Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!


Undgå at ægget revner, når du koger det

1. Er æggene rådne?

Hvis du er usikker på, om dine æg er for gamle, kan du komme dem ned i et glas vand. Hvis ægget synker til bunds, kan du sagtens spise det, men hvis det flyder, er det dårligt.

2. Prik dine æg

Hvis du gerne vil undgå at dine æg revner og flyder ud i vandet, når du koger dem, så bør du huske at prikke dem med en nål. Prik ægget i toppen eller bunden og kom det bagefter ned i vandet.

Lækre og sprøde grøntsager

3. Forlæng holdbarheden på dine grøntsager

Hvis du er træt af, at dine grøntsager hurtigt bliver for gamle, skal du blot lægge dem ovenpå et stykke køkkenrulle i køleskabet. Papiret suger overskydende fugt, som dannes af grøntsagerne.

4. Sprøde grøntsager

Nogle gange bliver grøntsager, især gulerødder, kedelige og bløde. For at genvinde sprødheden kan du komme dem i skål med koldt vand i køleskabet.

Få mest ud af dine frugter

5. Få mere saft ud af dine frugter

Når du skal lave juice, er det en god idé at rulle dine frugter frem og tilbage henover køkkenbordet inden brug. På den måde frigives saften i frugten, og du får mere smag til din juice.

6. Brune bananer

For at undgå, at dine bananer bliver brune, er det en god idé ikke at skille dem fra hinanden. Hvis bananerne bliver sammen i bananklasen holder de sig meget bedre.

Aldrig mere tør kage

7. Nej tak til tør kage

Hvis dine muffins er daggamle og kedelige, så kom en smule vand på dem. Kom dem derefter i en papirpose og i ovnen i 10 sekunder.

8. Undgå hårde småkager

Hvis du opbevarer dine småkager sammen med andre kager, vil de hurtigt blive hårde. Undgå at lægge de sprøde kager sammen med de bløde – de sprøde kan blive bløde og de bløde kan blive hårde.

Pasta, ris og salt

9. Kom ris i din salt

Hvis du har problemer med, at din salt klumper eller bliver hård, så kan du med fordel komme lidt ris ned i saltbøssen. Ris absorberer nemlig den kondens, der kan opstå nede i saltbøssen.

10. Smid ikke din kogte pasta ud

Pasta er ofte kedeligt dagen efter, det er kogt. Opbevar det i en plastikpose i køleskabet og kom det i en gryde med allerede kogende vand i få sekunder. På den måde bliver pastaen igen til at spise.

11. Hvis du har oversaltet din mad

Hvis du ved et uheld er kommet til at oversalte eksempelvis din suppe, kan du prøve at komme skiver af rå kartoffel eller æble ned i. Efter 10 minutter vil kartoffel- og æbleskiver have absorberet saltet.

12. Når du har kogt for meget ris

Hvis du er kommet til at koge mere ris, end du kan spise, kan du nemt lave ris-budding ud af resterne. Tilsæt blot smør, kanel, sukker og mælk – så har du en lækker dessert.

13. Når din mælk er brændt på

Hvis din mælk er brændt på, kan du tilsætte en lille smule salt. Det fjerner den lidt brændte lugt og smag.

Rengøring

14. Kalk i køkkenet

Hvis eksempelvis dine gryder hurtigt bliver kalkede, kan du komme et par dråber eddike ned i. Kør rundt med opvaskebørsten i få sekunder, inden du vasker gryden med sæbe. Det samme kan du gøre med din køkkenvask. Nemt og hurtigt!

15. Red din brændte stegepande

Hvis din stegepande er blevet brændt i bunden, kan du lægge den med bunden i vejret i en balje og komme vand i – blot så det lige akkurat dækker bunden af stegepanden. Kom lidt bagepulver og 4-5 skefulde salt på stegpanden og lad det ligge natten over. Næste morgen kan du forsigtigt fjerne det brændte med en gummi-spatel.

16. Ketchup som rengøringsmiddel

Du kan med fordel anvende ketchup, når du skal polere dine kobberting. Brug en lille smule ketchup og tør med en ren klud.

Is-kaffe?

17. Gem din kolde kaffe

I stedet for at hælde din kolde kaffe ud, kan du nemt forvandle det til isterninger. Næste gang du laver en iskaffe, vil isterningerne af kaffe ikke fortynde din drik.

Mest læste artikler