10 tegn på, at din kat virkelig elsker dig

Kat

Det kan sommetider være svært at afkode sin kats signaler. Men hvis du oplever et af disse 10 tegn, så ved du at din kat elsker dig.

Foto: istockphoto

1. Spinder kraftigere

Som regel spinder katte af flere forskellige årsager, men når du høre en ekstra høj spinden, betyder dette at din kat viser en helt særlig kærlighed til dig. Når katte spinder hjælper det dem blandt andet til at slappe af, samt at udvise en følelse af tilfredshed. 

2. Kærlige bid

Det er nemt at se forskel på om din kat bider af kærlighed eller af andre årsager. Når katten bider af kærlighed, bider den forsigtigt i din hånd eller en del af din krop, mens den leger, eller mens du fodrer den.

3. Æltning eller massage

Når din kat giver dig opmærksomhed ved at massere eller ælte med poterne, kan du være sikker på, at den føler en dyb hengivenhed for dig, selvom det foregår med klørene fremme. Katten ved ikke, at det faktisk kan gøre ondt, og prøver blot at give dig samme kærlighed, som du giver den. 

4. Viser maven frem

En måde hvorpå katten prøver at få din opmærksomhed er, når den kaster sig på gulvet og ruller rundt. At vise maven frem, er nemlig et tegn på tillid, da de oftest ikke viser de sårbare dele af kroppen frem. 

Læs også: Ting du skal vide om sterilisering og kastrering af katte

5. Blink

Det siges, at katte kysser med øjnene, men at de gemmer deres øjenkontakt til dem de holder af og stoler på. Så hvis du en dag får øjenkontakt med din kat, og den blinker langsomt til dig, så betyder det at den elsker dig.

6. Skub med panden

Når katten giver dig et kærligt skub med panden, er det et tegn på at den virkelig elsker dig. Det er dens måde at markere dig, som en af dens egne, med de duftkirtler, den har siddende omkring nakken og hovedet. Det samme gælder, når din kat løber mellem benene på dig og når lægger sig ved siden af dig og gerne vil i kontakt med dig. Det er alt sammen et tegn på kærlighed og tryghed.

7. Slikker dine ører eller dit hår

Når din kat slikker eller vasker dit hår eller ører, er det et af de tydeligste tegn på venskab og tillid, som virkelig viser, hvor højt den elsker dig.

Læs også: Danmarks 10 mest populære katteracer - hører din kat til én af dem?

8. Slæber døde dyr med hjem

Selvom det kan være lidt ulækkert, når din kan slæber døde dyr med ind i huset, er det et tegn på, at den regner dig som familie, og prøver at lære dig at fange dit eget bytte. 

Læs også: Lær sketricket mod myggestik

9. Løfter halen højt

Din kats hale er en stærk indikator for dens humør. Jo højere den bærer sin hale, jo mere tilfreds og glad er den. Og hvis den snører halen omkring dig, er det fordi den er ekstra kærlig. 

10. Følger dig over alt

Det kan være lidt irriterende til tider, men når din kat følger efter dig overalt, er det et tegn på, at den kan lide dig og gerne vil være der, hvor du er. 

11 januar 2017
0

10 overraskende ting du bør vide om katteracen siameser

Har du en siameser? Så test dig selv! Vidste du nedenstående 10 ting om din kat? Advarsel: Hvis du ikke har en siameser, vil du få lyst til...

0

7 grunde til at din kat savler

Savler din kat? Køresyge, hedeslag eller allergi - der findes mange årsager til, hvorfor din kat savler. Læs med her og bliv klogere på din...

0

Katte, der nægter at være i kattekurven

Katte vil bestemme over deres eget liv, fint nok. Men ind i mellem er stædigheden nærmest komisk. Fx, når de nægter at sove og hvile i...

0

10 ting du skal vide om nyfødte kattekillinger

Fra killinger bliver født kræver de en del omsorg og arbejde for at vokse op til at blive sunde og velfungerende huskatte. Her får du 10...

0

Derfor er burmeseren en helt speciel katterace

Burmeseren er en af de mindre katteracer. Den har et særligt albinogen, dens pels er kort, silkeblød og let at holde. Her får du 10 facts...

0

Mælk til katte? Nej, helst ikke

Alt tyder på, at det er en dårlig idé at servere mælk for katte. Mange katte bliver syge af almindelig, fedtfattig supermarkedsmælk. De kan...

0

Sådan får du styr på din kats hårboller

Katte er skønne og hyggelige kæledyr, men de fleste katteejere kender til problemet med hårboller. Selvom det for katten er helt naturligt,...

0

Katte elsker isterninger

Isterninger er både nemt og billigt katte-legetøj, og din kat vil elske det.

0

Japansk 'kattetrøje' er et kæmpe hit

Et japansk firma har opfundet en virkelig hyggelig trøje, som giver dig mulighed for at bære din kat på maven.

0

Hvad skal dine kæledyr have at spise, så de også føler, at det er...

Selvfølgelig skal hunde og katte også forkæles i juletiden, men det, som de har bedst af, er ikke altid det, vi tror.

0

10 uundgåelige og sjove sandheder om katte

Se her 10 måder din kat påvirker dig på - helt uden at du opdager det.

0

8 tegn på, at din kat i virkeligheden er en hund...

Video: Glæd dig til at se disse fine eksempler på katte, der opfører sig fuldstændigt som hunde.

0

Har du kæledyr, kan du ikke leve uden eddike

Eddike er et vidundermiddel når det kommer til naturvenlig rengøring – men har du kæledyr, kan du efter disse 5 råd ikke leve uden.

0

Sådan træner du din kat til at gå i sele

Ønsker du mere kvalitetstid med din kat, og kan det virkelig lade sig gøre at have den med på gåtur? Svaret er ja. Læs nedenfor, hvordan du...

0

19 katte, der koster en formue

Verdens dyreste kat koster over 150.000 kr. Se, hvordan den - og de 18 andre hundedyre katteracer - ser ud.