Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog.
Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog. Foto: Ulrika Pousette

Macarons, cupcakes og popcakes - den ultimative bog for kageelskere

Bøger

"Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager" er titlen på en ny bog af svenskeren Mia Öhrn. Og det er præcis, hvad du får i overflod. Søde kager i masser af former, farver og med fin pynt på toppen. Få opskriften på lilla solbærmacarons fra bogen.

Farvestrålende kager

Foto: Ulrika PousetteKendetegnende for kagerne i den nye bog er, at de stråler i et væld af farver. Med opskrifter på både de populære cupcakes og de måske knap så kendte, men lige så farvestrålende og pyntede macarons og popcakes, er her virkelig noget for dig, der er vild med søde kager og ikke mindst at pynte dem.

Lidt luksus i hverdagen

Kagerne vil i den grad pynte på ethvert fødselsdags- eller festdækket bord, men forfatterens tanke med kagerne er også at få lidt luksus ind i en travl og til tider triviel hverdag. At bage søde og fine kager er i følge Mia Öhrn en nem og forholdsvis billig måde at gøre livet lidt sjovere og mere glamourøst på.

Udførlige vejledninger til vellykkede kager

Macarons er små dobbeltlagte kager af mandelmel med forskelligt fyld i midten. Cupcakes er egentlig det samme som muffins, dog ofte lidt mere pyntede, og popcakes er kagedej sat på pinde og pyntet. Hvis du er ny udi denne kagekunst er der grundige vejledninger til, hvordan du laver kagerne og masser af gode ideer til pynten. Alene de mange farverige billeder kan gøre dig i godt humør. De yngste i familien vil helt sikkert også kunne finde noget, de har lyst til at lave - især de sjove popcakes som kan pyntes helt efter humør.

Mia Öhrn
Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager
Politikens Forlag
100 sider, vejl. pris 170 kr.

Få opskriften på fine, lilla solbærmacarons på næste side.



#br

Solbærmacarons - ca. 25 dobbelte kager

Solbærrene giver fyldet en fantastisk farve og en tiltrængt syrlighed. I dag sælges frosne solbær i velassorterede dagligvarebutikker året rundt.

Foto: Ulrika PousetteKager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber blå og rød frugtfarve

Solbærcreme
100 g friske eller frosne, optøede solbær
125 g hvid chokolade
2 tsk honning
2 spsk piskefløde

1. Kager:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

6. Solbærcreme
Blend solbærrene fint og passer massen gennem en sigte for at fjerne skind og kerner. Vej af, så der er 50 g.

7. Bræk chokoladen i mindre stykker.

8. Varm forsigtigt alle ingredienser til cremen i en lille gryde på komfuret. Rør jævnligt og tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og cremen ser fin og glat ud. Lad den køle af og stivne i køleskabet i omkring en time, til den er så tilpas tyk, at at man kan sprøjte den på kagerne.

9. Kom solbærcremen i en sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge.

Læs også: Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

1 maj 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.