Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren.
Få 4 gode råd, der gør din kanin klar til vinteren. Foto: istockphoto

Sørg for, at din kanin er sund og rask

En sund og rask kanin har ikke noget problem med at klare selv stærke frostgrader, hvis den er sund og rask. Hvorimod syge kaniner let bukker under, når det bliver koldt.

Tag derfor et ekstra kig på kaninen, og tjek om den er sund og rask. Den må ikke være for tynd, have afføring klistret til bagdelen, pjusket pels eller sammenklistrede hår på indersiden af poterne.  

Er du i tvivl, så besøg dyrlægen en ekstra gang.

Giv kaninburet et tjek

Giv buret et efterårstjek. Står det tørt og sådan at kaninen kan komme i læ? Er trådnettet, træet og lågens hængsler i orden og er sikkert mod rovdyr? Vilde dyr, der mangler mad om vinteren, hvor det er koldt vil nemlig gøre sig ekstra umage for at komme ind til en god kaninsteg.

Rottefrit kaninbur

Efterår og vinter er også tiden, hvor rotter får stadig sværere ved at skaffe mad. Da der er mad i og omkring kaninbure, vil de ofte søge derhen i jagten på noget at spise.

Rotter kan overføre sygdomme til kaniner, og de kan æde kaniner, primært unger, men er de tilstrækkelig sultne, kan de godt angribe voksne kaniner.

Læs også:

6 vanvittige og usande myter om edderkopper, som alle overraskende nok tror på

Edderkopper lægger navn til mange forskellige anklager; de er klamme, de bider mennesker, de kan komme ind overalt, de gemmer sig under...

Sørg for at rotterne ikke kan komme ind i buret. En tommelfingerregel er, at kan rottens hoved komme ind gennem trådnettet, kan resten af rotten også. Sørg også for at opbevare foderet, så rotterne ikke kan komme til det.

Sæt fodermængden op, når det bliver koldere

Det kræver energi at holde varmen. Derfor skal en kanin, der opholder sig ude i koldt vejr have mere mad end en, der befinder sig inde i varmen, ellers taber den sig. Udekaninen må derfor godt få lidt ekstra mad i vinterkulden.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

12. oktober 2017
Mere om Øvrige kæledyr

Sådan fanger du kaninen i løbegården

Øvrige kæledyr En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Se her, hvordan du nemmest fanger den igen.

Hvilke kæledyr må du begrave i din have?

Øvrige kæledyr Ønsker du at begrave dit kæledyr i haven, er det muligvis tilladt. Det afhænger dog både af størrelsen og af typen af selskabsdyr. Se regler...

Det skal du vide om den farlige kaninsygdom VHD

Øvrige kæledyr Den farlige kaninsygdom VHD er i udbrud. Kaninudstillinger aflyses, og dyrlæger er flere steder i landet løbet tør for den vaccine, der kan...

Disse 6 blomster må du gerne give din kanin

Øvrige kæledyr Din kanin må gerne spise nogle af havens blomster, uden at tage skade. Se her, hvilke 6 blomster din kanin kan spise.

14 interessante ting du sikkert ikke vidste om hamstere

Øvrige kæledyr Læs her 14 overraskende facts om det lille, pelsede kæledyr.

Kæledyr der egner sig godt til lejligheder

Øvrige kæledyr Her får du eksempler på nogle dyr, der kan egne sig godt som kæledyr for dig, der bor på i lejlighed.

Hvad skal jeg vide, før jeg køber kanin?

Øvrige kæledyr Vi nærmer os forår, en tid, hvor mange mennesker overvejer at anskaffe sig en kanin. Det er sikkert også nu, at du, der overvejer at købe en kanin, begynder at søge efter informationer om kaniner. Hvilken race skal du vælge? Skal du have en eller flere kaniner sammen? Hvor køber du den? Og hvad skal du vide, når du køber den? Her er et par gode råd.

Sig hej til Huff!

Øvrige kæledyr Huff er et afrikansk pygmæ-pindsvin, som blev reddet af en dyreelsker i Utah. Nu 'redder' den lille fyr mennesker verden over i kraft af...

10 alternative kæledyr

Øvrige kæledyr Se her en liste over 10 alternative kæledyr, folk holder rundt omkring i verden.

Sådan hjælper du din udendørs kanin gennem vinterkulden

Øvrige kæledyr Er du usikker på, om udekaninen klarer frosten, og hvad du kan gøre for at hjælpe den gennem vinteren? Så er der hjælp at hente. Få her 5 gode råd. 

Ved du, hvor mange år du kan forvente at have glæde af dit kæledyr?

Øvrige kæledyr Tænker du også nogle gange over, hvor gammelt dit kæledyr egentlig kan blive? I så fald er du ikke den eneste! Vi har fundet svarene, og er...

Dette skal du vide, inden du anskaffer dig en kanin

Øvrige kæledyr Plager børnene om at få en kanin eller drømmer du selv om en sød en af slagsen, skal du tage disse overvejelser med i din beslutning.

4 små kaninracer, du bør kende, før du køber kanin

Øvrige kæledyr Når man har besluttet sig for at anskaffe sig en kanin, opstår spørgsmålet naturligt, hvilken kanin man skal købe. Skal den være lille eller stor, have strit- eller hængeører, meget eller lidt pels. Her kan du læse om 4 små kaninracer.

Slip kaninen løs i stuen

Øvrige kæledyr Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du slipper din...

Usædvanlige venskaber mellem dyr

Øvrige kæledyr Rigtige venskaber er betingelsesløse og livslange. Men venskaber mellem rovdyr og pattedyr kan være problematiske – men det ved disse dyreve...