Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her får du en guide til at finde den helt rigtige hundeseng.

Er en hundeseng noget for din hund?
Er en hundeseng noget for din hund? Foto: iStock

Har hunde overhovedet brug for en hundeseng?

Hvor vil hunde egentlig helst ligge, når de skal sove? Det virker ofte, som om de allerhelst vil ligge i sengen hos deres mennesker. Men det er langt fra altid tilfældet. Hunde har faktisk også brug for et sted, der er deres eget i huset. Det kan være en hundekurv eller noget andet. Hovedsagen er, at din hund har et sted, hvor den kan gå hen, når den har behov for at være i fred og ro, eller når den føler sig træt eller har det lidt skidt.

Når en hund skal sove, værdsætter den desuden i lige så høj grad som dig at ligge blødt og lunt.

Størrelse på hundekurven

Når du skal beslutte for størrelsen på hundekurven, skal du være særligt opmærksom på to ting. Din hund skal nemlig både have plads til at ligge fuldt udstrakt, men også have mulighed for at føle sig omsluttet af sin kurv når den ligger sammenkrøllet. Dette giver din hund en følelse af tryghed og komfort.

God kvalitet over det billige tilbud

Selvom det er fristende at spare lidt penge på hundekurven, så er det ikke her, du skal gå ned på kvaliteten. Hellere investere lidt ekstra penge i en hundeseng af god kvalitet, som kan holde i mange år, end en billig pude, der går i stykker efter nogle få måneder.

Blød eller hård hundekurv?

Hvad angår materiale, så findes der et hav af muligheder. Her er det godt at gå efter et slidstærkt materiale som tætvævet stof eller nylon. Du kan også vælge en plastikkurv, der i højere grad kan tåle, at hunden kradser og bider i materialet. Begge dele har sine fordele og ulemper, afhængig af hvilken hunderace du har, og hvor gammel den er.  

Læs også: De ti mest populære hunderacer i Danmark - hvilken skal jeg vælge?

Læs også:

7 videnskabeligt beviste grunde til at have en hund

Hunden har været menneskets tro følgesvend i mere end 20.000 år. Og nu har forskere oven i købet bevist, at en hund øger din livskvalitet....

Hund i rød hundekurv.

Materialer til hundekurve - fordele og ulemper

Hundeseng i stof

Fordelene ved at vælge en hundeseng i stof er først og fremmest, at du giver din hund et blødt og varmt sted at sove. Derudover er stoffet på de fleste hundesenge aftageligt, så der er mulighed for at vaske og vedligeholde din hunds seng. Dette mindsker væksten af bakterier, forekomsten af insekter, ligesom det begrænser lugtgener.

Hundeseng i kunststof

Vælger du en hundeseng i kunststof, er der ligeledes ofte mulighed for at vaske betrækket. Derudover muliggør den blanke overflade på eksempelvis nylon, at du nemt kan tørre sengen af med en fugtig klud. Desuden tilpasser hundesenge i nylon sig til hundens krop, og de er derfor behagelige for hunden at ligge i. Dog holder nylon ikke i lige så høj grad på kropsvarme, som stof gør, hvilket er vigtigt at tage med i overvejelserne, så din hund ikke fryser om natten.

Hundeseng i plastik

Vælger du en hundeseng i plastik er det nødvendigt at købe et tæppe eller en pude, så hunden ikke ligger på bar plastic. Fordelene ved at vælge en plastikkurv er, at den er nem at rengøre, kan holde i mange år og desuden nemt og billigt kan friskes op med nye puder og tæpper.

Læs også:

Genialt trick: bekæmp bladlus i æbletræer med gaffa tape

Og nej - det er ikke bladlusene du skal ud og fange med kostbar gaffa tape. Det er bladlusenes bedste ven og allierede, som er målet for...

Hvordan ville jeg selv gerne sove?

Sidst men ikke mindst er det relevant at stille dig selv et vigtigt spørgsmål: Hvordan ville jeg gerne sove, hvis jeg var en hund?

Selvom mennesker og hunde er meget forskellige, så deler vi stadig mange fælles behov. Det er derfor ikke dumt at prøve at sætte dig i din hunds sted, når du skal vælge en hundekurv - ville jeg selv bryde mig om at ligge i den hundekurv, hvis jeg var en hund?

13. september 2017
Mere om Hund

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Hund Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres hundes adfærdsproblemer på kort tid med tilsyneladende stor succes. Flere advarer dog imod hundehviskerens metoder.

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Hund Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Hund Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hund Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme retning. 

Disse hunderacer har det værst i kulden

Hund Der er nok mange af os mennesker, som ville ønske, at vi havde en hundspels her om vinteren. Men faktisk kan vinterens kulde også blive for...

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Lær at forstå din hunds kropssprog

Hund Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over...

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 gode grunde til at adoptere en voksen hund fremfor en hvalp

Hund Hvalpe er søde, men hvis du er på udkig efter en ny familiehund, har du så overvejet at adoptere en voksen hund i stedet? Dyreinternaterne i Danmark sender hvert år adskillige sunde, dejlige hunde til aflivning, fordi ingen vil have dem.

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din...

Hvad koster det at have hund eller kat?

Hund Det er på ingen måde gratis at have hund, kat eller andre kæledyr for den sags skyld. Her får du en oversigt over, hvad de forskellige...

Pas godt på din hund: Hundetyverier er stigende

Hund Hundetyverier er stigende, men skal antallet skræmme hundeejere? 

Kan hunde græde?

Hund Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?

Ødelægger hundetis græsplænen?

Hund Lyse, visne pletter i græsplænen – det er, hvad mange hundeejere døjer med. Men det findes der råd for.