Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.
Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.

Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

Bøger

Det er nemt at komme i gang med dine første raw food, hvis du laver desserter fra bogen ”Raw delight”. Bogen giver dig opskrifter på bl.a. brombærmuffins lavet på pekannødder - en opskrift vi bringer videre til dig. Ud over opskrifter får du også en god introduktion til raw food samt små interviews med almindelige mennesker, der fortæller hvorfor de spiser raw food i større eller mindre grad.


Raw food er meget indbydende
Hvis du ikke vidste, du sad og bladrede i en raw food-bog, ville du aldrig gætte, at de lækre kager, konfekt og is på billederne, ikke var helt almindelige kager.
Men bogen "Raw delight" er en raw food-bog - om desserter, og bogens billeder vil med stor sandsynlighed også få dine tænder til at løbe i vand.

Bag ikke kagerne i ovnen
Princippet i raw food er, at maden ikke må opvarmes til mere end 42 grader, når du tilbereder den. Og bogen viser, hvordan du laver kager, tærter, konfekt, småkager og mange andre søde sager uden opvarmning.

Nødder og alternativer til sukker kendetegner opskrifterne
En fællesnævner for opskrifterne er nødder i store mængder - alt fra mandler til cashewnødder - samt at det traditionelle sukker er erstattet af dadler, agavesirup og honning. Ingredienser, der er sundere for kroppen - fx giver agavesirup ikke så store udsving i dit blodsukkerniveau, som sukker gør.

Raw food i hverdagen uden at være fanatisk
Opskrifterne er nemme at gå til og for at få det fanatiske image, der kan hæfte sig til raw food-konceptet er opskrifterne krydret med interviews. Her fortæller en håndfuld almindelige mennesker og familier, hvor ofte de spiser raw food, hvorfor og hvad de har fået ud af det i form af bedre velbefindende.

Du kan selv lave en af bogens lækre kager:
Brombær møder pekannødder
ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Til bunde
2 dl pekannødder
1 spsk honning
2 tsk rapsolie
1 knivspids salt
Foto: Anna Hult

Til fyld/brombærmarmelade
225 g optøede brombær eller 4 dl friske
5 figner
evt. 3 spsk vand (hvis du bruger friske bær)

Til topping/chokoladesauce
2 dl kokosolie
1 1/2 dl kakopulver
1/2 dl agave-sirup

Sådan gør du:

Læs også: Kager, desserter og konfekt - få opskriften på en lækker julekage

  1. Udblød fignerne i 4-10 tmer.
  2. Hak pekanøddeer fint i foodprocessoren.
  3. Tilsæt honning, rapsolie og salt og kør igen.
  4. pres dejen ud i en ca. 1/2 cm tyk bund i 12 muffinforme.
  5. Blend ingredienserne til brombærmarmeladen.
  6. Fordel brombærmarmeladen på bundene.
  7. Lav chokoladesaucen: Opløs kokosolien i vandbad, til den er flydende.
  8. Rør kakaopulver og agavesirup i kokosolien.
  9. Hæld chokoladesaucen over fyldet. så den dækker.
  10. Stil kagerne på køl eller frost, til chokoladen er stivnet. Optø dem ca. 20 minutter inden servering, hvis de kommer direkte fra frost.
  11. Pynt med friske brombær eller andre bær.


Raw delight, af Erica Palmcrantz Aziz og Irmela Lilja, forlaget Borgen, fotos Anna Hult, 128 sider. Pris 199 kr.

8 juni 2011
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.