Det skal du bruge
25 g smør
1 fed hvidløg
1 kg pastinakker
300 g kartofler
300 g bacon
1 løg
1 dl hvidvin
3,5 dl fløde
Salt og peber
300 g Reblochon
50 g revet Comté
Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200° C.
2. Skær pastinakker og kartofler i skiver og blancher i kogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra.
3. Skær bacon i tern og steg det sprødt på panden. Sæt det til side. Skær løg og hvidløg i små tern og svits det på panden i smør, til løgene er klare.
4. Tilføj hvidvin til løgene og krydr med salt og peber. Kog det hele ind i nogle minutter, før fløden tilsættes.
5. Smør et ildfast fad med smør. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af bacontern, løgblanding og Reblochon Slut af med revet Comté.
6. Sæt fadet i ovnen ca. 30 min. Tartifletten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.
Kilde: Le Creuset