Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.
Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.

Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

Bøger

Det er nemt at komme i gang med dine første raw food, hvis du laver desserter fra bogen ”Raw delight”. Bogen giver dig opskrifter på bl.a. brombærmuffins lavet på pekannødder - en opskrift vi bringer videre til dig. Ud over opskrifter får du også en god introduktion til raw food samt små interviews med almindelige mennesker, der fortæller hvorfor de spiser raw food i større eller mindre grad.


Raw food er meget indbydende
Hvis du ikke vidste, du sad og bladrede i en raw food-bog, ville du aldrig gætte, at de lækre kager, konfekt og is på billederne, ikke var helt almindelige kager.
Men bogen "Raw delight" er en raw food-bog - om desserter, og bogens billeder vil med stor sandsynlighed også få dine tænder til at løbe i vand.

Bag ikke kagerne i ovnen
Princippet i raw food er, at maden ikke må opvarmes til mere end 42 grader, når du tilbereder den. Og bogen viser, hvordan du laver kager, tærter, konfekt, småkager og mange andre søde sager uden opvarmning.

Nødder og alternativer til sukker kendetegner opskrifterne
En fællesnævner for opskrifterne er nødder i store mængder - alt fra mandler til cashewnødder - samt at det traditionelle sukker er erstattet af dadler, agavesirup og honning. Ingredienser, der er sundere for kroppen - fx giver agavesirup ikke så store udsving i dit blodsukkerniveau, som sukker gør.

Raw food i hverdagen uden at være fanatisk
Opskrifterne er nemme at gå til og for at få det fanatiske image, der kan hæfte sig til raw food-konceptet er opskrifterne krydret med interviews. Her fortæller en håndfuld almindelige mennesker og familier, hvor ofte de spiser raw food, hvorfor og hvad de har fået ud af det i form af bedre velbefindende.

Du kan selv lave en af bogens lækre kager:
Brombær møder pekannødder
ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Til bunde
2 dl pekannødder
1 spsk honning
2 tsk rapsolie
1 knivspids salt
Foto: Anna Hult

Til fyld/brombærmarmelade
225 g optøede brombær eller 4 dl friske
5 figner
evt. 3 spsk vand (hvis du bruger friske bær)

Til topping/chokoladesauce
2 dl kokosolie
1 1/2 dl kakopulver
1/2 dl agave-sirup

Sådan gør du:

Læs også:

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a....

  1. Udblød fignerne i 4-10 tmer.
  2. Hak pekanøddeer fint i foodprocessoren.
  3. Tilsæt honning, rapsolie og salt og kør igen.
  4. pres dejen ud i en ca. 1/2 cm tyk bund i 12 muffinforme.
  5. Blend ingredienserne til brombærmarmeladen.
  6. Fordel brombærmarmeladen på bundene.
  7. Lav chokoladesaucen: Opløs kokosolien i vandbad, til den er flydende.
  8. Rør kakaopulver og agavesirup i kokosolien.
  9. Hæld chokoladesaucen over fyldet. så den dækker.
  10. Stil kagerne på køl eller frost, til chokoladen er stivnet. Optø dem ca. 20 minutter inden servering, hvis de kommer direkte fra frost.
  11. Pynt med friske brombær eller andre bær.


Raw delight, af Erica Palmcrantz Aziz og Irmela Lilja, forlaget Borgen, fotos Anna Hult, 128 sider. Pris 199 kr.

8. juni 2011
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

Bøger I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem uden gluten, mælk og sukker. I stedet bruger hun fx tørret frugt og kokos- og mandelmel. Der er opskrifter til alle fire årstider, og du kan afprøve to af dem her; karameltærte med banan og biscotti med mandler og citron.

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæringens kunst? Så er der gode råd og tips at hente i to nye bøger i serien Grønne fingre.

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Bøger Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

Bøger At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Bøger Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nye opskrifter med sund, nordisk mad til hverdagen og weekenden

Bøger I bogen "Ny nordisk hverdagsmad - Spis efter årstiden" får du 60 nye opskrifter med ingredienser fra Nordens egen baghave. Trods titlen er...

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

Bøger "Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det kærlige køkken"

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

Start året med sundt mad

Bøger Januar er de sunde kogebøgers tid – se et udvalg her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.