Tartiflette med pastinak og bacon

Tartiflette er en mættende fransk kartoffelret med ost. Både god til hverdag, men også som gæstemad. Servér fx med oksekød og en blandet grøn salat.


Det skal du bruge

25 g smør

1 fed hvidløg

1 kg pastinakker

300 g kartofler

300 g bacon

1 løg

1 dl hvidvin

3,5 dl fløde

Salt og peber

300 g Reblochon

50 g revet Comté

Sådan gør du

1. Forvarm ovnen til 200° C.

2. Skær pastinakker og kartofler i skiver og blancher i kogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra.

3. Skær bacon i tern og steg det sprødt på panden. Sæt det til side. Skær løg og hvidløg i små tern og svits det på panden i smør, til løgene er klare.

4. Tilføj hvidvin til løgene og krydr med salt og peber. Kog det hele ind i nogle minutter, før fløden tilsættes.

5. Smør et ildfast fad med smør. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af bacontern, løgblanding og Reblochon Slut af med revet Comté.

6. Sæt fadet i ovnen ca. 30 min. Tartifletten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.

Kilde: Le Creuset

Mest læste artikler