Foto: Hjemme hos Jamie/Lindhardt og Ringhof

Hjemme hos Jamie Oliver

Bøger

Så inviterer Jamie Oliver os igen hjem i sit køkken, hvor han laver enkle og meget indbydende retter. Vi har alle været hjemme hos ham før, men nu er det i Jamies hjem med tilhørende have, og derfor får vi også nogle udvalgte havetips med på vejen.


De gode råvarer
Som mange andre unge, engagerede mediekokke har Jamie Oliver kastet sig ud i kampen for de gode råvarer. "Uden ordentlige råvarer, ingen ordentlig mad" er mantraet, men er råvarerne i orden, skal der heller ikke så meget til for at lave et måltid for guder.

Tag fx nedenstånde dessert, hvis hovedbestanddel er friske rabarber, der jo snart er til at finde i egen have, hvis man har dem. Det er da let og lækkert. Den usprøjtede appelsin skal du kigge i den økologiske afdeling for at finde, og de syltede ingefær kan findes på glas i et velassorteret supermarked. Og har du så rabarber i haven, så har du sikkert resten i køkkenskab og køleskab.

Smuldrekage med rabarber og ingefær
1 kg rabarber
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g brun farin
100 g hvedemel
100 g koldt smør
100 g havregryn
2 finthakkede, syltede ingefær

Skær rabarber i mindre stykker – ca. 5 cm og kom dem i en gryde sammen med appelsinsaft og -skal og halvdelen af farinen.

Bring det i kog, og lad det simre under låg i et par minutter. Tag låget af og lad det simre yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring til rabarberne begynder at blive bløde. Fordel blandingen i et ovnfast fad.

Så blander du mel og smør sammen med fingrene, til det ligner krummer. Rør havregryn, resten af farinen og det hakkede ingefær i. Fordel smuldredejen over rabarberne og bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 40-45 minutter, eller til rabarberne bobler lystigt, og låget er gyldensprødt. Velbekomme!

Jamie Oliver: Hjemme hos Jamie, 408 sider., 299 kr., Forlaget Lindhardt og Ringhof.
14 marts 2008
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.