Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.
Brombærmuffins lavet på pekannødder - dekorativt og enkelt.

Is, kager og konfekt - sådan laver du dem lidt sundere med raw food

Bøger

Det er nemt at komme i gang med dine første raw food, hvis du laver desserter fra bogen ”Raw delight”. Bogen giver dig opskrifter på bl.a. brombærmuffins lavet på pekannødder - en opskrift vi bringer videre til dig. Ud over opskrifter får du også en god introduktion til raw food samt små interviews med almindelige mennesker, der fortæller hvorfor de spiser raw food i større eller mindre grad.


Raw food er meget indbydende
Hvis du ikke vidste, du sad og bladrede i en raw food-bog, ville du aldrig gætte, at de lækre kager, konfekt og is på billederne, ikke var helt almindelige kager.
Men bogen "Raw delight" er en raw food-bog - om desserter, og bogens billeder vil med stor sandsynlighed også få dine tænder til at løbe i vand.

Bag ikke kagerne i ovnen
Princippet i raw food er, at maden ikke må opvarmes til mere end 42 grader, når du tilbereder den. Og bogen viser, hvordan du laver kager, tærter, konfekt, småkager og mange andre søde sager uden opvarmning.

Nødder og alternativer til sukker kendetegner opskrifterne
En fællesnævner for opskrifterne er nødder i store mængder - alt fra mandler til cashewnødder - samt at det traditionelle sukker er erstattet af dadler, agavesirup og honning. Ingredienser, der er sundere for kroppen - fx giver agavesirup ikke så store udsving i dit blodsukkerniveau, som sukker gør.

Raw food i hverdagen uden at være fanatisk
Opskrifterne er nemme at gå til og for at få det fanatiske image, der kan hæfte sig til raw food-konceptet er opskrifterne krydret med interviews. Her fortæller en håndfuld almindelige mennesker og familier, hvor ofte de spiser raw food, hvorfor og hvad de har fået ud af det i form af bedre velbefindende.

Du kan selv lave en af bogens lækre kager:
Brombær møder pekannødder
ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Til bunde
2 dl pekannødder
1 spsk honning
2 tsk rapsolie
1 knivspids salt
Foto: Anna Hult

Til fyld/brombærmarmelade
225 g optøede brombær eller 4 dl friske
5 figner
evt. 3 spsk vand (hvis du bruger friske bær)

Til topping/chokoladesauce
2 dl kokosolie
1 1/2 dl kakopulver
1/2 dl agave-sirup

Sådan gør du:

Læs også:

10 ideer til dine julegaveindkøb

Leder du efter nye, funktionelle, sjove og stemningsfulde gaver, så er her en guide. Julen er dyr, så vi har naturligvis også fine bud på...

  1. Udblød fignerne i 4-10 tmer.
  2. Hak pekanøddeer fint i foodprocessoren.
  3. Tilsæt honning, rapsolie og salt og kør igen.
  4. pres dejen ud i en ca. 1/2 cm tyk bund i 12 muffinforme.
  5. Blend ingredienserne til brombærmarmeladen.
  6. Fordel brombærmarmeladen på bundene.
  7. Lav chokoladesaucen: Opløs kokosolien i vandbad, til den er flydende.
  8. Rør kakaopulver og agavesirup i kokosolien.
  9. Hæld chokoladesaucen over fyldet. så den dækker.
  10. Stil kagerne på køl eller frost, til chokoladen er stivnet. Optø dem ca. 20 minutter inden servering, hvis de kommer direkte fra frost.
  11. Pynt med friske brombær eller andre bær.


Raw delight, af Erica Palmcrantz Aziz og Irmela Lilja, forlaget Borgen, fotos Anna Hult, 128 sider. Pris 199 kr.

08 juni 2011
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.