Fordelene ved at have to hunde

Hund

Der er flere grunde til, hvorfor det er mere hensigtsmæssigt at have to hunde frem for bare én. Vi har her samlet nogle af de allerbedste og vigtigste grunde til, at du burde have to hunde. 

Foto: Flickr

To hunde er dobbelt op på lykke

Der kan være mange grunde til at anskaffe sig hund nummer to. Uanset hvad grunden er, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at have to hunde på samme tid. Her er nogle af fordelene ved at have to hunde. 

Hvis du har to hunde, kan de lege med hinanden, når de skal være alene hjemme. Dette kan være godt til at holde hundene beskæftiget, og mindske risikoen for destruktiv adfærd grundet kedsomhed.

En ekstra hund afhjælper og forebygger ikke kun de adfærdsmæssige problemer. Hvis din hund har separationsangst, kan en ekstra hund i hjemmet også minimere denne udfordring.

Læs også: Hundetyveri – undgå at din hund bliver stjålet 

Skal en hund omgås andre hunde?

Jo mindre en hund generelt socialiseres med andre hunde, jo dårligere bliver den socialt, når det gælder samvær med andre hunde og dyr. Fordelen ved at have to hunde, i denne sammenhæng, ses især hos hvalpe og yngre hunde.

Socialiseringen er perfekt for hundes - og især hvalpes - følelsesmæssige udvikling. Ved netop at bruge meget tid sammen med en anden voksen hund, lærer hvalpen, hvordan den skal opføre sig og agere i samvær med andre dyr og mennesker.

Læs også: Hundetyveri – undgå at din hund bliver stjålet

Kan hunde fungere som rollemodeller for hinanden?

At have to hunde i hustanden, kan også være en hjælp for dine hundes selvtillid. Hvis en hund er usikker og mangler selvtillid, kan dét at have en anden hund, der er stik modsat, være en kæmpe hjælp for den usikre hund.

En selvsikker, rolig hund, der hviler i sig selv, kan være en positiv rollemodel for en usikker, nervøs og temperamentsfuld hund. To hunde der er ligeligt glade, selvsikre og rolige, kan være de bedste legekammerater samt styrke og støtte hinandens gode opførsel.

To hunde, der derimod begge har adfærdsproblemer og tilsvarende ængstelige temperamenter, kan forstærke den negative adfærd i hinanden. Dette gælder også, hvis en af dine hunde eksempelvis har tendens til at være aggressiv. 

Læs også: Hvad skal du gøre, når din hund bliver angrebet? 

Kan hunde have en indvirkning på stress?

Hunde hjælper ofte mennesker til at slappe af, og hunde bidrager til en masse kærlighed og omsorg i hjemmet. Det at have hunde kan også have en positiv indvirkening på dit helbred rent fysisk, ikke bare psykisk.

At have hunde, der kræver motion og opmærksomhed, bevirker at aktivitetsniveauet hos de fleste mennesker stiger. Det at have hund kan altså minimere stress og reducere chancen for at få hjertestop og blodpropper samt hjælpe på højt blodtryk og kolesteroltal. 

Læs også: Derfor bør du ikke dele seng med dit kæledyr

Overvejelser du skal gøre dig, før du anskaffer hund nummer to

På trods af alle de positive ting, det giver at have to hunde, er der også mange ting du skal tage op til overvejelse inden du anskaffer dig endnu en firbenet ven. 

1. Økonomi

Det kan være dyrt at have to hunde. Det er mange omkostninger ved bare at have én hund, og derfor skal du være sikker på, at din økonomi kan holde til at anskaffe dig endnu en hund. Foder, forsikringwe, dyrlæge, hundesygekasse, tilbehør, legetøj, udgifter til hundetræning, loppekur osv. bliver pludseligt en dobbeltudgift.

Læs også: 10 sygdomme alle hundeejere burde være opmærksomme på 

2. Tid og tålmodighed

Du skal være afklaret med at to hunde kræver en del tid og tålmodighed. Du skal være opsat på at bruge tid på opdragelsen af begge hunde, da én uartig hund kan være svær nok at styre i sig selv.

To uartige hunde kan være en daglig krig, og de to hunde kan gensidigt opmuntre dårlig adfærd.

3. Tilpas hundene til hinanden

Du bør selvsagt aldrig efterlade to hunde alene hjemme, før du er 100% sikker på, at de to hunde har det fint med hinande, og ikke vil komme op at toppes, når du er ude at døren.

Læs også: Brug blå blomster i bedet

4. Pelspleje og motion

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke racer du vælger, hvis du vil have to hunde. Det kan være hyggeligt at bruge to eller tre timer på pelspleje ugentligt, men har du dobbelt op på hund, der har behov for samme mængde af pelspleje, kan opgaven godt blive ret stor. 

Læs også: Allergivenlige hunderacer – myter og virkelighed 

5. Løbetid

Hvis du vil have to hunde af modsat køn og ikke ønsker at avle på dem, vil det være nødvendigt at kastrere eller sterilisere en af hundene. Hvis en af hundene ikke bliver neutraliserede, vil det være nødvendigt at adskille dem, hver gang tæven er i løbetid.

To tæver, der går sammen, kan udvikle meget voldsomme konflikter i forbindelse med løbetiden. Det kan sågar udvikle sig til slåskampe mellem de to.  

Læs mere: Her er alt hvad du skal vide om hunde i løbetid 

Hvornår bør du anskaffe dig hund nummer 2?

Hvis du allerede har en hund, bør du vente til den er fuldvoksen, før du anskaffer dig den næste. Det er omkring to års alderen. 

Det ville være en skam, at din første hund ikke får lov at være hvalp i fred. Hvis der pludseligt kommer en ny hvalp ind i billedet, kan det give en masse uro i den halvstore hvalps verden, og det kan være svært pludseligt at skulle forholde sig til en ny, lille, energifyldt hvalp.

Det kan ikke anbefales at have to hvalpe på forskellige aldre på samme tid, da de begge vil være på forskellige hvalpestadier, på forskellige tidspunkter. Få derfor først hund nummer to, når den første hund er voksen. Den voksne hund har da mere overskud til at tage sig af og lege med den nye hvalp.

Vær dog opmærksom på, at din voksne hund eller ikke må være for gammel, da den gamle hund muligvis ikke kan leve op til den nye hvalps energi- og aktivitetsniveau. Hvalpen kan være utroligt belastende for den gamle hund. 

Læs også: Sådan laver du sjovt hundelegetøj af gamle t-shirts

Kilder: cuteness.com, vorupdyrehospital.dk

7 april 2017
0

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bommuldssok er på listen....

0

Hunderacer - de 10 mest populære hunde i Danmark: hvilken skal jeg...

Se danskernes 10 foretrukne hunderacer her og nu. Her er alle typer: langhårede, korthårede, jagthunde, selskabshunde, store og små - Hvilke...

0

Hvad betyder det når en hund skubber til dig med sin snude?

Det kan betyde flere ting. Tolkningen kan gå fra en kærlig søgen om opmærksomhed til en alvorlig advarsel og en trussel om at bide til...

0

Må hunde komme med ind i butikker og restauranter?

Tager man sin hund med ind i en butik eller en restaurant, kan man risikere at blive smidt ud. Lader man den stå udenfor, kan det hænde, at...

0

3 grunde til at din hund elsker at køre bil

Her er 3 grunde til, at din hund begynder at logre vildt, når du finder bilnøglerne frem. To af dem handler om, hvor forskellige hunde og...

0

5 falske rygter om hunde, du troede var sande

Der findes mange rygter om hunde. Nogle er sande, men der er også nogle, der bestemt ikke holder stik. Her er fem rygter om hunde, som du...

0

9 overraskende - men almindelige - ting, der gør din hund bange

Se her, om din hund lider af én af disse 9 helt almindelige fobier.

0

Sådan lærer du din hund ikke at bide og trække i snoren, når I går...

Her får du 6 gode råd til, hvordan du bedst og nemmest lærer din hund at gå pænt i snor. Det er en kunst i sig selv, men når hund og ejer...

0

Hvorfor klør det på min hund?

Oplever du, at din hund er begyndt at klø sig mere, end den plejer? Det kan der være en meget god grund til. Her er fem årsager til, at det...

0

Derfor skal du tjekke din hunds mund for flåter

De fleste hundeejere ved godt, at hunden skal tjekkes for flåter, når de har været ude at gå tur i skoven. Men hvor mange tjekker egentlig...

0

Er du hundeejer? Så skal du kende til denne nye regel

Går du ofte tur med hunden uden at have den i snor? Det skal du ikke gøre. Hundeejere, der ikke holder kæledyret i snor, kan nemlig risikere...

0

11 hunderacer, der ikke fælder

Savner du en hunderace, der ikke fælder så meget? Så har vi her samlet 11 forskellige hunde, der er kendte for ikke at fælde særlig meget....

0

Derfor bliver hunde også køresyge og sådan afhjælper du det

Hunde bliver køresyge ligesom mennesker. Det er hverken en rar oplevelse for hund eller ejer, når det sker. Derfor har vi samlet nogle gode...

0

Derfor skal du være ekstra opmærksom, hvis du ser en hund med en...

Har du set en hund med en gul sløjfe bundet fast i halsbåndet og undret dig? Der er faktisk en rigtig god grund - læs med her og lær betydni...

0

Sådan aflæser du din hunds opførsel

Lær at forstå din hunds sjove vaner, og bliv bedre til at aflæse dens signaler.