Undgå, at din hund tager skade af vinterkulden

Kæledyr

Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder ... Sådan kan vinter opleves for din hund. Bare fordi den har pels, er den ikke nødvendigvis bedre til at tackle livet udendørs, end du er.  

Foto: iStock

Prøv selv at gå udenfor uden frakke og støvler

Det er en almindelig misforståelse blandt hundeejere, at pelsen klarer alle kuldeproblemer. Kun slædehunde og lignende arter har den helt rigige 'frakke' på fra fødslen.
Afprøv selv vejret udenfor, inden du går ud med hunden med dette enkle trick: Gå ud uden frakke, hue mv. - og fornem, hvordan det føles. En korthåret hund vil have samme oplevelse.

Frostbid i ørerne ...

Frostbid opstår, når dele af hundens krop afkøles så meget, at blodet strømmer til området for at kompensere for varmetabet. Det sker typisk ved ører, poter og halen, som er ekstra udsatte.

Hvis frosten for alvor har fået fat i hundens hale for eksempel, kan der ligefrem danne sig iskrystaller i kropsvævet, som gradvist nedbrydes. Det kan ikke ses med det samme, men hold øje med bleg og grå hud.
Når et frostbid varmes op, kan det gøre frygtelig ondt. I de værste tilfælde bliver huden sort, og vævet er dødt.

Hypotermi er meget farligt

Hypotermi er, når kropstemperaturen er faldet til et farligt lavt niveau. Det sker, hvis en hund bliver våd i frostgrader, eller hvis en hund med dårligt helbred udsættes for kulde.
I milde tilfælde ryster hunden, og dens ører og poter er kolde.

Hvis kropstemperaturen falder mere, bliver hunden sløv, svag, og åndedrættet er langsomt. Det sidste er en absolut livstruende tilstand.

1. Køb overtøj til hunden

En frakke er nødvendig til korthårede hunde. Der fås masser af gode modeller til alle hunderacer, men det vigtigste er at dække ryg, mave og nakke.
Der fås også små sko, men de kan være upraktiske, og mange hunde bliver irriterede over dem.
Dog skal du altid huske, at frakken/vesten ikke dækker ører og hale, så de er stadig i risiko for at fryse.

Læs også:

Sådan sikrer du et rent badeværelse - hele ugen

Der er intet værre end at gøre et badeværelse rent, der åbenlyst skulle være rengjort for mange dage siden. Dette trick betyder, at du...

2. Gå ture i solskin

Temperaturerne udenfor vil som regel være højest midt på dagen, så gå helst tur med hunden på disse tidspunkter.
Hvis solen skinner, er der mulighed for at lege lidt længere udenfor, og både du og din hund får et vigtigt skud D-vitamin.

3. Hunden skal sove lunt

Nøjagtigt som os mennesker skal hunden også have en ekstra varm seng om vinteren. Lad aldrig en hund sove på et koldt gulv eller i træk.

4. Undgå at overfodre

Din hund har måske brug for et ekstra lag om vinteren, men det skal ikke være fedt! Hunde har kun brug for ekstra kalorier i den kolde tid, hvis de lever aktivt udenfor. Det gør de færreste, og derfor er der nærmest aldrig brug for at ændre kostplanerne.

5. Poterne skal plejes ekstra godt

Hundes poter er meget sarte om vinteren – især overfor vejsalt, der kan give store gener. Forestil dig at sjoske rundt i snesjap og vejsalt i bare fødder!

Kilde: Dogs Naturally Magazine

Læs også:

Menneskemad kan forgifte hunde – lær det nu!

Hunde kan ikke tåle menneskemad. Punktum. Her er listen over de fødevarer, din hund under ingen omstændigheder må få.

6. december 2016
Mere om Kæledyr

5 råd til hygiejnen som alle kæledyrsejere bør følge

Kæledyr Det kræver en høj standard i hygiejnen at have kæledyr. Her er 5 områder, hvor kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme, hvis de vil minimere sygdom og allergi forårsaget af kæledyr.

De 8 vigtigste ting på tjeklisten for nye ejere af kæledyr

Kæledyr Giv dit nye kæledyr en god start på samlivet med dig og din familie. Her er 8 ting, det er vigtigt at få styr på, inden dit nye kæledyr...

10 geniale måder at beskytte dit juletræ mod dine kæledyr

Kæledyr Vil du have et kæledyr eller et juletræ - det er nogle gange spørgsmålet. For katte, hunde og ræve ELSKER bare at gå til angreb på julepynte...

Få hunden og katten godt igennem nytåret

Kæledyr Fyrværkeri og høje lyde er en uundgåelig del af nytårsaften de fleste steder. For kæledyr som hunde og katte kan det være en barsk aften at komme igennem, da de kan blive bange på grund af de larmende festligheder. Men du kan gøre dit til, at dyret ikke får en dårlig oplevelse.