Foto: Hjemme hos Jamie/Lindhardt og Ringhof

Hjemme hos Jamie Oliver

Bøger

Så inviterer Jamie Oliver os igen hjem i sit køkken, hvor han laver enkle og meget indbydende retter. Vi har alle været hjemme hos ham før, men nu er det i Jamies hjem med tilhørende have, og derfor får vi også nogle udvalgte havetips med på vejen.


De gode råvarer
Som mange andre unge, engagerede mediekokke har Jamie Oliver kastet sig ud i kampen for de gode råvarer. "Uden ordentlige råvarer, ingen ordentlig mad" er mantraet, men er råvarerne i orden, skal der heller ikke så meget til for at lave et måltid for guder.

Tag fx nedenstånde dessert, hvis hovedbestanddel er friske rabarber, der jo snart er til at finde i egen have, hvis man har dem. Det er da let og lækkert. Den usprøjtede appelsin skal du kigge i den økologiske afdeling for at finde, og de syltede ingefær kan findes på glas i et velassorteret supermarked. Og har du så rabarber i haven, så har du sikkert resten i køkkenskab og køleskab.

Smuldrekage med rabarber og ingefær
1 kg rabarber
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g brun farin
100 g hvedemel
100 g koldt smør
100 g havregryn
2 finthakkede, syltede ingefær

Skær rabarber i mindre stykker – ca. 5 cm og kom dem i en gryde sammen med appelsinsaft og -skal og halvdelen af farinen.

Bring det i kog, og lad det simre under låg i et par minutter. Tag låget af og lad det simre yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring til rabarberne begynder at blive bløde. Fordel blandingen i et ovnfast fad.

Så blander du mel og smør sammen med fingrene, til det ligner krummer. Rør havregryn, resten af farinen og det hakkede ingefær i. Fordel smuldredejen over rabarberne og bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 40-45 minutter, eller til rabarberne bobler lystigt, og låget er gyldensprødt. Velbekomme!

Jamie Oliver: Hjemme hos Jamie, 408 sider., 299 kr., Forlaget Lindhardt og Ringhof.
14 marts 2008
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.