Chokolade i alle afskygninger i ny bog fra Claus Meyer

Bøger

Chokolade er kort og godt titlen på Claus Meyers nye bog om, ja chokolade. Få hele historien bag om produktionen fra høst af kakaobønner til færdig chokolade, en masse gode tips til køkkenet og selvfølgelig et hav af opskrifter med chokolade i alle afskygninger. Prøv for eksempel opskriften på en lækker chokolade fondant.

Chokolade fra inderst til yderst i Claus Meyers nye bog.
Chokolade fra inderst til yderst i Claus Meyers nye bog. Foto: Anders Schønnemann

Claus Meyers liv med chokolade

Claus Meyer har været vild med chokolade, siden han var helt lille - og det er der nok en del andre, der kan nikke genkendende til. Hvis du, eller en du kender, er en af dem, er bogen "Chokolade" et godt bud en gave. Her er nærmest opskrifter nok til et helt liv med chokolade - og både begynderen og den mere rutinerede chokolade-fan kan være med.

Historie og moderne chokoladeproduktion

Chokoladens historie menes at gå så langt tilbage som før vores tidsregning, Det vil sige, det gælder for råstoffet kakaobønner - selve chokoladen er en relativt ny opfindelse. Claus Meyer giver dig hele historien fra den engang bitre drik til produktionen af vore dages udgaver af chokolade, lys som mørk. Han giver dig også en udførlig guide til chokoladekøkkenets ingredienser, teknikker, pyntning og det rette udstyr.

Chokolade på alle tænkelige måder

De traditionelle chokoladekager har selvfølgelig deres plads i bogen, men den er også god, hvis du har lyst til at indtage chokoladen på andre måder. Claus Meyer har i samarbejde med chokolade-ekvilibristen Morten Borup udviklet opskrifterne, som spænder over alt fra kager, boller og tærter til is, flødeboller og fyldte chokolader. Du får også tre bud på kakaodrikke, blandt andet den caraibiske med banan, kokos, vanille og rom.

Chokolade af Claus Meyer, udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof, 272 sider til 300 kroner.

Få opskriften på chokolade fondant - en chokoladekage med flydende midte

11 december 2012
0

Bonderøven guider dig til selvforsyning og det enkle liv

Frank Erichsen, nok bedre kendt som bonderøven fra DR’s programmer af samme navn, har udgivet andet bind om det enkle liv med udgangspunkt...

0

Rig på rester - sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til,...

0

Find spiselige bær og urter i naturen - ny bog guider dig

Hvis du kunne tænke dig at tage en tur ud i det blå og vende tilbage med velsmagende bær og urter til brug i køkkenet, er der gode råd og...

2

Dyrk din egen mad - ny havebog giver dig inspiration

Forfatter Signe Wenneberg har udgivet bogen “Spis din have”. Med den vil hun gøre det nemt at dyrke lokal og bæredygtig mad - til gavn for...

0

Spar mad og penge med Jamie Olivers "Spar med Jamie"

I den seneste af Jamie Olivers kogebøger sætter han fokus på madspild, og hvordan vi mindsker det i hjemmet. I ”Spar med Jamie” er der...

2

Ny bog giver dig sunde opskrifter på søde sager

I sin nye bog giver kageelskeren Nana Frolov Christensen dig masser af lækre søde sager, som samtidig er forholdsvis sunde og mange af dem...

0

Spis grønt hele ugen - få opskriften på en lækker vintersuppe

Ønsker du at spise flere grøntsager i hverdagen, så kan du finde inspiration i kogebogen "Spis grønt hele ugen" af Alice Hart. Prøv blandt...

0

THAItapas - kogebog med tapas-retter inspireret fra det thailandske...

I kogebogen, THAItapas, har Hanne Holm samlet en række thai-inspireret tapas-retter, hvor hovedingredienserne er grøntsager, fisk, skaldyr,...

0

Hjemmelavet - opskriftsbog med specialiteter, du nemt selv kan lave

En opskriftsbog fyldt med specialiteter, som du sikkert per automatik plejer at købe i supermarkedet. Men det er nu blevet nemmere at tilber...

0

Ny havetrend: Plant køkkenhaven i halmballer

En køkkenhave kræver ikke nødvendigvis jord. I stedet kan du plante dine grøntsager direkte i halmballer og undgå ukrudt. Ny bog giver dig...

0

Gå i køkkenet med den erfarne kok Mikkel Karstad

"SPIS" er ganske enkelt titlen på den nye kogebog fra kokken Mikkel Karstad, som er særdeles kendt i restaurantverdenen, hvor han bl.a. har...

1

Timm Vladimir giver dig sine bedste opskrifter

Timm Vladimir har lavet mad lige siden, han var med sin mor i køkkenet som barn. Nu har han lavet en kogebog med klassiske opskrifter med...

0

God guide til vedligeholdelse og ombygning af parcelhuset

Parcelhusene udgør over en fjerdedel af alle bygninger i Danmark. Rigtig mange danskere bor altså i denne type hus - uanset om de selv...

5

Karolines Køkken er blevet 50 år og udgiver jubilæumskogebog

Det begyndte i en kælder i Aarhus i 1962. Nu er Karolines Køkken nået en alder af 50 år, og det fejrer Arla med en jubilæumskogebog, der...

1

Hibiscus - ny bog tager dig med ind i en hel verden af hibiscus

Hibiscus er meget mere end en potteplante. Ny bog giver dig opskrifter og inspiration. Få opskriften på vandbakkelser med hibiscus-skum, og...