Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.
Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.

Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

Bøger

Det er nemt at komme i gang med dine første raw food, hvis du laver desserter fra bogen ”Raw delight”. Bogen giver dig opskrifter på bl.a. brombærmuffins lavet på pekannødder - en opskrift vi bringer videre til dig. Ud over opskrifter får du også en god introduktion til raw food samt små interviews med almindelige mennesker, der fortæller hvorfor de spiser raw food i større eller mindre grad.


Raw food er meget indbydende
Hvis du ikke vidste, du sad og bladrede i en raw food-bog, ville du aldrig gætte, at de lækre kager, konfekt og is på billederne, ikke var helt almindelige kager.
Men bogen "Raw delight" er en raw food-bog - om desserter, og bogens billeder vil med stor sandsynlighed også få dine tænder til at løbe i vand.

Bag ikke kagerne i ovnen
Princippet i raw food er, at maden ikke må opvarmes til mere end 42 grader, når du tilbereder den. Og bogen viser, hvordan du laver kager, tærter, konfekt, småkager og mange andre søde sager uden opvarmning.

Nødder og alternativer til sukker kendetegner opskrifterne
En fællesnævner for opskrifterne er nødder i store mængder - alt fra mandler til cashewnødder - samt at det traditionelle sukker er erstattet af dadler, agavesirup og honning. Ingredienser, der er sundere for kroppen - fx giver agavesirup ikke så store udsving i dit blodsukkerniveau, som sukker gør.

Raw food i hverdagen uden at være fanatisk
Opskrifterne er nemme at gå til og for at få det fanatiske image, der kan hæfte sig til raw food-konceptet er opskrifterne krydret med interviews. Her fortæller en håndfuld almindelige mennesker og familier, hvor ofte de spiser raw food, hvorfor og hvad de har fået ud af det i form af bedre velbefindende.

Du kan selv lave en af bogens lækre kager:
Brombær møder pekannødder
ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Til bunde
2 dl pekannødder
1 spsk honning
2 tsk rapsolie
1 knivspids salt
Foto: Anna Hult

Til fyld/brombærmarmelade
225 g optøede brombær eller 4 dl friske
5 figner
evt. 3 spsk vand (hvis du bruger friske bær)

Til topping/chokoladesauce
2 dl kokosolie
1 1/2 dl kakopulver
1/2 dl agave-sirup

Sådan gør du:

Læs også: Lav mad med Jamie Oliver på bare 30 minutter

  1. Udblød fignerne i 4-10 tmer.
  2. Hak pekanøddeer fint i foodprocessoren.
  3. Tilsæt honning, rapsolie og salt og kør igen.
  4. pres dejen ud i en ca. 1/2 cm tyk bund i 12 muffinforme.
  5. Blend ingredienserne til brombærmarmeladen.
  6. Fordel brombærmarmeladen på bundene.
  7. Lav chokoladesaucen: Opløs kokosolien i vandbad, til den er flydende.
  8. Rør kakaopulver og agavesirup i kokosolien.
  9. Hæld chokoladesaucen over fyldet. så den dækker.
  10. Stil kagerne på køl eller frost, til chokoladen er stivnet. Optø dem ca. 20 minutter inden servering, hvis de kommer direkte fra frost.
  11. Pynt med friske brombær eller andre bær.


Raw delight, af Erica Palmcrantz Aziz og Irmela Lilja, forlaget Borgen, fotos Anna Hult, 128 sider. Pris 199 kr.

8 juni 2011
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.