Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

Bøger

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget indbydende opskrifter bliver du også lidt klogere på chokoladen og dens historie. Prøv selv to af opskrifterne fra bogen her; cookies med hasselnødder og mælkechokolade og chokoladeballade og skyris med hindbær.

De fine pistaciekager med hvid chokolade og jordbær er en af opskrifterne i "Lykken er chokolade".
De fine pistaciekager med hvid chokolade og jordbær er en af opskrifterne i "Lykken er chokolade". Foto: Columbus Leth

34 forskellige ingredienser kombineret med chokolade

Foto_ Columbus LethDe to forfattere Maja Ambeck Vase og Anne Moltke Hansen har til hverdag hver deres blog, hvor det primære omdrejningspunkt er chokolade. Nu er de gået sammen om ”Lykken er chokolade”, som tager udgangspunkt i 34 forskellige ingredienser, som de hver har lavet en chokoladeopskrift ud fra. Der er opskrifter med frugt og bær, karamel, nødder og krydderier, og der er både klassikere og nye inspirerende opskrifter.

Forskellene på chokolade

Der er stor smagsforskel på forskellig chokolade, og i bogen får du en lynguide til chokoladesmagning – hvordan du skal se, lugte, lytte til den og lade den smelte på tungen for at få den fulde oplevelse ud af den. Og så synes de to forfattere sagtens, at man kan spise chokolade hver dag, så længe det er af en høj kvalitet – og med måde. Chokoladen i opskrifterne er både mørk, lys og hvid, og bloggerne giver dig en lille guide til de forskellige typer chokolade, og hvilke de anbefaler at bruge.

”Lykken er chokolade” er en bog, hvor man som chokoladeelsker får lyst til at begynde fra en ende af og prøve alle opskrifterne på kager, mousser, is, cookies, morgenmad og meget mere.

Chokoladeballade og skyr-is med brombær

Foto: Columbus Leth10 personer

Balladen SKAL bages dagen før, så den har tid til at sætte sig ordentligt, inden den nydes.

Chokoladeballade
200 g mørk chokolade 200 g smør
250 g sukker
5 æg
1 spsk hvedemel

Skyr-is med hindbær
1 dl piskefløde
80 g vaniljesukker
400 g skyr
250 g friske hindbær
rund kageform (22 cm)

Chokoladeballade
Hak chokoladen groft. Smelt smørret stille og roligt i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og tilsæt sukkeret.

Læs også:

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomn...

Rør rundt, til sukkeret er opløst. Køl lidt af. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem lidt ad gangen i chokolade-smørblandingen. Vend til sidst melet i.

Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. For formen med bagepapir, hæld balladen i formen, sæt den i ovnen og bag den i ca. 25 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt, men den sætter sig. Afkøl kagen i formen.

Skyr-is med hindbær
Kom fløde og vaniljesukker i en gryde og lad det koge op. Tag gryden af varmen, tilsæt skyr og pisk det til en homogen masse med et piskeris. Køl cremen helt ned og frys den på ismaskinen. Tilsæt hindbærrene, lige inden isen er færdig.

Kom et stykke chokoladeballade på hver tallerken og placér en kugle skyr-is med hindbær ovenpå chokoladeballaden eller ved siden af.

Cookies med hasselnødder og chokolade

Foto: Columbus Leth15 stk

100 g blødt smør
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g hvedemel
75 g havregryn
1⁄2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g hasselnødder
100 g mælkechokolade

Hvis du ønsker mere sejhed, kan du med fordel tilsætte rosiner, dadler eller dine foretrukne tørrede frugter.

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål til en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør mel, havregryn, bagepulver og salt i. Hak nødderne og mælke- chokoladen og vend begge dele i dejen.

Læs også:

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på...

Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. Form dejen til 15 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Tryk dem let flade. Bag i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne.

Lad dem køle af på en bagerist.

Maja Ambeck Vase & Anne Moltke Hansen
Lykken er chokolade
Politikens Forlag
174 sider
Vejl. pris: 250 kroner

28 februar 2014
Mere om Bøger

Gode bøger til haveelskeren

Bøger Bøger om haven blomstrer i takt med stauder og løgplanter. Vi har set på de senest udsprungne.

Grøn viden og nyt syrnet grønt

Bøger idényt chefredaktør, Anna-Lise Aaen, har fundet to spændende bøger, som både hjælper hende i haven og i køkkenet. Her får du en opskrift på...

Lækre florentinere fra Mette Blomsterberg

Bøger Mette Blomsterberg har efter tv-programmet, "Det søde liv", slået sig fast som danskernes yndlings-konditor. Og det er ikke uden grund -...

Muffins og franske makroner med nougat

Bøger Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Suveræn surprise - opskriftsbog med nye overraskelser

Bøger Så er der kommet en ny i rækken af "suveræne" kogebøger fra Tina Scheftelowitz. Denne gang er temaet surpriseparty, og Tina har samlet et...

Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Bøger Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne...

Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Bøger Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Salater med Claus Meyer

Bøger Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Bøger Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

Hurtig og lækker mad

Bøger Carsten Kyster mixer få, men gode råvarer til nemme retter.

Jamie Oliver lærer fra sig

Bøger Alle kan lære at lave mad på 24 timer - det er budskabet fra den populære kok, Jamie Oliver.

Lækker vegetarmad

Bøger Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.

Opskrifter på staudebede

Bøger Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Sund mad

Bøger Lasagne og pandekager på en ny, sund og ikke mindst velsmagende måde. Få opskriften på pandekager med fyld og cirkellasagne fra bogen "Det...

Moderne italiensk køkken

Bøger "Made in Italy" er den såre enkle titel på en ny kogebog. Den er skrevet af stjernekokken Giorgio Locatelli, der driver en af Londons bedste...