Så let fjerner du vejsalts-pletter fra måtterne i din bil

Bilen

Har vinteren også sat sine spor på dine bilmåtter? Så se her hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne de grimme saltpletter med en enkelt ingrediens som du helt sikkert har derhjemme.

Foto: Colourbox

Vejsalt er et nødvendigt onde når temperaturen nærmer sig frysepunktet, men det er bestemt ikke noget din bil er glad for – og især ikke dine bilmåtter! 

Dine støvler slæber nemlig vejsalt med ind i bilen, og efterlader store hvide plamager på din bils stofmåtter, som på sigt kan ødelægge måtternes fibre, men bare rolig - det bedste middel mod saltpletterne findes i dit skab.

Eddike fjerner pletterne med det samme

Det er et kendt vidundermiddel når det kommer til rengøring, og det er også det du skal bruge for at fjerne de grimme saltpletter fra dine måtter – nemlig hvid eddike.

Hvid eddike, også kaldet lagereddike, bruges oftest til at sylte f.eks. agurker, rødbeder eller asier. Men da det indeholder cirka 5% eddikesyre er det også et fantastisk middel til at opløse salt som har gnavet sig ned i dine måtter. Se hvordan du fjerner vejsalt pletter med hvid eddike nedenfor.

Men det er vigtigt at du bruger den klare hvide lagereddike, og ikke den brune, der indeholder sukker- og farvestoffer.

5 trin: Sådan fjerner du de irriterende hvide saltpletter med hvid eddike:

  1. Tag dine måtter ud af bilen og start med at støvsuge dem så du får fjernet det værste salt og skidt. Pas på med at presse støvsugermunden for hårdt ned i måtterne, da det kan ødelægge fibrene og presse saltet endnu dybere ned. 
  2. Tag en sprayflaske og fyld den med varmt vand og hvid eddike i blandingsforholdet 1:1.
  3. Spray væsken på måtternes saltpletter og lad det virke i et minut. Tag eventuelt en børste og børst stille området for at løsne saltet.
  4. Giv saltpletterne endnu et spray og pres så et tørt viskestykke ned på den våde plet så hårdt som du kan. Kan du stadig se pletterne? Så gentag dette trin, men husk at bruge et tørt viskestykke til at tørre med.
  5. Nu skal dine bilmåtter bare tørre, og det er vigtigt at du sørger for at de er helt tørre før du ligger dem ind i bilen igen. Du kan f.eks. lade dem hænge i garagen eller vaskerummet natten over så du er helt sikker på at de er tørre.   

Tip: I stedet for at støvsuge bundmåtterne kan du med stor effekt benytte en luftkompressor, så du i stedet blæser alt skidt, salt og støv ud af måtterne.

Har du ikke hvid eddike stående i skabet? Så skynd dig ned i supermarkedet og læg en flaske i kurven så du kan få bugt med saltpletterne.

Læs også:

Derfor skal du bruge bilens aircondition hele året rundt

Mange slukker for airconditionen om vinteren, men det skal du lade være med, siger ekspert.

Hvordan forebygger jeg saltpletter på mine bilmåtter?

Hvis du gerne vil undgå at der kommer hvide salt plamager på dine bilmåtter, skal du om vinteren sørge for at skifte dem ud med et sæt gummimåtter. Gummimåtter er nemlig speciallavet til at beskytte din bil mod mudder, slud og salt og så er de nemme at rengøre.  

Tip: Hvis du vælger at skifte dine stofmåtter ud med et sæt gummimåtter om vinteren, så vælg et sæt med høj kant. Den høje kant sikre at sjappet og saltet ikke løber ned under måtten og forårsager fugtskader på bilens bundtæppe. 

 

Find flere gode råd og bilguides på www.autooffer.dk - Danmarks største online forhandler af nye biler. 

9. februar 2018
Mere om Bilen

Bank: Det er billigere end nogensinde før at blive bilejer

Bilen En beregning foretaget af Spar Nord sammen med Bilbasen viser, at det aldrig har været billigere at være bilejer end i dag.

FDM bekymrede over ny parkeringsregel

Bilen 1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Bilen Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med...

Sådan rengør du din bils forlygter med ét simpelt trick

Bilen Er din bils forlygter beskidte eller matte så er det på tide at få gjort noget ved det. Se hvordan du let får dine lygter til at skinne som nye igen, ved hjælp af én ting du helt sikkert allerede har derhjemme.  

Derfor skal du bruge bilens aircondition hele året rundt

Bilen Mange slukker for airconditionen om vinteren, men det skal du lade være med, siger ekspert.

Derfor skal du pakke dine bilnøgler ind i sølvpapir

Bilen Bilnøgler bliver stadig smartere, men det gør biltyvene også. Har du en smartkey eller keyless go, så har tyvene nu midler til at opsnappe...

Vinterdæk - hvornår, hvad og hvorfor?

Bilen Hvornår er det helt præcist, at man skal skifte til vinterdæk? Og hvorfor skal man i det hele taget skifte til vinterdæk i et land, hvor det sammenlagt kun sner 4-5 dage om året?

Sådan afdugger du mest effektivt dine bilruder

Bilen Det er træls, når ruderne dugger - og det er især træls, hvis man bare ikke kan finde ud af, hvilke knapper der skal skrues på for at fjerne...

Genialt! Åbn bildøren som hollænderne og spar cykelliv

Bilen Sådan undgår bilejere i Holland at slå døren op i cyklister, der kører forbi. Lær hollænder-tricket og vær sikker på, at du ikke rammer en...

Sådan gør du bilen vinterklar

Bilen Skal olien skiftes? Hvornår skal du gå over til vinterdæk, er det overhovedet nødvendigt, og hvordan er det nu med kølervæsken og sprinklervæsken? Her er 9 tips fra bileksperterne til, hvordan du gør bilen vinterklar.

Guide: dette skal du tænke over, når du tegner din bilforsikring

Bilen Bilforsikringer er nødvendige for at sikre både dig, din familie, din bil samt andre trafikkanter, men bilforsikringer er dyre og kan hurtig...

Fjern buler i bilen med hårtørrer og trykluft spray

Bilen Autoværksteder hader videoer som denne, for de taber kunder og penge på dem. Nogle gange behøver du nemlig ikke at indlevere bilen, når den...

Spar penge på brændstof med mere luft i dækkene

Bilen Har du husket at tjekke dæktrykket på din bil? Det er der god grund til at huske. Ikke kun for sikkerhedens skyld, men også for at spare penge - mange penge. 

Nemt trick til at fjerne døde insekter fra bilen

Bilen Hvorfor bliver døde insekter siddende på forruden og kølerhjelmen efter en tur i bilvasken? Få tricket her til, hvordan du fjerner dem helt...

Sådan kommer du af med duggen i din bil om morgenen

Bilen Når det er koldt, og det dugger i bilen, så er det godt at vide, hvilke knapper, man skal skrue og trykke på. Ved du det?