Fru Nimb's kogebog førte gastronomien ind i de danske husholdninger.
Fru Nimb's kogebog førte gastronomien ind i de danske husholdninger.

Klassikeren "Fru Nimb's kogebog" er blevet genoptrykt

Bøger

Nu er der mulighed for at lave mad på ægte, gammeldags maner. Med det fotografiske genoptryk af 1. udgave af Louise Nimbs kogebog fra 1888 kan du gå i køkkenet og lave retter som de første gang blev indplaceret i det internationale køkken.

Borgerskabets svar på Frøken Jensen

Louise Nimb levede fra 1842 til 1903 og var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Sammen med sin mand drev hun mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli, og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil.

Mange års praktisk erfaring bag bogen

I forordet til førsteudgaven skriver Louise Nimb om baggrunden for bogen: - Ofte har man opfordret mig til at udgive en kogebog, hvori jeg skulle nedlægge resultaterne af mange års praktiske erfaring, men jeg har hidtil stadig manglet mod. Men i 1888 delte hun altså ud af sin viden og sine opskrifter.

Det danske køkken blandet med det europæiske

Fru Nimb's kogebog præsenterer det internationale, franskudviklede køkken for danskerne og blander det med træk fra Tyskland, England og Danmark. Der er retter både til hverdag og til festlige lejligheder, og ikke mindst er Fru Nimb prisbevidst - der er opskrifter på, hvordan man bruger resterne fra tidligere middage. Desuden er der afsnit om blandt andet "Et godt Kjøkkens Beskaffenhed" og "De Forskjellige Kjøkkenredskaber". I bogen findes også en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.

Louise Nimbs to døtre overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning - den restaurant der i dag er kendt som Restaurant Nimb.

Louise Nimb
Fru Nimb’s kogebog
Lindhardt og Ringhof
576 sider
Vejl. pris: 149,95 kr.

Læs også: Sund mad

17 august 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...