Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hund

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig?
Tør du at tjekke, hvor højt din hund elsker dig? Foto: istockphoto

Der er 10.000 forskellige måder at sige, at man holder af én på, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Nu har vi samlet en guide, som du kan bruge til at afkode din hund.

1. Kigger dig dybt i øjnene

Hvis du ofte føler dig nedstirret af din hund, skal du hverken føle dig krænket eller udsat – det er nemlig ren og skær kærlighed. Ifølge hundeeksperten Brian Hare er det et tegn på hengivenhed og værdsættelse.

Hvis du får øjenkontakt med din hund, imens I putter på sofaen eller leger på gulvet, vil begge jeres hjerner frigive det hormon, som hedder oxytocin. Det er det selvsamme hormon, som frigives når en nybagt mor, knytter bånd med sit nyfødte barn.

Men vær varsom med øjenkontakten og søg den kun i gode, positive situationer, da den ellers kan virke direkte, dominerende og en smule skræmmende for din hund.

2. Gaber I på samme tid? 

Et gab kan smitte som bare pokker (selv for hunde), men et smittende gab er også tegn på tryghed og velvære. Så hvis du og din hund gaber om kap, kan I snildt læne jer tilbage og nyde hinandens selskab, for ingen farer lurer om hjørnet.

Læs også: Hundetyveri – undgå at din hund bliver stjålet

3. Læner sig op af dig

Når din hund læner sig op ad dig – typisk i siddende stilling – er det et tegn på ømhed og stolthed. Hunden vil gerne være så tæt på dig som muligt og søger blot det bedste selskab, som den kan få.

Din hund vil agere på samme måde, hvis der opstår en anderledes eller lettere skræmmende situation, som gør din hund nervøs. Det er igen et tegn på, at din hund ser dig som sin sikkerhed.

4. Vil putte efter aftensmåltidet

Der hersker ingen tvivl om, at mad er genvejen til enhver hunds hjerte – og kærligheden, den skal du nok få at føle.

De daglige måltider er et af hundens højdepunkter i løbet af dagen og den person i hjemmet, som skænker op, er oftest også hundens yndlingsmenneske. Bliv da heller ikke overrasket, hvis din hund efterfølgende, vil vise sin taknemmelighed med lidt nærhed på sofaen.

5. Udtrykker sig med sine øjenbryn

Det er ikke kun halen, som indikerer hundens humør, glæde eller følelser generelt – hundens øjenbryn er også en vigtig kommunikationsform.

Læs også: Mops - fordele og ulemper ved den kærlige familiehund

Når hunden er positivt stemt og glad, løfter den sine øjenbryn som et kærligt, indbydende tegn. Hvis den derimod introduceres til noget fremmed eller skræmmende, sænker den sine øjenbryn.

6. Kigger længselsfuldt efter dig

Hvis du forlader hjemmet og kan mærke din hunds bløde øjne og længselsfulde blik, er det ikke nødvendigvis et tegn på ulykke eller sorg.

Din hund vil selvfølgelig gerne være sammen med dig, men hvis den er tryg og opdraget godt, ved den godt, at du kommer tilbage.

Hvis din hund derimod panikker og markerer sig med lyd og mimik, er det et tegn på utryghed – det betyder dog ikke, at din hund ikke holder af dig.

7. Hvis din hund er overdrevet glad ved din hjemkomst

Hvis du oplever, at din hund er overdrevet glad, begejstret og logrer med halen, når du kommer hjem, kan du roligt tage det som et kærligt tegn på, at den er glad!

At du kommer hjem igen, er formentlig dagens største højdepunkt, som din hund har set frem til, siden du forlod den, så tag endelig godt imod velkomstkomiteen.

Læs også: 10 tegn på, at din kat virkelig elsker dig

8. Vil sove nær dig

Det er ikke altid, at hunden er velkommen i soveværelset, men hvis den gerne vil ind i soveværelset i sin iver efter at sove nær dig, er det en kæmpe kærlighedserklæring. Hvis hunden gerne vil sove nær/med dig, er det fordi, at den er loyal og beskyttende.

Men selvom det lyder hyggeligt, bør du ikke lade din hund komme op i sengen. Læs her hvorfor.

9. Bringer dig sit yndlingslegetøj

Det er ikke altid lækkert at få en gennemtygget, våd bamse i skødet, men tanken er sød! For når din hund bringer dig sit yndlingslegetøj, er det ikke altid, fordi den vil lege kasteleg. Derimod er det et tegn på, at den gerne vil dele med dig – altså dét som bedste venner gør.

Hvis du oplever, at din hund deler med dig, må du huske at rose den, for det er både sødt og kærligt ment.

10. Lytter til din stemme

Din hund lytter konstant til, hvad du siger, og hvordan du siger det. Ifølge NPR forstår hunde, det du siger, ved at adskille ordene fra tonen, de siges med. Og hvis din hund reagerer på din stemme og kommer løbende, når du kalder, så kan du godt regne med, at det er, fordi den elsker dig ret højt. 

11. Vil hellere kløs end at få en godbid

Hvis du prøver at træne din hund eksempelvis til hvalpetræning, er et af spørgsmålene, der ofte dukker op, hvad der er den bedste måde at belønne hunden på. Ifølge Science Magazine reagerer hunde bedre på at blive klappet, kløet og rost, end de gør ved at få en godbid. Så hvis din hund hellere vil have lidt opmærksomhed og et par gode kløture på maven, så er det som regel også et tegn på, at den nærer dybe følelser for dig. 

Det beviser desuden også, hvor vigtig social interaktion er for hunde, så husk altid at give din hund så meget opmærksomhed, som du overhovedet orker. Du kan jo også godt lide, når nogen snakker med dig.

12. Udviser glæde overfor dig 

Et studie udført af professor Gregory Berns i New York viste, at man ved brug af en MRI kunne scanne og kortlægge hundes hjerneaktivitet, og resultatet var ret fascinerende. Det lader nemlig til at hunde (og en lang række andre dyr) har følelser på samme måde, som vi mennesker har det. 

Det er selvfølgelig ikke lige de fleste, der har en MRI-scanner liggende, men hvis din hund virker glad for at være sammen med dig, eller har et tæt forhold til eksempelvis familiens børn, så er det er yderst positivt tegn.

13. Den prøver at kommunikere med dig

Kommer din hund og hilser på dig, når du kommer indenfor døren? Eller er der afslappet øjenkontakt? Eller putter den med dig, selvom den ikke vil have noget? Kommer den med legetøj? Eller vil den bare gerne opholde sig i samme rum som dig? Så er det er tegn på, at den prøver at være social og kommunikere med dig, og det betyder, at den anser dig for at være meget mere end bare personen, der sørger for mad.

14. Den prøver at følge reglerne

Hunde har – ligesom mennesker – forskellige personlighedstyper. Nogle hunde er empatiske, nogle har god hukommelse, og nogle hunde virker generelt bare lidt mere intelligente end andre. Hvis din hund gør alt, hvad den kan for at gøre, hvad du siger og efterleve de regler, du har sat op, så er det meget positivt. 

15. Du er familie

Hunde anser ifølge Mic ikke blot deres ejere for at være gode venner. Den anser os faktisk meget gerne som værende familie. Når du er glad, er hunden glad, og hvis du er ked af det, vil du helt sikkert bemærke, at den også kan finde på at blive lidt trist. Hunden er nemlig meget opsat på at være opmærksom på, hvordan du har det. 

16. Gengæld din hunds kærlighed

Gregory Berns, Ph.D og professor indenfor neurologi, mener, at hunde sagtens kan fornemme, om du holder af dem.

Hvis et menneske ikke holder af sin hund, vil hunden formentlig heller ikke holde af sin ejer. Kærlighed og glade følelser skal gengældes så husk, at overøse din hund med masser af kærlighed - du vil ikke fortryde det!

Kilde: Littletings 

10 juni 2016
0

Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

0

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bommuldssok er på listen....

0

Hunderacer - de 10 mest populære hunde i Danmark: hvilken skal jeg...

Se danskernes 10 foretrukne hunderacer her og nu. Her er alle typer: langhårede, korthårede, jagthunde, selskabshunde, store og små - Hvilke...

0

Hvad betyder det når en hund skubber til dig med sin snude?

Det kan betyde flere ting. Tolkningen kan gå fra en kærlig søgen om opmærksomhed til en alvorlig advarsel og en trussel om at bide til...

0

Må hunde komme med ind i butikker og restauranter?

Tager man sin hund med ind i en butik eller en restaurant, kan man risikere at blive smidt ud. Lader man den stå udenfor, kan det hænde, at...

0

3 grunde til at din hund elsker at køre bil

Her er 3 grunde til, at din hund begynder at logre vildt, når du finder bilnøglerne frem. To af dem handler om, hvor forskellige hunde og...

0

5 falske rygter om hunde, du troede var sande

Der findes mange rygter om hunde. Nogle er sande, men der er også nogle, der bestemt ikke holder stik. Her er fem rygter om hunde, som du...

0

9 overraskende - men almindelige - ting, der gør din hund bange

Se her, om din hund lider af én af disse 9 helt almindelige fobier.

0

Sådan lærer du din hund ikke at bide og trække i snoren, når I går...

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bedst og nemmest lærer din hund at gå pænt i snor. Det er en kunst i sig selv, men når hund og ejer...

0

Hvorfor klør det på min hund?

Oplever du, at din hund er begyndt at klø sig mere, end den plejer? Det kan der være en meget god grund til. Her er fem årsager til, at det...

0

Derfor skal du tjekke din hunds mund for flåter

De fleste hundeejere ved godt, at hunden skal tjekkes for flåter, når de har været ude at gå tur i skoven. Men hvor mange tjekker egentlig...

0

Er du hundeejer? Så skal du kende til denne nye regel

Går du ofte tur med hunden uden at have den i snor? Det skal du ikke gøre. Hundeejere, der ikke holder kæledyret i snor, kan nemlig risikere...

0

11 hunderacer, der ikke fælder

Savner du en hunderace, der ikke fælder så meget? Så har vi her samlet 11 forskellige hunde, der er kendte for ikke at fælde særlig meget....

0

Fordelene ved at have to hunde

Der er flere grunde til, hvorfor det er mere hensigtsmæssigt at have to hunde frem for bare én. Vi har her samlet nogle af de allerbedste...

0

Derfor bliver hunde også køresyge og sådan afhjælper du det

Hunde bliver køresyge ligesom mennesker. Det er hverken en rar oplevelse for hund eller ejer, når det sker. Derfor har vi samlet nogle gode...