Mette Blomsterbergs nye bog hedder "Kongerigets kager".
Mette Blomsterbergs nye bog hedder "Kongerigets kager".

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger

Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund - for hun kreerer nogle af de smukkeste kager. Hendes nye bog hedder "Kongerigets kager", og fra den bog får du her opskriften på florentinere.

Kongerigets kager

I efteråret kørte serien "Kongerigets kager" på DR med Mette Blomsterberg i spidsen.Hun besøgte kage-entusiaster i det ganske land, som delte deres yndlingsopskrifter med hende. Det er der nu kommet en bog ud af, som byder på et væld af lækre kager. Blandt andet florentineren, som er små runde kager fyldt med dejlige sager. Du får opskriften her.

Mette Blomsterbergs opskrift på Florentinere

Ca. 12 stk.

  • 150 g sukker
  • 45 g honning
  • 50 g fløde 13%
  • 250 g smør
  • 85 g syltet orangeskal i små tern
  • 50 g grofthakkede røde cocktailbær
  • 150 g mandelflager
  • 20 g grofthakkede usaltede pistaciekerner til pynt
  • ca. 12 små, flade aluminiumforme, ca. 7 cm i diameter og 1,5 cm høje og
  • lidt neutral olie til at smøre formene med.

Sådan gør du

Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden, tyk karamel. Tag gryden af varmen, og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflager. Rør, til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie, og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad.

Bag florentinerne ved 180 grader i 7 minutter. Drys nu de grofthakkede piataciekerner på, og bag florentinerne i yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem for formene.

Opbevar florentinerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem hver kage.                 

Kongerigets kagerKongerigets kager af Mette Blomsterberg fra Forlaget Lindhardt og Ringhof, 144 sider, pris 250 kroner.                












21 december 2011
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...