Perlebyg-risotto med svampe

Risotto er en nem og populær spise - prøv den baseret på perlebyg.


4 personer:
Olivenolie
2 finthakkede skalotteløg
25 g smør
2,5 dl perlebyg
1½ dl tør hvidvin
6 dl hønsebouillon
½ dl cremefraiche 38%
300 g blandede rengjorte svampe
fx rørhatte, shiitake eller kantareller
2 spsk. smør
salt, peber
Revet parmesan
Persille

Svits skalotteløg i smør. Kom ris ved og vend dem godt i blandingen. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten ind. Tilsæt hønsebouillon lidt af gangen, så grynene koger langsomt, og de kan absorbere væden. Rør og spæd med ekstra bouillon i ca. 25-30 min., til grynene er al dente og cremede. Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber. Steg svampene i smør og krydr med salt og peber.

Mest læste artikler