Hurtig mad i køkkenet med fisk, skaldyr og kylling

Bøger

Når det skal gå hurtigt i køkkenet er de to nye kogebøger i serien ”Hurtig i køkkenet” gode at have ved hånden. Her er hver enkelt ret varieret, så du selv kan bestemme, om det skal tage 10, 20 eller 30 minutter at lave den. Den ene indeholder 360 opskrifter med fisk og skaldyr og den anden 360 med kylling. Få to af dem her.

God mad på kort tid

De to bøger dækker over en ny og fleksibel tilgang til det at lave mad. Opskrifterne er tilpassede lige præcis den tid, du har til rådighed den pågældende dag, så du kan lave et sundt måltid mad på helt ned til 10 minutter, eller bruge lidt mere tid og flere ingredienser, hvis du kan afsætte 20 minutter eller en halv time.

Sunde og nemme råvarer

Både fisk, skaldyr og kylling er råvarer, som er sunde og i mange tilfælde fedtfattige. Kyllingens milde smag gør den velegnet til mange forskellige krydderier og krydderurter, og i bogen er der alt fra klassiske retter til retter med inspiration fra middelhavet. For begge bøger gælder, at selvom retterne er hurtige at lave, er der også masser af weekend- og gæsteretter blandt opskrifterne.

Spis mere fisk

Fisk er sundt, og vi opfordres igen og igen til at spise mere af det. Med denne bog hvor retterne kan tilberedes hurtigt, kan det blive nemmere at få fisken ind i hverdagen. Her er retter med alle typer af fisk og samtidig et par gode råd til tilberedning og hvilken fisk, der er god til hvad.

Spansk omelet med laks og ærter (30 minutter)
4 personer

400 g kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
150 g laksefileter uden skind
6 æg, piskede
En håndfuld dild, hakket
100 g frosne ærter
1 forårsløg, snittet
1 spsk vegetabilsk olie
Salt og peber
Blandede salatblade til serveringen

- Kog kartoflerne med letsaltet vand i 10 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra.
- Imens kommes laksefileterne i en lille gryde. Dæk dem med kogende vand, og lad dem simre i 7 minutter, indtil de nemt går fra hinanden i flager. Hæld vandet fra, og bræk dem så fra hinanden.
- Bland æg, dild, ærter og forårsløg, og drys med salt og peber. Opvarm olien i en 20 cm slip-let stegepande. Rør kartofler og laks sammen med æggeblandingen, og kom det i panden. Steg det over meget lav varme i 10-15 minutter, indtil det lige er stivnet. Skær det i trekanter, og servér med en grøn salat.

Tyk karry-, kokos- og spinatsuppe (10 minutter)
4 personer

2 kyllingebryster, hver på omkring 150 gram, i tynde skiver
1 tsk koriander, stødt
250 g lynris
2 x 400 g kokosmælk på dåse
2 spsk korma-karrypasta
300 ml kyllingefont
6 spsk frisk koriander, hakket
300 g frisk spinat, skyllet og afdryppet
Salt og peber
Naanbrød til servering

- Kom kyllingestykkerne i en stor gryde sammen med stødt koriander, ris, kokosmælk, karrypasta og font, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det simre i 5 minutter.
- Tilsæt den friske koriander og spinatbladene, og lad det kogevidere under omrøring i 2-3 minutter mere, eller indtil spinatbladene er faldet sammen. Drys godt med salt og peber, øs suppen op i varme skåle, og servér den med varmt naanbrød.

Emma Lewis
Hurtig i køkkenet: Fisk og skaldyr
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95

Emma Jane Frost
Hurtig i køkkenet: Kylling
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95



Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

23 september 2013
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.