets kager" på DR med Mette Blomsterberg i spidsen.Hun besøgte kage-entusiaster i det ganske land, som delte deres yndlingsopskrifter med hende. Det er der nu kommet en bog ud af, som byder på et væld af lækre kager. Blandt andet florentineren, som er små runde kager fyldt med dejlige sager. Du får opskriften her.

Mette Blomsterbergs opskrift på Florentinere

Ca. 12 stk.

  • 150 g sukker
  • 45 g honning
  • 50 g fløde 13%
  • 250 g smør
  • 85 g syltet orangeskal i små tern
  • 50 g grofthakkede røde cocktailbær
  • 150 g mandelflager
  • 20 g grofthakkede usaltede pistaciekerner til pynt
  • ca. 12 små, flade aluminiumforme, ca. 7 cm i diameter og 1,5 cm høje og
  • lidt neutral olie til at smøre formene med.

Sådan gør du

Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden, tyk karamel. Tag gryden af varmen, og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflager. Rør, til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie, og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad.

Bag florentinerne ved 180 grader i 7 minutter. Drys nu de grofthakkede piataciekerner på, og bag florentinerne i yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem for formene.

Opbevar florentinerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem hver kage.                 

Kongerigets kagerKongerigets kager af Mette Blomsterberg fra Forlaget Lindhardt og Ringhof, 144 sider, pris 250 kroner.                












21. december 2011
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.