4 kaninracer med de smukkeste pletter

Øvrige kæledyr

Overvejer du at forøge familien med en sød, plettet kælekanin? Eller vil du måske bare gerne vide mere om plettede kaninracer? Se 4 smukke kaninracer med pletter her.

Rhinsk Schecke med sommerfugl og ålestribe.
Rhinsk Schecke med sommerfugl og ålestribe. Foto: Susanna Kristensen

Se de smukke, plettede kaninracer

Det er ikke kun heste og hunde, der kan have små pletter, men også kaniner. Se de 4 smukke, plettede kaninracer her.

1. Dværg Schecke

Dværg Schecke er en lille kaninrace med sommerfugl, hvilket vil sige at den har pletter omkring snuden. Derudover har Dværg Schecken øjenring, kindpletter, pletter på siden af kroppen, farvede ører og ålestribe, der er en streg ned langs ryggen.

Foto: Louise Møller

2. Rhinsk Schecke

Rhinsk Schecke har ligeledes sommerfugl. Derudover har Rhinsk Schecke øjenring, kindplet, farvede ører, sidepletter og ålestribe. På denne kaninrace har pletterne to farver, hvilket giver en flot spil.

Foto: Maria Gullestrup

3. Lille Tysk Schecke

Lille Tysk Schecke har sommerfugl, øjenring, kindplet, farvede ører, ålestribe samt pletter på det den nederste del af siden.

Læs også:

Det skal du gøre, hvis din hund bliver stukket af en bi

Hunde bliver lige så let stukket af bier og hvepse som mennesker. De føler den samme smerte og kan få de samme allergiske reaktioner....

Foto: Maria Gullestrup

4. Dalmatiner Hermelin Rex

Dalmatiner er ikke bare en hunderace, men også pletter på kaninen Dalmatiner Hermelin Rex. Denne kaninrace er en lille kaninrace med pletter fordelt over hele kroppen.

Dalmatiner Rex har desuden en meget blød pels, der også bruges i pelsproduktionen. 

Foto: Maria Gullestrup

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

6. marts 2018
Mere om Øvrige kæledyr

2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Øvrige kæledyr Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

Alt hvad du bør vide om kaniner og vand

Øvrige kæledyr Det er vigtigt at din kanin får tilstrækkeligt med vand for at kunne optage sit foder optimalt.

Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Øvrige kæledyr Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge...

Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller...

Øvrige kæledyr Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Øvrige kæledyr Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Øvrige kæledyr Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

Pas på din kanins sarte mave

Øvrige kæledyr Problemer med fordøjelsen er en af de hyppigste dødsårsager hos kaniner, men med den rette kost kan du sikre dig glade og friske kaniner.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Øvrige kæledyr Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre...

Sådan indretter du buret til din undulat bedst

Øvrige kæledyr Som undulatejer skal du være opmærksom på farer, når du indretter buret. Det er nemlig ikke altid det oplagte valg, der er bedst.

Sundhedstjek din kanin inden det bliver koldt

Øvrige kæledyr En rask kanin, har ikke noget problem med at klare kulden vinteren igennem, men en syg kanin bukker let under for kulde. Derfor er det en god ide at tjekke kaninens helbred inden temperaturen falder.

Sådan fanger du kaninen i løbegården

Øvrige kæledyr En del oplever problemer med at fange kaninen, når den først er sat ind i løbegården. Se her, hvordan du nemmest fanger den igen.

14 interessante ting du sikkert ikke vidste om hamstere

Øvrige kæledyr Læs her 14 overraskende facts om det lille, pelsede kæledyr.

Slip kaninen løs i stuen

Øvrige kæledyr Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du slipper din kanin fri i stuen.

Ved du, hvor mange år du kan forvente at have glæde af dit kæledyr?

Øvrige kæledyr Tænker du også nogle gange over, hvor gammelt dit kæledyr egentlig kan blive? I så fald er du ikke den eneste! Vi har fundet svarene, og er...

Usædvanlige venskaber mellem dyr

Øvrige kæledyr Rigtige venskaber er betingelsesløse og livslange. Men venskaber mellem rovdyr og pattedyr kan være problematiske – men det ved disse dyreve...