Brdr. Price er klar med udvalgte opskrifter fra deres seneste programmer.
Brdr. Price er klar med udvalgte opskrifter fra deres seneste programmer. Foto: DR

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

Bøger

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra Thailand over Østrig til USA, og foruden mad får du serveret masser af anekdoter og historier. Få opskriften på en grøntsagsrisotto og en honningkage med appelsincreme her.

 

Madglade brødre kommer verden rundt

Foto: Glæden og passionen for mad begyndte i brdr. Prices barndomshjem, og siden er det blevet til rigtig mange opskrifter på tværs af lande og kontinenter. I bogen ”Spise med Price – de 100 bedste fra sæson 4, 5 og 6” finder du da også mad fra mange lande og opskrifter med både klassisk og moderne kogekunst. Sæt fx tænderne i wienerschnitzel, silde-is, bøffer og ost – og et kapitel om kål, som meget sigende er blevet kaldt ”Fise med Price”.

Anekdoter og historier om mad og opskrifter

Sammen med de meget forskelligartede opskrifter får du masser af små historier fra brødrenes liv med mad og kulinariske oplevelser. Fx fra dengang hvor de skulle stege sild på en lille fiskekutter i høj sø ud for Bornholm, og det meste af tv-holdet måtte overgive sig til søsygen. Eller om hvorfor Adam har et helt særligt forhold til wienersalat.

Risotto Primavera

Foto: Til 4 personer

350 g risottoris
3-4 finthakkede skalotteløg
100 g smør
1 glas tør hvidvin
Lidt olivenolie
Ca. 1 1/2 liter god grøntsagsbouillon
Ca. 100 g parmesanost
Salt og peber
Diverse grøntsager, fx:
3-4 gulerødder
2 porrer
1 majroe
1 squash
Grønne bønner
Friskbælgede ærter
Hoveder fra grønne asparges
Cherrytomater i halve

Sådan gør du
For at grøntsagerne kan stå i kontrast til de bløde ris, tilberedes de hver for sig.

Læs også:

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Gør alle grøntsager i stand og skær dem ud i mundrette stykker. Mængden af grøntsager afhænger naturlig­ vis af appetitten, men det er vigtigt, at det stadig er risene, der spiller hovedrollen. Brug kun hovederne af de grønne asparges (lav en god, grøn aspargessuppe på resten).

Smelt 20 g smør på en pande og kom grøntsagerne ved - undtagen ærter, aspargeshoveder og cherryto­mater. Drys grøntsagerne med salt og sukker, og tilsæt vand, indtil grøntsagerne er halvt dækket. Lad det simre, til vandet er næsten væk, og grøntsagerne er glaserede, men stadig al dente.

Imens laves risottoen:
Kom 20 g smør og lidt olie i en gryde og varm det op. Sauter de finthakkede skalotteløg til de begyn­ der at blive bløde. Kom risene ved og lad dem stege med i nogle minutter. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt derpå varm bouillon lidt efter lidt, mens der hele tiden røres i risottoen. Man kan ikke forlade en risotto- den skal passes i de 20 minutter, det tager at lave den.

Efter 15 minutter kommes de tilberedte grøntsager over i risene sammen med aspargeshovederne, ærterne og cherrytomaterne. Tilsæt stadig mere bouillon, indtil risene er møre (de må godt have lidt bid tilbage). Til slut røres resten af smørret og den revne parmesan i. Husk at risotto skal være lind og ikke en fast grød, så hav lidt kogende bouillon i reserve til at justere konsistensen med. Server omgående, evt. med lidt fintskåret basilikum som drys.

Honningkage med appelsincreme

Foto: Nok til mange

500 g honning
125 g fløde
2 spsk. yoghurt naturel
3 æg
Skal af en økologisk appelsin
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
500 g hvedemel
2 tsk hjortetaksalt

Appelsincreme:
300 g usaltet smør
220 g flormelis
Skal af 1 1/2 økologisk appelsin
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. Grand Marnier eller Cointraeu
Overtrækschokolade

Sådan gør du
Man starter med at smelte honning og sukker i en gryde. Når blandingen er let afkølet, tilsættes fløde, yoghurt, de sammenpiskede æg, den revne appelsinskal, kanel og stødt ingefær. Sigt i en anden skål melet og bland hjortetaksalt deri. Sigt melet ned i honningblandingen, bland grundigt, og kom derpå dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir. Bag honningkagen i ca. 1 time ved 170 grader. Kagen kan sagtens bages et par dage før, den skal bruges.

Appelsincreme:
Til smørcremen røres smørret lyst og luftigt med flormelis. Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier og rør godt igennem, til alt er godt blandet.

Læs også:

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomn...

Skær honningkagen i skiver på den lange led. Tykkelsen skal være som en forsvarlig skive rugbrød. der skal bruges 4 skiver, men skulle der blive noget tilovers, smager honningkagen glimrende, som den er med en kop kaffe. de aflange skiver smøres med appelsincremen og lægges sammen. der afsluttes med en skive honningkage. Pak kagen stramt ind i film og kom den i køleskabet i mindst en time, gerne længere.

Skær den derpå i passende små firkantede stykker. De ligner nærmest små højhuse. Toppen af stykkerne overtrækkes med lidt smeltet chokolade. Sæt kagerne koldt, indtil de skal serveres.

Adam Price og James Price
Spise med Price - de 100 bedste fra sæson 4, 5 & 6
Lindhardt og Ringhof
304 sider
Vejl. pris: 299,95 kroner

19 november 2013
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...