Uanset hvor lidt plads du har, kan du næsten altid få plads til at dyrke noget grønt.
Uanset hvor lidt plads du har, kan du næsten altid få plads til at dyrke noget grønt.

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bøger

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille eller måske slet ingen have. Nogle afgrøder trives nemlig fint i vindueskarmen. I bogen gennemgås masser af grøntsager, frugter og bær, og du får også opskrifter til. Prøv en rødbede-æblechutney her.

 

Potter er nemme
at dyrke i

Foto: New Holland PublishersDyrkning i krukker og potter har flere fordele: du kan dyrke afgrøder med forskellige jordbetingelser eller afgrøder, der breder sig voldsomt, hvis ikke de er ”spærret inde”. Desuden kan du flytte rundt på potterne alt efter vejr og vind, hvis de står udendørs.

Plant på altanen eller i vindueskarmen

Med undertitlen ”Selvforsynende på 3. Sal” lægger bogen i høj grad op til, at man udnytter den plads man har, uanset hvor man bor. En solrig vindueskarm kan være et fint sted til fx chili og peberfrugt. Bogen indeholder al den information, du behøver for at komme godt i gang; valg af planter, vanding, gødning, redskaber og meget mere.

Oversigt med populære og højtydende afgrøder

Med det overskuelige leksikon over mange forskellige grøntsager, frugter, bær og krydderurter er det nemt at finde ud af, hvad der vil passe ind lige netop hos dig, og de betingelser du har for at dyrke. Her er hurtige fakta som typen af potte og placering og lidt mere udførlig beskrivelse af plantens dyrkning, pasning, høst, opbevaring og hvilke skadedyr og sygdomme, der kan angribe den. Bogen afsluttes med 25 opskrifter på forretter, hovedretter og desserter.

Kathryn Hawkins
Dyrk din mad i potter
Forlaget Turbine
144 sider
Vejl. pris: 249 kr.

Opskrift på rødbede- og æblechutney
#br

Læs også:

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomn...

Rødbede- og æblechutney

Det skal du bruge
1 laurbærblad
1 lille tørret chili
Et lille stykke kanel
1/2 tsk knuste, sorte peberkorn
1 tsk knuste korianderfrø
2 1/4 dl hvidvinseddike
2 fed hvidløg, pillede og knuste
2 skalotteløg, pillede og finthakkede
1 æble (ikke madæble), skrællet og uden kernehus, fintskåret
3 spsk perlesukker
500 g rødbeder, kogte, pillede og revne
1 tsk salt

Sådan gør du
1. Læg laurbærblad, chili og krydderier i et lille stykke lærred, og bind det sammen med et stykke garn . Læg posen i en gryde. Hæld vineddiken over, og tilsæt hvidløg, skalotteløg, æble og sukker.

2. Bring gryden i kog, rør rundt af og til, og lad det småkoge i 10 minutter, til grøntsagerne er bløde. Lad det køle af, tag krydderiposen op, og smid den væk.

3. Læg de revne rødbeder i en skål, og rør den kolde eddikeblanding i. Smag til med salt, og hæld massen i afkølede, steriliserede glas med en ske. Luk dem godt til. Lad glassene stå i køleskab nogle dage, før de åbnes, så smagsstofferne får tid til at udvikle sig. Holdbarhed efter åbning: 14 dage.

4. april 2013
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...