Tre lækre toppings, som du nemt selv kan lave.
Tre lækre toppings, som du nemt selv kan lave.

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Cupcake-sæt i prinsessefarver
"Eventyrlige cupcakes" er titlen på et lille kit bestående af en opskriftsbog og 12 silikoneforme i prinsessefarver. Bogen er oversat fra originaltitlen "Princess cupcakes", og er du ikke til lyserødt og sarte pastelfarver, så kan sættet godt virke lidt skræmmende.

Fin og handy bog
Kan du se bort fra indpakningen, (eller synes du, den er bedårende), så er det en fin og handy bog, der giver en række forskellige opskrifter på selve kagerne og en masse flot inspiration til meget forskelligt slags pynt.

Bagning for børn
Her er en god introduktion til kunsten at bage cupcakes og hvilket udstyr, der er smart at have og fx tips til at lave dine egne sprøjteposer. Der er også et afsnit om, hvordan børn nemmest drages med i bagningen.

Pynt du selv kan lave
Netop pynten er kendetegnet for cupcakes og meget af det, kan du lave selv, mens andet kan købes i specialbutikker eller på nettet. Nedenfor bringer vi tre enkle opskrifter fra bogen, som kan trylle enhver muffin om til en lækker og velsmagende cupcake. Opskrifterne passer til 12 cupcakes.

På næste side får du opskrifterne på smørcreme, mørk eller lys chokoladeglasur og hvid chokoladeglasur, der alle er egnet som topping til dine cupcakes.

#br

Eventyrlige cupcakesSmørcreme
150 g blødgjort, usaltet smør
250 g sigtet flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
2 tsk varmt vand

Læs også: Hjemmebagte boller på den nemme måde

Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det godt sammen med en træske eller en elektrisk håndmikser, til det er glat og cremet. Tilsæt vaniljeekstrakten og det varme vand, og pisk det hele sammen igen, til cremen er glat.

Mørk eller lys chokoladeglasur
100 g mørk eller lys chokolade, hakket
2 spsk mælk
50 g usaltet smør
75 g sigtet flormelis

Kom chokolade, mælk og smør i en lille tykbundet gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring til chokoladen og smørret er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør flormelissen i, til massen er glat. Fordel glasuren på kagerne, mens den stadig er varm, da den er svær at forme, når den er stivnet.

Hvid chokoladeglasur
200 g hvid chokolade
5 spsk mælk
175 g sigtet flormelis

Smelt chokoladen over vandbad sammen med mælken. Tag skålen af gryden, og rør flormelissen i. Rør, til massen er glat. Fordel glasuren oven på kagerne, mens den stadig er varm.

Eventyrlige cupcakes (inkl. 12 silikoneforme) , 64 s., ill., pris 149.95, Nyt Nordisk Forlag.

26 oktober 2011
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.