Disse lækre kanelsnegle uden æg er en af de opskrifter, du kan se nederst i artiklen.
Disse lækre kanelsnegle uden æg er en af de opskrifter, du kan se nederst i artiklen.

Ny elektronisk allergi-bagebog giver dig opskrifter uden æg og mælk

Bøger

Lider du af allergi over for æg og mælk, så er der hjælp at hente i ny e-bog der har titlen "Allergibagebog - uden æg/uden æg & mælk". Ideen bag bogen er, at det skal være nemt at bage uden æg og mælk, og opskrifterne kræver ikke andre ingredienser, end der normalt findes i et velassorteret køkken. Prøv eksempelvis opskriften på kanelsnegle, som du får nederst i artiklen.

Opskrifter uden æg og mælk
Allergier er meget individuelle, og der er forskel på, om man kun har allergi over for æg eller både æg og mælk. Derfor er e-bogen delt op i to dele, så man hurtigt kan finde de opskrifter, man skal bruge. Opskrifterne er udviklet, så man ikke skal bruge specielle æg-erstatninger eller ingredienser, man ikke normalt har i sit køkken, og bogen er overskueligt bygget op med forskellige afsnit til fx kager, småkager og flutes og brød.

Forfatteren er selv allergiker
Bogens forfatter, Charlotte Peyk, har selv været æg-allergiker hele livet. En stor forkærlighed for at bage, gjorde at hun allerede som barn begyndte at eksperimentere i køkkenet for at finde alternativer til æg. Siden har hun fået en søn, som hverken kan tåle æg eller mælk, og fandt derfor på flere opskrifter, som også han kan tåle.

Bogen kan købes som e-bog
Allergibagebog - uden æg/uden æg & mælk, som netop nu er udkommet som dansk e-bog, er en omskrivning og videreførelse af den tidligere danske udgave i print fra 2006.

Allergibagebog - uden æg/uden æg & mælk, som e-bog, koster kr. 79,95 og kan bestilles hos bl.a. www.saxo.dk

Du kan også downloade en gratis app til din iPhone i appstore med 12 af opskrifterne fra bogen

På næste side får du opskrifterne på kanelsnegle uden æg og boller uden mælk og æg bagt grillen.



#br

Kanelsnegle uden æg

50 g gær
5 dl mælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
75 g margarine
125 g havregryn
Ca. 600 g hvedemel

Fyld:

250 g brun farin
3 spsk kanel
250 g margarine

Læs også:

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at...

Rør gæren ud i mælk, som er lunet. Smelt margarinen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser, ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve ca. 1 time og rør imens fyldet sammen.

Del dejen i 2 portioner og rul hver del ud til en plade på ca. 25 x 50 cm på et meldrysset bord. Fyldet deles også i 2 dele og smøres tyndt ud på hver dejplade.

Rul dejen sammen på langs til en rulle og skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade, husk at folde enderne ind under sneglene, ellers åbner de sig op under bagning. Tryk sneglene lidt ud. Lad sneglene efterhæve på bagepladen ca. 20 minutter.

Bages ved 200° C i ca. 15 minutter.
Sneglene kan gøres lidt festligere ved at blive pyntet med glasur, kagekrymmel og evt. slik.

Boller uden æg og mælk, bagt på udendørs grill

50 g gær
4 dl vand
1½ tsk salt
650 g hvedemel
3 spsk god madolie
Evt. friske hakkede krydderurter efter smag

Opløs gæren i vand, som er lunet lidt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.

Form boller (18 stk.) som lægges på bagepapir til de skal på grillen. De må ikke efterhæve mere end 15 minutter, da de ellers kan blive for klistrede at håndtere på grillen. Grillristen smøres grundigt med olie og bollerne lægges på risten. Risten må ikke placeres for tæt på gløderne.
Husk at holde godt øje med bollerne og vend dem inden de bliver sorte.

Læs også:

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

19 marts 2012
Mere om Bøger

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Bøger Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt i gården på Djursland. Her deler han ud af sine erfaringer og gode råd om selvforsyning, bl.a. om kartofler, bær, gedehold og hegn.

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Bøger Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Bøger Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Bøger Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for både sundhed og miljø. Uanset om du har en stor have eller blot et par altankasser i byen, er der inspiration at hente i bogen. Få to opskrifter fra bogen på Speltkernesalat og Crumble med blandet frugt.

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

Bøger I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

Bøger I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Bøger Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt andet en lækker vintersuppe med majs og squash - opskriften får du her.

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

Bøger I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

Bøger En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

Bøger En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig en grundig vejledning i, hvordan du etablerer din halmballehave og efterfølgende dyrker din køkkenhave i den.

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

Bøger "SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Bøger Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Bøger Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv kalder det et parcelhus eller ej, og der er mange måder at vedligeholde og ombygge dem på. Paraplyorganisationen Bygningskultur Danmark har netop udgivet en guide til, hvordan man bedst muligt griber opgaven an. Se eksempler på gode og dårlige løsninger.

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Bøger Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Bøger Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...