Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Bøger

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner til færdig chokolade, en masse gode tips til køkkenet og selvfølgelig et hav af opskrifter med chokolade i alle afskygninger. Prøv for eksempel opskriften på en lækker chokolade fondant.

Chokolade fra inderst til yderst i Claus Meyers nye bog.
Chokolade fra inderst til yderst i Claus Meyers nye bog. Foto: Anders Schønnemann

Claus Meyers liv med chokolade

Claus Meyer har været vild med chokolade, siden han var helt lille - og det er der nok en del andre, der kan nikke genkendende til. Hvis du, eller en du kender, er en af dem, er bogen "Chokolade" et godt bud en gave. Her er nærmest opskrifter nok til et helt liv med chokolade - og både begynderen og den mere rutinerede chokolade-fan kan være med.

Historie og moderne chokoladeproduktion

Chokoladens historie menes at gå så langt tilbage som før vores tidsregning, Det vil sige, det gælder for råstoffet kakaobønner - selve chokoladen er en relativt ny opfindelse. Claus Meyer giver dig hele historien fra den engang bitre drik til produktionen af vore dages udgaver af chokolade, lys som mørk. Han giver dig også en udførlig guide til chokoladekøkkenets ingredienser, teknikker, pyntning og det rette udstyr.

Chokolade på alle tænkelige måder

De traditionelle chokoladekager har selvfølgelig deres plads i bogen, men den er også god, hvis du har lyst til at indtage chokoladen på andre måder. Claus Meyer har i samarbejde med chokolade-ekvilibristen Morten Borup udviklet opskrifterne, som spænder over alt fra kager, boller og tærter til is, flødeboller og fyldte chokolader. Du får også tre bud på kakaodrikke, blandt andet den caraibiske med banan, kokos, vanille og rom.

Chokolade af Claus Meyer, udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof, 272 sider til 300 kroner.

Få opskriften på chokolade fondant - en chokoladekage med flydende midte

11 december 2012
1

Bogen til alle chokoladeelskere: ”Lykken er chokolade”

To chokoladebloggere er gået sammen i denne nye bog med 68 søde opskrifter, hvori chokolade udgør en vigtig bestanddel. Udover de meget...

1

Ny bog: Dyrk din køkkenhave i krukker

At dyrke sine egne grøntsager og frugter er den helt store trend – og du kan sagtens gøre det, selvom du måske ikke har en stor have eller...

0

Honningkager i mange varianter – få 22 opskrifter

Honning kan bruges til rigtig mange forskellige slags kager – ikke bare den klassiske honningkage, som selvfølgelig også er med i bogen...

0

Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra...

0

Dyrk din mad i potter – både ude og inde

Bogen ”Dyrk din mad i potter” giver dig opskriften på, hvordan du selv kan dyrke noget af det, du spiser – også selvom du kun har en lille...

0

Ny bog: Alt om bær fortalt af Ritt Bjerregaard

Bær er nok ikke det folk umiddelbart forbinder Ritt Bjerregaard med, men ikke desto mindre har hun en stor interesse for de små, farvestråle...

0

Nytårstorsk og mad fra bedstemors tid

"Bedstemors julemad" er en samling af alle de klassiske, danske retter, der hører december måned til. Du får alt fra småkager og mad til...

0

Jamies mad på 15 minutter - kogebog fra Jamie Oliver

Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder,...

0

Newyorker by Heart - kogebog fra det amerikanske køkken

Amerikansk madkultur er andet end burgere. Det vil den populære madblogger Birthe Lynggard gerne åbne danskernes øjne for med bogen "Newyork...

0

Opskrift på svampe-risotto - Svampekogebogen giver dig 127 svampeop...

Svampe er både velsmagende og rigtig sunde, og så er de nemme at få fat i det meste af året. Få øjnene op for nye svampetyper, og find ud...

0

Klassikeren "Fru Nimb's kogebog" er blevet genoptrykt

Nu er der mulighed for at lave mad på ægte, gammeldags maner. Med det fotografiske genoptryk af 1. udgave af Louise Nimbs kogebog fra 1888...

0

Bonderøvens vejledning til det enkle liv

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra det populære tv-program på DR 1. Nu udgiver han sin første bog: ”Det enkle liv, skridt på...

0

Salater med Claus Meyer

Fokus på lækre og mættende salater i ny opskriftsbog fra tv-kokken Claus Meyer.

0

Hjemmelavet syltetøj fra sommerens høst

Mormor havde tid og overskud til at sylte, men det er egentlig ikke så svært.

0

Bøger til hus og have

Find inspiration til hus og have i bøgernes verden.