Hurtig mad i køkkenet med fisk, skaldyr og kylling

Bøger

Når det skal gå hurtigt i køkkenet er de to nye kogebøger i serien ”Hurtig i køkkenet” gode at have ved hånden. Her er hver enkelt ret varieret, så du selv kan bestemme, om det skal tage 10, 20 eller 30 minutter at lave den. Den ene indeholder 360 opskrifter med fisk og skaldyr og den anden 360 med kylling. Få to af dem her.

God mad på kort tid

De to bøger dækker over en ny og fleksibel tilgang til det at lave mad. Opskrifterne er tilpassede lige præcis den tid, du har til rådighed den pågældende dag, så du kan lave et sundt måltid mad på helt ned til 10 minutter, eller bruge lidt mere tid og flere ingredienser, hvis du kan afsætte 20 minutter eller en halv time.

Sunde og nemme råvarer

Både fisk, skaldyr og kylling er råvarer, som er sunde og i mange tilfælde fedtfattige. Kyllingens milde smag gør den velegnet til mange forskellige krydderier og krydderurter, og i bogen er der alt fra klassiske retter til retter med inspiration fra middelhavet. For begge bøger gælder, at selvom retterne er hurtige at lave, er der også masser af weekend- og gæsteretter blandt opskrifterne.

Spis mere fisk

Fisk er sundt, og vi opfordres igen og igen til at spise mere af det. Med denne bog hvor retterne kan tilberedes hurtigt, kan det blive nemmere at få fisken ind i hverdagen. Her er retter med alle typer af fisk og samtidig et par gode råd til tilberedning og hvilken fisk, der er god til hvad.

Spansk omelet med laks og ærter (30 minutter)
4 personer

400 g kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
150 g laksefileter uden skind
6 æg, piskede
En håndfuld dild, hakket
100 g frosne ærter
1 forårsløg, snittet
1 spsk vegetabilsk olie
Salt og peber
Blandede salatblade til serveringen

- Kog kartoflerne med letsaltet vand i 10 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra.
- Imens kommes laksefileterne i en lille gryde. Dæk dem med kogende vand, og lad dem simre i 7 minutter, indtil de nemt går fra hinanden i flager. Hæld vandet fra, og bræk dem så fra hinanden.
- Bland æg, dild, ærter og forårsløg, og drys med salt og peber. Opvarm olien i en 20 cm slip-let stegepande. Rør kartofler og laks sammen med æggeblandingen, og kom det i panden. Steg det over meget lav varme i 10-15 minutter, indtil det lige er stivnet. Skær det i trekanter, og servér med en grøn salat.

Tyk karry-, kokos- og spinatsuppe (10 minutter)
4 personer

2 kyllingebryster, hver på omkring 150 gram, i tynde skiver
1 tsk koriander, stødt
250 g lynris
2 x 400 g kokosmælk på dåse
2 spsk korma-karrypasta
300 ml kyllingefont
6 spsk frisk koriander, hakket
300 g frisk spinat, skyllet og afdryppet
Salt og peber
Naanbrød til servering

- Kom kyllingestykkerne i en stor gryde sammen med stødt koriander, ris, kokosmælk, karrypasta og font, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det simre i 5 minutter.
- Tilsæt den friske koriander og spinatbladene, og lad det kogevidere under omrøring i 2-3 minutter mere, eller indtil spinatbladene er faldet sammen. Drys godt med salt og peber, øs suppen op i varme skåle, og servér den med varmt naanbrød.

Emma Lewis
Hurtig i køkkenet: Fisk og skaldyr
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95

Emma Jane Frost
Hurtig i køkkenet: Kylling
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95



Læs også: Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

23 september 2013
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...