Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog.
Der er noget for alle med hang til søde og farvestrålende sager i den nye bog. Foto: Ulrika Pousette

Macarons, cupcakes og popcakes - den ultimative bog for kageelskere

Bøger

"Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager" er titlen på en ny bog af svenskeren Mia Öhrn. Og det er præcis, hvad du får i overflod. Søde kager i masser af former, farver og med fin pynt på toppen. Få opskriften på lilla solbærmacarons fra bogen.

Farvestrålende kager

Foto: Ulrika PousetteKendetegnende for kagerne i den nye bog er, at de stråler i et væld af farver. Med opskrifter på både de populære cupcakes og de måske knap så kendte, men lige så farvestrålende og pyntede macarons og popcakes, er her virkelig noget for dig, der er vild med søde kager og ikke mindst at pynte dem.

Lidt luksus i hverdagen

Kagerne vil i den grad pynte på ethvert fødselsdags- eller festdækket bord, men forfatterens tanke med kagerne er også at få lidt luksus ind i en travl og til tider triviel hverdag. At bage søde og fine kager er i følge Mia Öhrn en nem og forholdsvis billig måde at gøre livet lidt sjovere og mere glamourøst på.

Udførlige vejledninger til vellykkede kager

Macarons er små dobbeltlagte kager af mandelmel med forskelligt fyld i midten. Cupcakes er egentlig det samme som muffins, dog ofte lidt mere pyntede, og popcakes er kagedej sat på pinde og pyntet. Hvis du er ny udi denne kagekunst er der grundige vejledninger til, hvordan du laver kagerne og masser af gode ideer til pynten. Alene de mange farverige billeder kan gøre dig i godt humør. De yngste i familien vil helt sikkert også kunne finde noget, de har lyst til at lave - især de sjove popcakes som kan pyntes helt efter humør.

Mia Öhrn
Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager
Politikens Forlag
100 sider, vejl. pris 170 kr.

Få opskriften på fine, lilla solbærmacarons på næste side.



#br

Solbærmacarons - ca. 25 dobbelte kager

Solbærrene giver fyldet en fantastisk farve og en tiltrængt syrlighed. I dag sælges frosne solbær i velassorterede dagligvarebutikker året rundt.

Foto: Ulrika PousetteKager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber blå og rød frugtfarve

Solbærcreme
100 g friske eller frosne, optøede solbær
125 g hvid chokolade
2 tsk honning
2 spsk piskefløde

1. Kager:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

6. Solbærcreme
Blend solbærrene fint og passer massen gennem en sigte for at fjerne skind og kerner. Vej af, så der er 50 g.

7. Bræk chokoladen i mindre stykker.

8. Varm forsigtigt alle ingredienser til cremen i en lille gryde på komfuret. Rør jævnligt og tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og cremen ser fin og glat ud. Lad den køle af og stivne i køleskabet i omkring en time, til den er så tilpas tyk, at at man kan sprøjte den på kagerne.

9. Kom solbærcremen i en sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge.

Læs også: Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

1 maj 2012
0

Mad med blomster

I sin seneste kogebog "Blomstrende mad" holder Camilla Plum sig til blomster. Få en lækker opskrift fra bogen.

0

Grønne bøger om drivhuse, udestuer og beskæring i haven

Drømmer du om drivhus til planterne eller udestue, hvor du kan forlænge sæsonen i det grønne – eller vil du gerne blive klogere på beskæring...

1

Ny bog med sushi og andre gode retter fra Japan

I ”Smækker lækker sushi” får du opskrifter på japansk, sund mad. Forfatteren er ekspert i japansk madlavning, og bogen guider dig til at...

0

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

0

Lækker vegetarmad

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

0

Japansk mad

Så er der godt nyt til alle sushi-elskere.

0

Ny bolig: Forvandling med 276 indretningsideer

"Forvandlinger i boligen" hedder bogen, der kan hjælpe dig med at lave om i indretningen derhjemme, så boligen bliver mere spændende, hyggel...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Ny bog guider dig til at bruge naturen i indretningen og i maden

I bogen ”Tag naturen med hjem” får du masser af inspiration til at gå ud i naturen og tage ting med hjem, som du kan bruge både i indretning...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

Flotte dekorationer, der er nemme at lave

Det er dejligt at kunne imponere familie og venner med et festligt bord eller pynt i stuen, der er lidt mere specielt end blomster i en...

0

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Muffins og franske makroner med nougat

Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som...