De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog.
De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog. Foto: Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter

Japansk fastfood

Bøger

Fastfood behøver ikke nødvendigvis være usundt - det billede har restaurant-kæden, Wagamama, lavet om på. Den japansk inspirerede fastfood-kæde laver god, sund og ikke mindst hurtig mad, og der skyder nye restauranter op rigtig mange steder i verden.


Kogebogen
I 2005 kom "Wagamama Kogebogen", som var en generel introduktion til Wagamama-konceptet med masser af forskellige opskrifter. Nu bliver det også muligt at eksperimentere med nudelretterne fra Wagamama-køkkenet. "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" hedder kogebogen, hvor der er nudelretter i alskens varianter. Prøv eksempelvis opskriften på Nudelsalat med rejer og asparges, som du får her.


Nudelsalat med rejer og asparges (2 personer):
1 tsk rørsukker
2 tsk fiskesause (nam pla)
Saft af 1 lime
1 spsk vegetabilsk olie
12 kogte, pillede rejer
100 g glasnudler
6 asparges, skåret i 4 cm stykker
1/4 agurk, befriet for kerner og skåret julienne
6 radiser, skåret i tynde skiver
1 rød chili (eller efter behag), befriet for kerne og finthakket
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 lille bundt koriander, blade for sig, stilkene finthakket
2 tsk sesamfrø, letristet på en varm, tør pande

Bland sukker, fiskesauce, limesaft og vegetabilsk olie og vend rejerne i marinaden.
Kog nudlerne som anvist på emballagen, hæld vandet fra og skyl dem under rindende koldt vand.
Kog asparges i kogende saltet vand 3-5 minutter (afhængig af tykkelsen), til de er netop møre, hæld vandet fra og køl af under rindende koldt vand.
Bland asparges med agurk, radiser og nudler. Tilsæt chili, hvidløg, forårsløg og korianderstilke.
Bland rejeblandingen med nudlerne og vend det hele godt rundt. Servér med et generøst drys korianderblade og sesamfrø.

Det er bedst at koge rå rejser til en salat som denne. Læg dem i koldt, saltet vand, bring gryden i kog og lad dem sikre et par minutter. Hæld vandet fra og pil rejerne. På den måde forbliver rejekødet saftigt og lækkert.

Opskriften er fra bogen "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" af Hugo Arnold – udgivet af Borgens Forlag. 192 sider.








29 maj 2008
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.