Fru Nimb's kogebog førte gastronomien ind i de danske husholdninger.
Fru Nimb's kogebog førte gastronomien ind i de danske husholdninger.

Klassikeren "Fru Nimb's kogebog" er blevet genoptrykt

Bøger

Nu er der mulighed for at lave mad på ægte, gammeldags maner. Med det fotografiske genoptryk af 1. udgave af Louise Nimbs kogebog fra 1888 kan du gå i køkkenet og lave retter som de første gang blev indplaceret i det internationale køkken.

Borgerskabets svar på Frøken Jensen

Louise Nimb levede fra 1842 til 1903 og var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Sammen med sin mand drev hun mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli, og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil.

Mange års praktisk erfaring bag bogen

I forordet til førsteudgaven skriver Louise Nimb om baggrunden for bogen: - Ofte har man opfordret mig til at udgive en kogebog, hvori jeg skulle nedlægge resultaterne af mange års praktiske erfaring, men jeg har hidtil stadig manglet mod. Men i 1888 delte hun altså ud af sin viden og sine opskrifter.

Det danske køkken blandet med det europæiske

Fru Nimb's kogebog præsenterer det internationale, franskudviklede køkken for danskerne og blander det med træk fra Tyskland, England og Danmark. Der er retter både til hverdag og til festlige lejligheder, og ikke mindst er Fru Nimb prisbevidst - der er opskrifter på, hvordan man bruger resterne fra tidligere middage. Desuden er der afsnit om blandt andet "Et godt Kjøkkens Beskaffenhed" og "De Forskjellige Kjøkkenredskaber". I bogen findes også en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.

Louise Nimbs to døtre overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning - den restaurant der i dag er kendt som Restaurant Nimb.

Louise Nimb
Fru Nimb’s kogebog
Lindhardt og Ringhof
576 sider
Vejl. pris: 149,95 kr.

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

17 august 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.