Hurtig mad i køkkenet med fisk, skaldyr og kylling

Når det skal gå hurtigt i køkkenet er de to nye kogebøger i serien ”Hurtig i køkkenet” gode at have ved hånden. Her er hver enkelt ret varieret, så du selv kan bestemme, om det skal tage 10, 20 eller 30 minutter at lave den. Den ene indeholder 360 opskrifter med fisk og skaldyr og den anden 360 med kylling. Få to af dem her.


God mad på kort tid

De to bøger dækker over en ny og fleksibel tilgang til det at lave mad. Opskrifterne er tilpassede lige præcis den tid, du har til rådighed den pågældende dag, så du kan lave et sundt måltid mad på helt ned til 10 minutter, eller bruge lidt mere tid og flere ingredienser, hvis du kan afsætte 20 minutter eller en halv time.

Sunde og nemme råvarer

Både fisk, skaldyr og kylling er råvarer, som er sunde og i mange tilfælde fedtfattige. Kyllingens milde smag gør den velegnet til mange forskellige krydderier og krydderurter, og i bogen er der alt fra klassiske retter til retter med inspiration fra middelhavet. For begge bøger gælder, at selvom retterne er hurtige at lave, er der også masser af weekend- og gæsteretter blandt opskrifterne.

Spis mere fisk

Fisk er sundt, og vi opfordres igen og igen til at spise mere af det. Med denne bog hvor retterne kan tilberedes hurtigt, kan det blive nemmere at få fisken ind i hverdagen. Her er retter med alle typer af fisk og samtidig et par gode råd til tilberedning og hvilken fisk, der er god til hvad.

Spansk omelet med laks og ærter (30 minutter)
4 personer

400 g kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
150 g laksefileter uden skind
6 æg, piskede
En håndfuld dild, hakket
100 g frosne ærter
1 forårsløg, snittet
1 spsk vegetabilsk olie
Salt og peber
Blandede salatblade til serveringen

– Kog kartoflerne med letsaltet vand i 10 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra.
– Imens kommes laksefileterne i en lille gryde. Dæk dem med kogende vand, og lad dem simre i 7 minutter, indtil de nemt går fra hinanden i flager. Hæld vandet fra, og bræk dem så fra hinanden.
– Bland æg, dild, ærter og forårsløg, og drys med salt og peber. Opvarm olien i en 20 cm slip-let stegepande. Rør kartofler og laks sammen med æggeblandingen, og kom det i panden. Steg det over meget lav varme i 10-15 minutter, indtil det lige er stivnet. Skær det i trekanter, og servér med en grøn salat.

Tyk karry-, kokos- og spinatsuppe (10 minutter)
4 personer

2 kyllingebryster, hver på omkring 150 gram, i tynde skiver
1 tsk koriander, stødt
250 g lynris
2 x 400 g kokosmælk på dåse
2 spsk korma-karrypasta
300 ml kyllingefont
6 spsk frisk koriander, hakket
300 g frisk spinat, skyllet og afdryppet
Salt og peber
Naanbrød til servering

– Kom kyllingestykkerne i en stor gryde sammen med stødt koriander, ris, kokosmælk, karrypasta og font, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det simre i 5 minutter.
– Tilsæt den friske koriander og spinatbladene, og lad det kogevidere under omrøring i 2-3 minutter mere, eller indtil spinatbladene er faldet sammen. Drys godt med salt og peber, øs suppen op i varme skåle, og servér den med varmt naanbrød.

Emma Lewis
Hurtig i køkkenet: Fisk og skaldyr
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95

Emma Jane Frost
Hurtig i køkkenet: Kylling
Nyt Nordisk Forlag
288 sider
Vejl. pris: 149,95

Mest læste artikler