De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog.
De populære Wagamama retauranter uddeler et par af deres ”forretnings-hemmeligheder” i ny kogebog. Foto: Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter

Japansk fastfood

Bøger

Fastfood behøver ikke nødvendigvis være usundt - det billede har restaurant-kæden, Wagamama, lavet om på. Den japansk inspirerede fastfood-kæde laver god, sund og ikke mindst hurtig mad, og der skyder nye restauranter op rigtig mange steder i verden.


Kogebogen
I 2005 kom "Wagamama Kogebogen", som var en generel introduktion til Wagamama-konceptet med masser af forskellige opskrifter. Nu bliver det også muligt at eksperimentere med nudelretterne fra Wagamama-køkkenet. "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" hedder kogebogen, hvor der er nudelretter i alskens varianter. Prøv eksempelvis opskriften på Nudelsalat med rejer og asparges, som du får her.


Nudelsalat med rejer og asparges (2 personer):
1 tsk rørsukker
2 tsk fiskesause (nam pla)
Saft af 1 lime
1 spsk vegetabilsk olie
12 kogte, pillede rejer
100 g glasnudler
6 asparges, skåret i 4 cm stykker
1/4 agurk, befriet for kerner og skåret julienne
6 radiser, skåret i tynde skiver
1 rød chili (eller efter behag), befriet for kerne og finthakket
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 lille bundt koriander, blade for sig, stilkene finthakket
2 tsk sesamfrø, letristet på en varm, tør pande

Bland sukker, fiskesauce, limesaft og vegetabilsk olie og vend rejerne i marinaden.
Kog nudlerne som anvist på emballagen, hæld vandet fra og skyl dem under rindende koldt vand.
Kog asparges i kogende saltet vand 3-5 minutter (afhængig af tykkelsen), til de er netop møre, hæld vandet fra og køl af under rindende koldt vand.
Bland asparges med agurk, radiser og nudler. Tilsæt chili, hvidløg, forårsløg og korianderstilke.
Bland rejeblandingen med nudlerne og vend det hele godt rundt. Servér med et generøst drys korianderblade og sesamfrø.

Det er bedst at koge rå rejser til en salat som denne. Læg dem i koldt, saltet vand, bring gryden i kog og lad dem sikre et par minutter. Hæld vandet fra og pil rejerne. På den måde forbliver rejekødet saftigt og lækkert.

Opskriften er fra bogen "Wagamama - 120 japansk inspirerede nudelretter" af Hugo Arnold – udgivet af Borgens Forlag. 192 sider.








29 maj 2008
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.