Hvis din hund gør disse 10 ting, elsker den dig meget HØJT

Hund

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig?
Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig? Foto: istockphoto

Der er 10,000 forskellige måder at sige, at man holder af én på, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Nu har vi samlet en guide, som du kan bruge til at afkode din hund.

1. Kigger dig dybt i øjnene

Hvis du ofte føler dig nedstirret af din hund, skal du hverken føle dig krænket eller udsat – det er nemlig ren og skær kærlighed. Ifølge hundeeksperten Brian Hare er det et tegn på hengivenhed og værdsættelse.

Hvis du får øjenkontakt med din hund, imens I putter på sofaen eller leger på gulvet, vil begge jeres hjerner frigive det hormon, som hedder oxytocin. Det er det selvsamme hormon, som frigives når en nybagt mor, knytter bånd med sit nyfødte barn.

Men vær varsom med øjenkontakten og søg den kun i gode, positive situationer, da den ellers kan virke direkte, dominerende og en smule skræmmende for din hund.

2. Gaber I på samme tid? 

Et gab kan smitte som bare pokker (selv for hunde), men et smittende gab er også tegn på tryghed og velvære. Så hvis du og din hund gaber om kap, kan I snildt læne jer tilbage og nyde hinandens selskab, for ingen farer lurer om hjørnet.

Læs også: Lav sjovt hundelegetøj af gamle t-shirts

3. Læner sig op af dig

Når din hund læner sig op ad dig – typisk i siddende stilling – er det et tegn på ømhed og stolthed. Hunden vil gerne være så tæt på dig som muligt og søger blot det bedste selskab, som den kan få.

Din hund vil agere på samme måde, hvis der opstår en anderledes eller lettere skræmmende situation, som gør din hund nervøs. Det er igen et tegn på, at din hund ser dig som sin sikkerhed.

4. Vil putte efter aftensmåltidet

Der hersker ingen tvivl om, at mad er genvejen til enhver hunds hjerte – og kærligheden, den skal du nok få at føle.

De daglige måltider er et af hundens højdepunkter i løbet af dagen og den person i hjemmet, som skænker op, er oftest også hundens yndlingsmenneske. Bliv da heller ikke overrasket, hvis din hund efterfølgende, vil vise sin taknemmelighed med lidt nærhed på sofaen.

5. Udtrykker sig med sine øjenbryn

Det er ikke kun halen, som indikerer hundens humør, glæde eller følelser generelt – hundens øjenbryn er også en vigtig kommunikationsform.

Læs også: 10 ting, du bør vide om franske bulldogs

Når hunden er positivt stemt og glad, løfter den sine øjenbryn som et kærligt, indbydende tegn. Hvis den derimod introduceres til noget fremmed eller skræmmende, sænker den sine øjenbryn.

6. Kigger længselsfuldt efter dig

Hvis du forlader hjemmet og kan mærke din hunds bløde øjne og længselsfulde blik, er det ikke nødvendigvis et tegn på ulykke eller sorg.

Din hund vil selvfølgelig gerne være sammen med dig, men hvis den er tryg og opdraget godt, ved den godt, at du kommer tilbage.

Hvis din hund derimod panikker og markerer sig med lyd og mimik, er det et tegn på utryghed – det betyder dog ikke, at din hund ikke holder af dig.

7. Hvis din hund er overdrevet glad ved din hjemkomst

Hvis du oplever, at din hund er overdrevet glad, begejstret og logrer med halen, når du kommer hjem, kan du roligt tage det som et kærligt tegn på, at den er glad!

At du kommer hjem igen, er formentlig dagens største højdepunkt, som din hund har set frem til, siden du forlod den, så tag endelig godt imod velkomstkomiteen.

Læs også: Nyt liv i gammel have

8. Vil sove nær dig

Det er ikke altid, at hunden er velkommen i soveværelset, men hvis den gerne vil ind i soveværelset i sin iver efter at sove nær dig, er det en kæmpe kærlighedserklæring. Hvis hunden gerne vil sove nær/med dig, er det fordi, at den er loyal og beskyttende.

Men selvom det lyder hyggeligt, bør du ikke lade din hund komme op i sengen. Læs her hvorfor.

9. Bringer dig sit yndlingslegetøj

Det er ikke altid lækkert at få en gennemtygget, våd bamse i skødet, men tanken er sød! For når din hund bringer dig sit yndlingslegetøj, er det ikke altid, fordi den vil lege kasteleg. Derimod er det et tegn på, at den gerne vil dele med dig – altså dét som bedste venner gør.

Hvis du oplever, at din hund deler med dig, må du huske at rose den, for det er både sødt og kærligt ment.

10. Gengæld din hunds kærlighed

Gregory Berns, Ph.D og professor indenfor neurologi, mener, at hunde sagtens kan fornemme, om du holder af dem.

Hvis et menneske ikke holder af sin hund, vil hunden formentlig heller ikke holde af sin ejer. Kærlighed og glade følelser skal gengældes så husk, at overøse din hund med masser af kærlighed - du vil ikke fortryde det!

Kilde: Littletings 

10 juni 2016
0

Hund og baby - sådan introducerer du din hund for et nyfødt barn

Mødet mellem en nyfødt baby og hunden derhjemme må bare IKKE gå galt. Gør det lettere for dig selv, din hund og din baby ved at følge disse...

0

Derfor sætter din hund sig på dine fødder, og derfor giver den dig...

Spekulerer du også over, hvorfor din hund altid sætter sig på dine fødder? Og hvorfor den gaber, når du gaber? Og har du nogensinde tænkt...

0

10 enkle måder at holde din hund beskæftiget indendørs

Du kan ikke kaste med pind eller frisbee indendørs, men så er der heldigvis så meget andet, du kan lege med din hund. Her er 10 enkle og...

0

10 gode råd, hvis du skal rejse med din hund

Vær velforberedt, hvis du påtænker at tage din hund med på ferie. Der er mange ting, der skal være styr på – heriblandt vaccinationer,...

0

Hunde- og kattepension: Hvad skal jeg overveje?

Har du taget stilling til, hvordan ferien skal forløbe for din hund eller din kat? Skal den passes af venner og familie eller have et ophold...

0

10 virkeligt søde blandede hunderacer

Labradoodle, schnoodle og dalmador - de har nogle skøre navne, men de er virkeligt ikke til at stå for.

0

Sådan viser du din hund kærlighed - på hundesprog

Mennesket og hunden har haft et fantastisk bånd i mindst 15.000 år. Alligevel kan det være svært for hundeejere at vise ægte kærlighed til...

0

Lav sjovt hundelegetøj af gamle t-shirts

Vent en ekstra gang før du smider alle dine gamle trøjer ud. Her får du en komplet gør det selv-guide til, hvordan du forvandler dine aflagt...

0

11 ting du sikkert ikke vidste om en labrador retriever

Labrador retrieveren er en populær hund, og det er der mange gode grunde til. Her får du 11 facts om racen, der muligvis kommer som en...

0

5 tips til at få din hund sikkert gennem vinteren

Det er vinter i Danmark, og har du egentlig tænkt over, hvad de lavere temperaturer kan betyde for din hund?

0

Allergivenlige hunderacer – myter og virkelighed

Få styr på, hvad der er virkelighed, og hvad der er myte. Findes der såkaldte “allergivenlige” hunderacer, og hvad er forskellen på dem og...

0

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden.

0

8 ting din hund ville ønske du vidste

Er du hundeejer, går du helt sikkert rundt og tænker over, hvad din hund tænker. Du får her 8 ting, som din hund ville ønske du vidste!

0

6 tegn på, at din hund ikke har det godt

En hund kan af gode grunde ikke sige til dig, om eller hvorfor den er trist og mistrives. Men du kan afkode hundens adfærd og kropssprog -...

0

Dansk svensk gårdhund, hunden med de mange talenter

Den dansk svenske gårdhund er en formidabel hunderace med en bred vifte af kompetencer. Blandt andet et uovertruffent helbred og en helt...