Verdens første kunstudstilling for hunde

Hund

Det måtte komme: Kunstudstillinger for hunde. Men der er mening med galskaben. Se de mest hunde-sansepirrende værker fra udstillingen i London her, og oplev video med et vildt begejstret firbenet kunstpublikum. 

 • Malerier i hundefarver

  Kunst og hunde - er det noget, der passer sammen? Det satte den engelske kunstner og designer Dominic Wilcox sig for at undersøge på en udstilling, som han selv havde udvalgt værkerne til. Udstillingen kunne opleves og snifles til i London i sommeren 2016. 

  Dominic Wilcox bidrog selv med 3 af de otte værker til udstillingen, der efter al sandsynlighed har været verdens først kunstudstilling for hunde.

  Udstillingen rummede flere traditionelle kunstværker i glas og ramme, der dog alle havde et par overraskende, men indlysende hundetwists.

  • De 2-dimensionelle var alle anbragt lige over gulvpanelerne - i hundehøjde
  • Hundemalerierne af kunstnerne Robert Nicol, Michelle Thompson, and Clare Mallison var holdt i en grå, gul og blå pallette, som er det farvespektrum, som de fleste hunde ser i. 

  De mest spektakulære værker var dog mere ovre i installationsgenren, som du kan se på de følgende billeder. 

 • Spisetidsdrømme

  "Dinnertime dreams" hedder dette værk af kuratoren og kunsteren Dominic Wilcox selv. Det er en hundeskål i kæmpestørrelse fyldt med plastikbolde, der er holdt i en farve, som dyrene kender fra deres hundemad. 

 • Vandvidunderet

  Dominic Willcock er også manden bag "Watery Wonder", hvor vandstråler springer fra én hundeskål til en anden. Det var naturligvis tilladt at betræde græsset for firbenede.

 • Hunde på tur

  "Crusing Canine" er også et oeuvre af Dominic Wilcox. Her har kunstner-kuratoren skabt en situation, som mange hunde oplever før eller siden, når de er ude at køre med deres mennesker.

  Her på udstillingen kunne hundene dog opleve naturen passere forbi og mærke vinden på deres halsende tunger, uden at nogen behøvede at frygte for, at hunden pludselig skulle ryge overbords.

  Følelser hos hunde

  Dominic Wilcox taler i det mere kontemplative hjørne om tilfredsstillelsen ved at have skabt sin hundeudstilling. 

  - "Moderne kunst har længe været en vigtig kilde til inspiration og fascination for mennesker, men aldrig før er kunsten blevet skabt for at fremkalde den samme slags følelser hos hunde," udtaler Dominic Wilcox ifølge fastcodesign.com.

  Arbejdet med udstillingen har i øvrigt været en stor fornøjelse for Dominic Wilcox:

  - "Samtidig med at det helt sikkert er en af de mest interessante udfordringer, jeg har været ude for i min karriere, så føles det også fantastisk at have skabt sådan en unik samling af interaktive kunstværker for et helt nyt publikum."

  Udstillingens finasielle sponsor var More Than, som er et forsikringsselskab fra Storbritanien, hvis mål med udstillingen var at udbrede kendskabet til firmaets hundeforsikringer. 

  Fotos: Mikael Buck for More Than.

  Se en video med værkerne udsat for et kunstbegejstret hundepublikum her: 

Se alt indhold
12. september 2016
Mere om Hund

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Hund Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker, der kan fortælle, hvor mange år bestemte hunderacer kan blive. Her er de 5 længstlevende hunde nogensinde, og den gennemsnitlige levetid for 40 populære hunderacer.

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hund Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Disse hunderacer har det værst i kulden

Hund Der er nok mange af os mennesker, som ville ønske, at vi havde en hundspels her om vinteren. Men faktisk kan vinterens kulde også blive for...

Cocker spaniel – 10 ting du skal vide om den energiske hund med de...

Hund Alt om cocker spanielens historie og hunderacens sind og temperament samt de helt specielle udfordringer, der er ved at have en cocker spaniel: plejen af de lange ører og racens store behov for at blive aktiveret. 

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen....

Lær at forstå din hunds kropssprog

Hund Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over nogle af de signaler, din hund giver med sit kropssprog. 

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 gode grunde til at adoptere en voksen hund fremfor en hvalp

Hund Hvalpe er søde, men hvis du er på udkig efter en ny familiehund, har du så overvejet at adoptere en voksen hund i stedet? Dyreinternaterne...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

Hvad koster det at have hund eller kat?

Hund Det er på ingen måde gratis at have hund, kat eller andre kæledyr for den sags skyld. Her får du en oversigt over, hvad de forskellige...

Pas godt på din hund: Hundetyverier er stigende

Hund Hundetyverier er stigende, men skal antallet skræmme hundeejere? 

Kan hunde græde?

Hund Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?

Ødelægger hundetis græsplænen?

Hund Lyse, visne pletter i græsplænen – det er, hvad mange hundeejere døjer med. Men det findes der råd for.