En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst".
En dekorativ og velsmagende bønnesalat fra bogen "Vegetarisk vellyst". Foto: Vegetarisk vellyst - Politikens Forlag

Lækker vegetarmad

Bøger

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.


Vegetarmad er ikke nødvendigvis kedeligt
Vegetarmad er blevet et hit i de seneste år - og det er ikke kun blandt vegetarer. Mange kødspisere supplerer gerne kosten med et grønt måltid indimellem. Konceptet i opskriftsbogen, "Vegetarisk vellyst", er, at vegetarisk mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig afholdenhedsmad, men der imod fyldt af lækre råvarer, der sætter krydderi på hverdagens måltider.

Vegetariske variationer
Salater, wokmad og søde sager - bogen spænder over de fleste genrer. Der er eksempelvis gode råd til, hvordan du kan kombinere maden og ligeledes nemme opskrifter til den grønne madpakke. Her får du opskriften på en bønnesalat fra bogen, der tager udgangspunkt i mange forskellige typer bønner, hvilket gør tallerkenen ekstra festlig at se på.

Billes multibønnesalat
(4 personer)
400 g kogte bønner, flere slags og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan også bruges)
250 g grønne bønner
2 peberfrugter, fx 1 rød og 1 gul
1 rødløg
1 bundt frisk basilikum, persille, estragon, oregano el. merian el. 2 håndfulde rucola
Salt og friskkværnet peber

Dressing
2 fed hvidløg
1 chili
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike, sherry eddike el. 3 spsk frisk citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Lav først dressingen: Hak hvidløgsfeddene fint. Skær chilien over på langs, fjern kerner og membraner og hak chilien fint. Pisk olie og eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chili og salt.

Vend de kogte bønner grundigt sammen med dressingen og lad dem trække smag, mens du gør grøntsagerne til salaten klar.

Nip stilken af de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Lad dem køle af under koldt vand. Skær dem i stykker på 2-3 cm.

Fjern kernerne på peberfrugterne og skær dem i små terninger. Hak løget fint. Hak krydderurterne groft.

Bland rød peber, løg, de grønne bønner og krydderurter med de marinerede bønner og smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike eller citronsaft.

Foto: Vegetarisk vellyst, Politikens ForlagTina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen: ”Vegetarisk vellyst”, 250 kr., 240 sider, Politikens Forlag.







Redaktøren anbefaler

21. april 2009
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.