Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren.
Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren. Foto: istockphoto

Sørg for, at din kanin er sund og rask

En sund og rask kanin har ikke noget problem med at klare selv stærke frostgrader, hvis den er sund og rask. Hvorimod syge kaniner let bukker under, når det bliver koldt.

Tag derfor et ekstra kig på kaninen, og tjek om den er sund og rask. Den må ikke være for tynd, have afføring klistret til bagdelen, pjusket pels eller sammenklistrede hår på indersiden af poterne.  

Er du i tvivl, så besøg dyrlægen en ekstra gang.

Giv kaninburet et tjek

Giv buret et efterårstjek. Står det tørt og sådan at kaninen kan komme i læ? Er trådnettet, træet og lågens hængsler i orden og er sikkert mod rovdyr? Vilde dyr, der mangler mad om vinteren, hvor det er koldt vil nemlig gøre sig ekstra umage for at komme ind til en god kaninsteg.

Rottefrit kaninbur

Efterår og vinter er også tiden, hvor rotter får stadig sværere ved at skaffe mad. Da der er mad i og omkring kaninbure, vil de ofte søge derhen i jagten på noget at spise.

Rotter kan overføre sygdomme til kaniner, og de kan æde kaniner, primært unger, men er de tilstrækkelig sultne, kan de godt angribe voksne kaniner.

Læs også:

Hvilke kæledyr må du begrave i din have?

Ønsker du at begrave dit kæledyr i haven, er det muligvis tilladt. Det afhænger dog både af størrelsen og af typen af selskabsdyr. Se...

Sørg for at rotterne ikke kan komme ind i buret. En tommelfingerregel er, at kan rottens hoved komme ind gennem trådnettet, kan resten af rotten også. Sørg også for at opbevare foderet, så rotterne ikke kan komme til det.

Sæt fodermængden op, når det bliver koldere

Det kræver energi at holde varmen. Derfor skal en kanin, der opholder sig ude i koldt vejr have mere mad end en, der befinder sig inde i varmen, ellers taber den sig. Udekaninen må derfor godt få lidt ekstra mad i vinterkulden.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

12. oktober 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst. 

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en...

Sådan fanger du kaninen i løbegården

Øvrige kæledyr En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Se her, hvordan du nemmest fanger den igen.

Det skal du vide om den farlige kaninsygdom VHD

Øvrige kæledyr Den farlige kaninsygdom VHD er i udbrud. Kaninudstillinger aflyses, og dyrlæger er flere steder i landet løbet tør for den vaccine, der kan sikre ens kanin mod smitte. 

Sådan passer du på din kanin i sommervarmen

Øvrige kæledyr Varme kan være et problem for kaniner, så her får du et par gode råd til, hvordan du hjælper kaninen gennem de varme sommerdage.

3 ting du bør vide om kaninens løbegård

Øvrige kæledyr Alle kaniner bør have adgang til at kunne bevæge sig og at opleve noget nyt. En løbegård er en oplagt mulighed. En indhegning i haven eller...

14 interessante ting du sikkert ikke vidste om hamstere

Øvrige kæledyr Læs her 14 overraskende facts om det lille, pelsede kæledyr. 

Slip kaninen løs i stuen

Øvrige kæledyr Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du slipper din...

Kaniner i forskellige, smukke farver

Øvrige kæledyr Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan også være brogede eller tegnede.

Ved du, hvor mange år du kan forvente at have glæde af dit kæledyr?

Øvrige kæledyr Tænker du også nogle gange over, hvor gammelt dit kæledyr egentlig kan blive? I så fald er du ikke den eneste! Vi har fundet svarene, og er klar til at dele de gode nyheder med dig. 

Sig hej til Huff!

Øvrige kæledyr Huff er et afrikansk pygmæ-pindsvin, som blev reddet af en dyreelsker i Utah. Nu 'redder' den lille fyr mennesker verden over i kraft af...

Usædvanlige venskaber mellem dyr

Øvrige kæledyr Rigtige venskaber er betingelsesløse og livslange. Men venskaber mellem rovdyr og pattedyr kan være problematiske – men det ved disse dyreve...