Her er de 10 klogeste hunderacer

Hund

Der er ingen tvivl om, at nogle hunde er klogere end andre, men hvilke racer er de klogeste? Er din hund på listen over de klogeste hunderacer?

Foto: iStock

De klogeste hunde

Der er ingen tvivl om, at nogle hunde er klogere end andre, men hvilke racer er de klogeste? Hundes intelligens vurderes ud fra, hvor hurtigt de lærer nye kommandoer og deres villighed til at udføre dem, og de 10 klogeste racer udfører dem faktisk 95% af gangene - eller endnu oftere.

Hvis du vil vide, om din hund er på listen, så læs med her.

10. Australian cattle dog

Den australske cattle dog er en unik blanding mellem racen australsk hyrdehund og den vilde dingo. Det er en meget aktiv hund, som kræver masser af leg, aktivitet og træning gennem hele livet, og den er velegnet til agility og anden hundesport.

9. Rottweiler

Rottweilere er oprindeligt hyrdehunde, men i dag kender vi dem nok nærmere som vagthunde.

Det er de også velegnede til, da de er vagtsomme og har et stærkt beskyttelsesinstinkt. Rottweileren er også velegnet til hundesport og kræver meget træning, motion og aktivering.

Læs også:

10 ting i dit hus, der gør dig træt

Her er synderne, som er skylden til, at du ikke kan komme op om morgenen.

8. Papillon

Papillon betyder ‘sommerfugl’ på fransk, og den lille hund er navngivet således på grund dens fine ører. Papillonen er en venlig og nysgerrig hund, som er meget lærenem, og den er derfor velegnet til hundesport og dygtig til at lære tricks.

7. Labrador retriever

Labradoren er en udbredt familiehund, men er faktisk også en Danmarks mest populære race til jagt.

Den er meget børnevenlig og god til familier, og den skal aktiveres og trænes meget. Den er en ægte vandhund, og er også fra naturens side meget villig til at hente ting.

6. Shetland sheepdog

Som navnet indikerer, stammer Shetland sheepdog - eller sheltie - fra Shetlandsøerne. Den er oprindeligt en hyrdehund, så den kan have tendens til at ‘hyrde’ familien.

Sheltien er dog heldigvis nem at træne, så hyrdeegenskaberne kan trænes væk, og den kan sagtens trænes i agility, lydighed og meget andet.

Læs også:

10 overraskende ting du bør vide om katteracen siameser

Har du en siameser? Så test dig selv! Vidste du nedenstående 10 ting om din kat? Advarsel: Hvis du ikke har en siameser, vil du få lyst...

5. Dobermannpinscher

Dobermannen er nok bedst kendt som vagt- og beskyttelseshund, og det med god grund. Det er en vagtsom hunderace, som beskytter sin familie, og de er meget villige til at samarbejde.

Den moderne dobermann er dog hverken så temperamentsfuld eller aggressiv, som racen engang var, da de er gennem de senere år er blevet avlet til at være blidere hunde.

4. Golden retriever

Ligesom labradoren er golden retrieveren meget villig til at hente ting, og den er også en god jagthund.

Det er en blid hund, som ofte trives godt som familiehund, men det kommer an på, om de er opdrættet til at være jagt- eller udstillingshunde. De er dog oprindeligt jagthunde, så de skal aktiveres og trænes meget.

Læs også:

6 træer og buske, der sætter farve på haven i sensommerhaven

Er din efterårshave kedelig og ønsker du en farverig have? Her er 6 træer og buske med farverige bær og frugter eller stedsegrøn bladhang....

3. Schæfer

Schæferhunden benyttes ofte som arbejdshund i forbindelse med militær og politi, og den er også god som fører- og servicehund. Den er en god vagthund, dygtig til sporing og kræver masser af motion og aktivitet. 

Læs også: Top 10 hunderacer i Danmark: historie, pasning og pleje

2. Puddel

Pudlen kendetegnes af den krøllede pels og en særlig klipning, som man måske kunne tro var kommet til på grund af hundeshows.

Men pudlen er faktisk en jagthund og en eminent svømmer, og den særegne klipning er opstået for at gøre dem endnu bedre svømmere med særlige pomponer omkring leddene for at beskytte disse.

1. Border collie

Border collien er den klogeste hund på listen og kendt som den ultimative hyrdehund. De er meget samarbejdsvillige, har et stærkt hyrdeinstinkt, og de er så godt som utrættelige.

De er ideelle til alle former for hundesport, og det er en god idé at træne dem grundigt, så de ikke begynder at ‘hyrde’ familien og jagte cyklister og biler.

Kilder: Rover, WebMD, Hundeejere.dk

02 november 2016
Mere om Hund

Cocker spaniel – 10 ting du skal vide om den energiske hund med de...

Hund Alt om cocker spanielens historie og hunderacens sind og temperament samt de helt specielle udfordringer, der er ved at have en cocker spaniel: plejen af de lange ører og racens store behov for at blive aktiveret. 

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen....

Lær at forstå din hunds kropssprog

Hund Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over nogle af de signaler, din hund giver med sit kropssprog. 

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 gode grunde til at adoptere en voksen hund fremfor en hvalp

Hund Hvalpe er søde, men hvis du er på udkig efter en ny familiehund, har du så overvejet at adoptere en voksen hund i stedet? Dyreinternaterne...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

Kan hunde græde?

Hund Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?

Ødelægger hundetis græsplænen?

Hund Lyse, visne pletter i græsplænen – det er, hvad mange hundeejere døjer med. Men det findes der råd for. 

6 tegn på, at din hund ikke har det godt

Hund En hund kan af gode grunde ikke sige til dig, om eller hvorfor den er trist og mistrives. Men du kan afkode hundens adfærd og kropssprog -...

10 små hunderacer, der er perfekte til børnefamilier

Hund Det er dejligt at have hund i familien, men hvilken skal man vælge? Her er 10 små hunderacer, der er gode til børnefamilier.

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Hund Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden.

10 hyppige pote-problemer du skal holde øje med hos din hund

Hund Pas godt på fødderne – de skal bære dig hele livet. Nøjagtig det samme kan man sige om de firbenedes poter. Men hvad skal du gøre for at...

4 grunde til at du aldrig vil glemme din hund

Hund For mange er det et større tab at miste sin hund end et nært familiemedlem. Det er der faktisk flere gode grunde til.