Sommersalat med rygeost

Smørrebrød er en dansk specialitet, som bliver nydt på de fleste middagsborde - nu er der udgivet en opskriftsbog, der giver smørrebrøddet en ansigtsløftning.


God dansk smørrebrødstradition tilsat lidt moderne madkultur – det er hvad Katrine Klinken har gjort i sin nye opskriftsbog, “Smørrebrød”, hvor hun gør op med kedeligt pålæg og frituregryder. De gamle klassikere er nu ikke forsvundet helt, men blot blevet opdateret til år 2007. I bogen finder du masse af smørrebrødsvarianter, hvor mandelpålæg med pære, sommersalat med rygeost og flødeost med soltørrede bær nok er nogle af de lidt anderledes opskrifter.

Der er dog også gjort plads til nogle af de gamle klassikere som kartoffel- og leverpostejsmadder. Dertil er der flere opskrifter på lækkert tilbehør så som chutney, rødbeder og diverse snapse. Her får du en smagsprøve på en af de lækre opskrifter fra bogen.

Foto: Ditte Isager/Thaning & AppelIngredienser (4 stykker mad)
Rugbrød og salatblade
125 g rygeost 10% (40+) uden kommen
½ portion mayonnaise
½ agurk eller 1 miniagurk i små tern
1 moden tomat (uden kerner) i stykker
75 g radiser (ca. 10 stk.) i skiver
2 spsk. fintklippet purløg
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Rør rygeosten med mayonnaise. Bland sammen med grønsagerne og purløget. Krydr med salt og peber. Læg et par gode skefulde sommersalat på skiver af rugbrød med salatblade.

Variation: Vintersalat. Erstat radiser med ræddike og purløg med rødløg. Anret med fintsnittet, frisk grønkål på toppen.

Opskriften er fra bogen “Smørrebrød” af Katrine Klinken –
udgivet af Kroghs Forlag. 184 sider, 169 kroner.


Mest læste artikler