7 dumme køleskabs-fejl, de fleste begår

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag.

Undgå disse 7 køleskabs-fejl, og spar masser af tid

Undgå disse 7 køleskabs-fejl, og spar masser af tid

1. Du rengør køleskabet for sjældent

At gøre køleskabet rent en gang om året er for sjældent. Selvom der er koldt, kan bakterier fra madrester sagtens spredes.

2. Du placerer råt kød på en forkert hylde

Placerer du kødfars og andet råt kød på øverste hylde? Det er en fejl. De fleste køleskabe er koldest på de nederste hylder, og kød skal opbevares så køligt som muligt.

3. Køleskabet har den forkerte temperatur

Køleskabets temperatur skal ligge på 4-5 grader, ikke varmere. Animalske produkter og mejerivarer som kød, fisk, mælk, ost osv opbevares bedst på den absolut koldeste plads i køleskabet. Holdbarheden falder betragteligt for hver grad, temperaturen kommer over 0.

Nogle grøntsager og krydderurter kan dog få kuldeskader, hvis der er for koldt.

4. Tomater stilles i køleskabet

Tomater mister smag, og modningsprocessen går i stå, når de smides ind i køleskabet. De skal stå i en skål på køkkenbordet.

5. Du rydder ikke op på hylderne

Kan du aldrig finde noget i køleskabet, og bliver madvarerne af samme grund for gamle? holder du ikke tilstrækkelig orden i køleskabet. Det tager ikke lang til at rydde op. Organisér hylderne efter kategori, for eksempel mejerivarer på én hylde.

6. Du overfylder køleskabet

Det ødelægger kølefunktionen, og madvarer bliver hurtigere dårlige, hvis de er presset sammen i et overfyldt køleskab. Undgå det.

7. Du placerer forkerte ting i lågen

Den smalle hylde i køleskabets låge er det varmeste sted, da skabet åbnes adskillige gange om dagen. Placér juice, syltede ting og lignende i lågen – ikke mælk.

Ajourført 2024

Mest læste artikler