Dampet skrubbe med hyldeblomstskærme - så er der serveret.
Dampet skrubbe med hyldeblomstskærme - så er der serveret.

Hurtig og lækker mad

Bøger

Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.


Tag børnene med i køkkenet
Den danske kok Carsten Kyster er ikke mindst kendt for sin kogebog med sønnen Harry, hvor opskrifterne bliver skåret ind til benet, så børnene selv kan være med i køkkenet.

Nu har han lavet en kogebog med titlen ”Køkkentid”, hvor det enkle går igen. Her er der ikke mange, men ofte spændende ingredienser i de forskellige retter.
Der er ikke så meget snak, men masser af opskrifter, der oftest er lige til at gå til.

Inspiration udefra
En del af opskrifterne kræver dog, at du har mulighed for at slå vejen forbi en asiatisk købmand eller i hvert fald en temmeligt velassorteret butik. Det er ikke altid, at den lokale Superbrugs både har shitakesvampe, tofu, lys miso og wakametang hjemme på samme tid.

Det gør dog ikke noget, for de eksotiske retter kan være sjove at prøve af den dag, du har mulighed for at skaffe alle ingredienserne, og der er masser af andre retter i bogen, hvor almindelige indkøb og evt. egen have strækker. Fx denne skrubberet, der går rent hjem i den tidligere sommer:

Dampet skrubbe og stegt hyldeblomst
Til 4 personer

5-600 g skrubbefilet (eller anden fladfisk)
8 store hyldeblomstskærme
100 g hvedemel
1 spsk sukker
1 spsk karry
Korn af ½ stang vanilje
1 tsk salt
2 dl mælk
1 æg
1 l vegetabilsk olie
Salt og friskkværnet peber

Skær et lille snit i hver filet, fold dem sammen og krydr med salt og peber.Damp fisken i en gryde i ca. 2 dl vand eller i ovnen i ca. 3-4 min.

Bland mel, sukker, salt, karry og vanilje i en skål. Pisk mælk og æg i blandingen og rør til dejen er jævn. Krydr med salt. Dejen skal være lidt sød.

Varm olie op i en gryde. Dyp hyldeskærmene i dejen og steg dem sprøde i olien en skærm ad gangen. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys med lidt salt.

Server fisk med hyldeblomstskærme sammen med en grøn salat.

Carsten Kyster, Køkkentid, 220 s., 200 kr, Foto Henrik Kastenskov. (Politikens Forlag.)

11 juni 2009
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.