Pas på! Så hurtigt kan din hund ophede i bilen

Bilen

Efterlader du din hund i bilen på en varm sommerdag, risikerer du, at den går i chok på grund af varmen. Temperaturen i bilen kan nemlig hurtigt nå op på 60 grader. 

Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag
Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag Foto: iStock

Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag

Sommeren er kommet, solen skinner og dig og din hund har lige været en tur i skoven. På vej hjem kører du over for at købe ind, og efterlader din hund på bagsædet - du er jo kun væk i kort tid, så det er vel ok... Eller er det?

Det kan siges kort og præcist - NEJ. Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm sommerdag. På meget kort tid kan din bil nemlig bliver så varm, at det kan få fatale konsekvenser for din hund. 

Din hund kan overophede i bilen på bare 10 minutter

På en varm sommerdag tiltrækker din bils instrumentbræt, sæder og andre mørke dele solens stråler, hvilket får temperaturen inde i bilen til at stige. Holder din bil parkeret i solen på en varm sommerdag, ja så går der faktisk ikke mere end ti minutter før det bliver så varmt i bilen, at det kan være decideret livsfarligt for din hund at opholde sig i den.

Oversigt: Så varm bliver din bil når den står i solen

Nedenfor kan du se, hvor overraskende hurtigt temperaturen inde i din bil stiger, og hvad du risikerer at der sker med din hund.

Mange hunderacer har generelt ikke godt af ekstreme temperaturer  – lave såvel som høje temperaturer.

Læs også:

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

Hundens symptomer på overophedning

Hunde afleder ikke varme lige så effektivt som vi mennesker gør, og når graderne i bilen kommer over deres normale kropstemperatur på cirka 38 grader, begynder de så småt at overophede. Hvis din hund overopheder kan det i værste tilfælde resultere i nyresvigt, hjerteflimmer og krampeanfald hvilket alt sammen kan have fatale konsekvenser for den.

Det er derfor meget vigtigt, at du kender symptomerne på overophedning, så du kan nå at reagere i tide, hvis du ser en hund på bagsædet af en bil, på en varm sommerdag.

Husk at hunde kan blive syge og dårlige ligesom mennesker.

Du skal reagere hvis hunden:

  • Hyperventilerer og gisper efter luft
  • Har kastet op i bilen
  • Har tykt og slimet spyt
  • Er sløv og ikke til at komme i kontakt med

OBS: Ser du en fransk bulldog eller en mops i en varm bil så vær ekstra opmærksom. De har nemlig større risiko for overophedning på grund af deres korte snuder.

Sådan gør du, hvis hunden udviser symptomer

Hvis hunden på bagsædet udviser et eller flere af ovenstående symptomer, så skal du først og fremmest forsøge at finde ejeren af bilen og hvis det ikke er muligt så ring til politiet på 114.

Du må kun smadre bilens rude hvis hunden slet ikke er til at komme i kontakt med og det dermed er en livstruende situation. Når hunden er kommet ud af bilen så sørg for at få den hurtigt kølet ned ved hjælp af koldt vand. 

Læs også:

Pas på! Denne klassiske forårsblomst er giftig

Mange af os har den i haven eller i vindueskarmen, men faktisk er den så giftig for dit kæledyr, at du straks ringe til din dyrlæge, hvis...

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer - Danmarks største online forhandler af nye biler.

15. maj 2018
Mere om Bilen

Din bils aircondition kan gør dig syg

Bilen Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

3 ting du skal tjekke på din bil før foråret

Bilen Vinteren er på retræte og dermed er det tid til at gøre bilen klar til foråret. Se hvilke tre ting du skal huske at tjekke, inden det bliver...

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Bilen Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Bilen Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

Bilen En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

Bilen 1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Bilen Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

Frosten aflader bilbatteriet: Sådan får du let gang i din bil

Bilen Vinterens kolde dage kan for nogle mennesker betyde, at bilen ikke vil starte. Men frygt ej! Prøv dette nemme trick til at få gang i din...

Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Bilen Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal...

Sådan gør du bilen vinterklar

Bilen Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklervæsken? Her er 9 tips fra bileksperterne til, hvordan du gør bilen vinterklar.

Derfor skal din hund være spændt fast i bilen

Bilen Hvis du kører galt i din bil og din hund ikke er spændt fast, kan det have fatale konsekvenser for både dig selv og din hund!

Nyt udspil fra regeringen kan koste bilejerne dyrt

Bilen Senest i 2021 slukkes der for FM-radiosignalet, hvilket betyder, at to millioner bilejere skal have penge op af lommen, hvis de vil undgå...

Sådan ser du om dine sommerdæk skal udskiftes

Bilen Det er en god idé allerede nu at finde dine sommerdæk frem og tjekke, om de kan klare en sæson mere, eller om det er tid til en udskiftning.

3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Bilen Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme...

Sådan rengør du din bils forlygter med ét simpelt trick

Bilen Er din bils forlygter beskidte eller matte så er det på tide at få gjort noget ved det. Se hvordan du let får dine lygter til at skinne som...