En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst".
En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst". Foto: Vegetarisk vellyst - Politikens Forlag

Lækker vegetarmad

Bøger

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.


Vegetarmad er ikke nødvendigvis kedeligt
Vegetarmad er blevet et hit i de seneste år - og det er ikke kun blandt vegetarer. Mange kødspisere supplerer gerne kosten med et grønt måltid indimellem. Konceptet i opskriftsbogen, "Vegetarisk vellyst", er, at vegetarisk mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig afholdenhedsmad, men der imod fyldt af lækre råvarer, der sætter krydderi på hverdagens måltider.

Vegetariske variationer
Salater, wokmad og søde sager - bogen spænder over de fleste genrer. Der er eksempelvis gode råd til, hvordan du kan kombinere maden og ligeledes nemme opskrifter til den grønne madpakke. Her får du opskriften på en bønnesalat fra bogen, der tager udgangspunkt i mange forskellige typer bønner, hvilket gør tallerkenen ekstra festlig at se på.

Billes multibønnesalat
(4 personer)
400 g kogte bønner, flere slags og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan også bruges)
250 g grønne bønner
2 peberfrugter, fx 1 rød og 1 gul
1 rødløg
1 bundt frisk basilikum, persille, estragon, oregano el. merian el. 2 håndfulde rucola
Salt og friskkværnet peber

Dressing
2 fed hvidløg
1 chili
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike, sherry eddike el. 3 spsk frisk citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Lav først dressingen: Hak hvidløgsfeddene fint. Skær chilien over på langs, fjern kerner og membraner og hak chilien fint. Pisk olie og eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chili og salt.

Vend de kogte bønner grundigt sammen med dressingen og lad dem trække smag, mens du gør grøntsagerne til salaten klar.

Nip stilken af de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Lad dem køle af under koldt vand. Skær dem i stykker på 2-3 cm.

Fjern kernerne på peberfrugterne og skær dem i små terninger. Hak løget fint. Hak krydderurterne groft.

Bland rød peber, løg, de grønne bønner og krydderurter med de marinerede bønner og smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike eller citronsaft.

Foto: Vegetarisk vellyst, Politikens ForlagTina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen: ”Vegetarisk vellyst”, 250 kr., 240 sider, Politikens Forlag.







Redaktøren anbefaler

21 april 2009
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.