Dampet skrubbe med hyldeblomstskærme - så er der serveret.
Dampet skrubbe med hyldeblomstskærme - så er der serveret.

Hurtig og lækker mad

Bøger

Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.


Tag børnene med i køkkenet
Den danske kok Carsten Kyster er ikke mindst kendt for sin kogebog med sønnen Harry, hvor opskrifterne bliver skåret ind til benet, så børnene selv kan være med i køkkenet.

Nu har han lavet en kogebog med titlen ”Køkkentid”, hvor det enkle går igen. Her er der ikke mange, men ofte spændende ingredienser i de forskellige retter.
Der er ikke så meget snak, men masser af opskrifter, der oftest er lige til at gå til.

Inspiration udefra
En del af opskrifterne kræver dog, at du har mulighed for at slå vejen forbi en asiatisk købmand eller i hvert fald en temmeligt velassorteret butik. Det er ikke altid, at den lokale Superbrugs både har shitakesvampe, tofu, lys miso og wakametang hjemme på samme tid.

Det gør dog ikke noget, for de eksotiske retter kan være sjove at prøve af den dag, du har mulighed for at skaffe alle ingredienserne, og der er masser af andre retter i bogen, hvor almindelige indkøb og evt. egen have strækker. Fx denne skrubberet, der går rent hjem i den tidligere sommer:

Dampet skrubbe og stegt hyldeblomst
Til 4 personer

5-600 g skrubbefilet (eller anden fladfisk)
8 store hyldeblomstskærme
100 g hvedemel
1 spsk sukker
1 spsk karry
Korn af ½ stang vanilje
1 tsk salt
2 dl mælk
1 æg
1 l vegetabilsk olie
Salt og friskkværnet peber

Skær et lille snit i hver filet, fold dem sammen og krydr med salt og peber.Damp fisken i en gryde i ca. 2 dl vand eller i ovnen i ca. 3-4 min.

Bland mel, sukker, salt, karry og vanilje i en skål. Pisk mælk og æg i blandingen og rør til dejen er jævn. Krydr med salt. Dejen skal være lidt sød.

Varm olie op i en gryde. Dyp hyldeskærmene i dejen og steg dem sprøde i olien en skærm ad gangen. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys med lidt salt.

Server fisk med hyldeblomstskærme sammen med en grøn salat.

Carsten Kyster, Køkkentid, 220 s., 200 kr, Foto Henrik Kastenskov. (Politikens Forlag.)

11 juni 2009
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.