Brdr. Price er klar med udvalgte opskrifter fra deres seneste programmer.
Brdr. Price er klar med udvalgte opskrifter fra deres seneste programmer. Foto: DR

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

Bøger

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra Thailand over Østrig til USA, og foruden mad får du serveret masser af anekdoter og historier. Få opskriften på en grøntsagsrisotto og en honningkage med appelsincreme her.

 

Madglade brødre kommer verden rundt

Foto: Glæden og passionen for mad begyndte i brdr. Prices barndomshjem, og siden er det blevet til rigtig mange opskrifter på tværs af lande og kontinenter. I bogen ”Spise med Price – de 100 bedste fra sæson 4, 5 og 6” finder du da også mad fra mange lande og opskrifter med både klassisk og moderne kogekunst. Sæt fx tænderne i wienerschnitzel, silde-is, bøffer og ost – og et kapitel om kål, som meget sigende er blevet kaldt ”Fise med Price”.

Anekdoter og historier om mad og opskrifter

Sammen med de meget forskelligartede opskrifter får du masser af små historier fra brødrenes liv med mad og kulinariske oplevelser. Fx fra dengang hvor de skulle stege sild på en lille fiskekutter i høj sø ud for Bornholm, og det meste af tv-holdet måtte overgive sig til søsygen. Eller om hvorfor Adam har et helt særligt forhold til wienersalat.

Risotto Primavera

Foto: Til 4 personer

350 g risottoris
3-4 finthakkede skalotteløg
100 g smør
1 glas tør hvidvin
Lidt olivenolie
Ca. 1 1/2 liter god grøntsagsbouillon
Ca. 100 g parmesanost
Salt og peber
Diverse grøntsager, fx:
3-4 gulerødder
2 porrer
1 majroe
1 squash
Grønne bønner
Friskbælgede ærter
Hoveder fra grønne asparges
Cherrytomater i halve

Sådan gør du
For at grøntsagerne kan stå i kontrast til de bløde ris, tilberedes de hver for sig.

Læs også: Kom tæt på fuglelivet i haven

Gør alle grøntsager i stand og skær dem ud i mundrette stykker. Mængden af grøntsager afhænger naturlig­ vis af appetitten, men det er vigtigt, at det stadig er risene, der spiller hovedrollen. Brug kun hovederne af de grønne asparges (lav en god, grøn aspargessuppe på resten).

Smelt 20 g smør på en pande og kom grøntsagerne ved - undtagen ærter, aspargeshoveder og cherryto­mater. Drys grøntsagerne med salt og sukker, og tilsæt vand, indtil grøntsagerne er halvt dækket. Lad det simre, til vandet er næsten væk, og grøntsagerne er glaserede, men stadig al dente.

Imens laves risottoen:
Kom 20 g smør og lidt olie i en gryde og varm det op. Sauter de finthakkede skalotteløg til de begyn­ der at blive bløde. Kom risene ved og lad dem stege med i nogle minutter. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt derpå varm bouillon lidt efter lidt, mens der hele tiden røres i risottoen. Man kan ikke forlade en risotto- den skal passes i de 20 minutter, det tager at lave den.

Efter 15 minutter kommes de tilberedte grøntsager over i risene sammen med aspargeshovederne, ærterne og cherrytomaterne. Tilsæt stadig mere bouillon, indtil risene er møre (de må godt have lidt bid tilbage). Til slut røres resten af smørret og den revne parmesan i. Husk at risotto skal være lind og ikke en fast grød, så hav lidt kogende bouillon i reserve til at justere konsistensen med. Server omgående, evt. med lidt fintskåret basilikum som drys.

Honningkage med appelsincreme

Foto: Nok til mange

500 g honning
125 g fløde
2 spsk. yoghurt naturel
3 æg
Skal af en økologisk appelsin
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
500 g hvedemel
2 tsk hjortetaksalt

Appelsincreme:
300 g usaltet smør
220 g flormelis
Skal af 1 1/2 økologisk appelsin
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. Grand Marnier eller Cointraeu
Overtrækschokolade

Sådan gør du
Man starter med at smelte honning og sukker i en gryde. Når blandingen er let afkølet, tilsættes fløde, yoghurt, de sammenpiskede æg, den revne appelsinskal, kanel og stødt ingefær. Sigt i en anden skål melet og bland hjortetaksalt deri. Sigt melet ned i honningblandingen, bland grundigt, og kom derpå dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir. Bag honningkagen i ca. 1 time ved 170 grader. Kagen kan sagtens bages et par dage før, den skal bruges.

Appelsincreme:
Til smørcremen røres smørret lyst og luftigt med flormelis. Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier og rør godt igennem, til alt er godt blandet.

Læs også: Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Skær honningkagen i skiver på den lange led. Tykkelsen skal være som en forsvarlig skive rugbrød. der skal bruges 4 skiver, men skulle der blive noget tilovers, smager honningkagen glimrende, som den er med en kop kaffe. de aflange skiver smøres med appelsincremen og lægges sammen. der afsluttes med en skive honningkage. Pak kagen stramt ind i film og kom den i køleskabet i mindst en time, gerne længere.

Skær den derpå i passende små firkantede stykker. De ligner nærmest små højhuse. Toppen af stykkerne overtrækkes med lidt smeltet chokolade. Sæt kagerne koldt, indtil de skal serveres.

Adam Price og James Price
Spise med Price - de 100 bedste fra sæson 4, 5 & 6
Lindhardt og Ringhof
304 sider
Vejl. pris: 299,95 kroner

19 november 2013
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...