Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog.
Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog. Foto: Ulrika Pousette

Macarons, cupcakes og popcakes - den ultimative bog for kageelskere

Bøger

"Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager" er titlen på en ny bog af svenskeren Mia Öhrn. Og det er præcis, hvad du får i overflod. Søde kager i masser af former, farver og med fin pynt på toppen. Få opskriften på lilla solbærmacarons fra bogen.

Farvestrålende kager

Foto: Ulrika PousetteKendetegnende for kagerne i den nye bog er, at de stråler i et væld af farver. Med opskrifter på både de populære cupcakes og de måske knap så kendte, men lige så farvestrålende og pyntede macarons og popcakes, er her virkelig noget for dig, der er vild med søde kager og ikke mindst at pynte dem.

Lidt luksus i hverdagen

Kagerne vil i den grad pynte på ethvert fødselsdags- eller festdækket bord, men forfatterens tanke med kagerne er også at få lidt luksus ind i en travl og til tider triviel hverdag. At bage søde og fine kager er i følge Mia Öhrn en nem og forholdsvis billig måde at gøre livet lidt sjovere og mere glamourøst på.

Udførlige vejledninger til vellykkede kager

Macarons er små dobbeltlagte kager af mandelmel med forskelligt fyld i midten. Cupcakes er egentlig det samme som muffins, dog ofte lidt mere pyntede, og popcakes er kagedej sat på pinde og pyntet. Hvis du er ny udi denne kagekunst er der grundige vejledninger til, hvordan du laver kagerne og masser af gode ideer til pynten. Alene de mange farverige billeder kan gøre dig i godt humør. De yngste i familien vil helt sikkert også kunne finde noget, de har lyst til at lave - især de sjove popcakes som kan pyntes helt efter humør.

Mia Öhrn
Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager
Politikens Forlag
100 sider, vejl. pris 170 kr.

Få opskriften på fine, lilla solbærmacarons på næste side.



#br

Solbærmacarons - ca. 25 dobbelte kager

Solbærrene giver fyldet en fantastisk farve og en tiltrængt syrlighed. I dag sælges frosne solbær i velassorterede dagligvarebutikker året rundt.

Foto: Ulrika PousetteKager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber blå og rød frugtfarve

Solbærcreme
100 g friske eller frosne, optøede solbær
125 g hvid chokolade
2 tsk honning
2 spsk piskefløde

1. Kager:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

6. Solbærcreme
Blend solbærrene fint og passer massen gennem en sigte for at fjerne skind og kerner. Vej af, så der er 50 g.

7. Bræk chokoladen i mindre stykker.

8. Varm forsigtigt alle ingredienser til cremen i en lille gryde på komfuret. Rør jævnligt og tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og cremen ser fin og glat ud. Lad den køle af og stivne i køleskabet i omkring en time, til den er så tilpas tyk, at at man kan sprøjte den på kagerne.

9. Kom solbærcremen i en sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge.

Læs også:

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomn...

01 maj 2012
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...