Fordelene ved at have to hunde

Hund

Der er flere grunde til, hvorfor det er mere hensigtsmæssigt at have to hunde frem for bare én. Vi har her samlet nogle af de allerbedste og vigtigste grunde til, at du burde have to hunde. 

Foto: Flickr

To hunde er dobbelt op på lykke

Der kan være mange grunde til at anskaffe sig hund nummer to. Uanset hvad grunden er, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at have to hunde på samme tid. Her er nogle af fordelene ved at have to hunde. 

Hvis du har to hunde, kan de lege med hinanden, når de skal være alene hjemme. Dette kan være godt til at holde hundene beskæftiget, og mindske risikoen for destruktiv adfærd grundet kedsomhed.

En ekstra hund afhjælper og forebygger ikke kun de adfærdsmæssige problemer. Hvis din hund har separationsangst, kan en ekstra hund i hjemmet også minimere denne udfordring.

Læs også: Hundetyveri – undgå at din hund bliver stjålet 

Skal en hund omgås andre hunde?

Jo mindre en hund generelt socialiseres med andre hunde, jo dårligere bliver den socialt, når det gælder samvær med andre hunde og dyr. Fordelen ved at have to hunde, i denne sammenhæng, ses især hos hvalpe og yngre hunde.

Socialiseringen er perfekt for hundes - og især hvalpes - følelsesmæssige udvikling. Ved netop at bruge meget tid sammen med en anden voksen hund, lærer hvalpen, hvordan den skal opføre sig og agere i samvær med andre dyr og mennesker.

Læs også:

Kan hunde græde?

Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?

Kan hunde fungere som rollemodeller for hinanden?

At have to hunde i hustanden, kan også være en hjælp for dine hundes selvtillid. Hvis en hund er usikker og mangler selvtillid, kan dét at have en anden hund, der er stik modsat, være en kæmpe hjælp for den usikre hund.

En selvsikker, rolig hund, der hviler i sig selv, kan være en positiv rollemodel for en usikker, nervøs og temperamentsfuld hund. To hunde der er ligeligt glade, selvsikre og rolige, kan være de bedste legekammerater samt styrke og støtte hinandens gode opførsel.

To hunde, der derimod begge har adfærdsproblemer og tilsvarende ængstelige temperamenter, kan forstærke den negative adfærd i hinanden. Dette gælder også, hvis en af dine hunde eksempelvis har tendens til at være aggressiv. 

Læs også: Hvad skal du gøre, når din hund bliver angrebet? 

Kan hunde have en indvirkning på stress?

Hunde hjælper ofte mennesker til at slappe af, og hunde bidrager til en masse kærlighed og omsorg i hjemmet. Det at have hunde kan også have en positiv indvirkening på dit helbred rent fysisk, ikke bare psykisk.

At have hunde, der kræver motion og opmærksomhed, bevirker at aktivitetsniveauet hos de fleste mennesker stiger. Det at have hund kan altså minimere stress og reducere chancen for at få hjertestop og blodpropper samt hjælpe på højt blodtryk og kolesteroltal. 

Læs også:

7 videnskabeligt beviste grunde til at have en hund

Hunden har været menneskets tro følgesvend i mere end 20.000 år. Og nu har forskere oven i købet bevist, at en hund øger din livskvalitet....

Overvejelser du skal gøre dig, før du anskaffer hund nummer to

På trods af alle de positive ting, det giver at have to hunde, er der også mange ting du skal tage op til overvejelse inden du anskaffer dig endnu en firbenet ven. 

1. Økonomi

Det kan være dyrt at have to hunde. Det er mange omkostninger ved bare at have én hund, og derfor skal du være sikker på, at din økonomi kan holde til at anskaffe dig endnu en hund. Foder, forsikringwe, dyrlæge, hundesygekasse, tilbehør, legetøj, udgifter til hundetræning, loppekur osv. bliver pludseligt en dobbeltudgift.

Læs også: 10 sygdomme alle hundeejere burde være opmærksomme på 

2. Tid og tålmodighed

Du skal være afklaret med at to hunde kræver en del tid og tålmodighed. Du skal være opsat på at bruge tid på opdragelsen af begge hunde, da én uartig hund kan være svær nok at styre i sig selv.

To uartige hunde kan være en daglig krig, og de to hunde kan gensidigt opmuntre dårlig adfærd.

3. Tilpas hundene til hinanden

Du bør selvsagt aldrig efterlade to hunde alene hjemme, før du er 100% sikker på, at de to hunde har det fint med hinande, og ikke vil komme op at toppes, når du er ude at døren.

Læs også:

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere...

4. Pelspleje og motion

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke racer du vælger, hvis du vil have to hunde. Det kan være hyggeligt at bruge to eller tre timer på pelspleje ugentligt, men har du dobbelt op på hund, der har behov for samme mængde af pelspleje, kan opgaven godt blive ret stor. 

Læs også: Allergivenlige hunderacer – myter og virkelighed 

5. Løbetid

Hvis du vil have to hunde af modsat køn og ikke ønsker at avle på dem, vil det være nødvendigt at kastrere eller sterilisere en af hundene. Hvis en af hundene ikke bliver neutraliserede, vil det være nødvendigt at adskille dem, hver gang tæven er i løbetid.

To tæver, der går sammen, kan udvikle meget voldsomme konflikter i forbindelse med løbetiden. Det kan sågar udvikle sig til slåskampe mellem de to.  

Læs mere: Her er alt hvad du skal vide om hunde i løbetid 

Hvornår bør du anskaffe dig hund nummer 2?

Hvis du allerede har en hund, bør du vente til den er fuldvoksen, før du anskaffer dig den næste. Det er omkring to års alderen. 

Det ville være en skam, at din første hund ikke får lov at være hvalp i fred. Hvis der pludseligt kommer en ny hvalp ind i billedet, kan det give en masse uro i den halvstore hvalps verden, og det kan være svært pludseligt at skulle forholde sig til en ny, lille, energifyldt hvalp.

Det kan ikke anbefales at have to hvalpe på forskellige aldre på samme tid, da de begge vil være på forskellige hvalpestadier, på forskellige tidspunkter. Få derfor først hund nummer to, når den første hund er voksen. Den voksne hund har da mere overskud til at tage sig af og lege med den nye hvalp.

Vær dog opmærksom på, at din voksne hund eller ikke må være for gammel, da den gamle hund muligvis ikke kan leve op til den nye hvalps energi- og aktivitetsniveau. Hvalpen kan være utroligt belastende for den gamle hund. 

Læs også: Sådan laver du sjovt hundelegetøj af gamle t-shirts

Kilder: cuteness.com, vorupdyrehospital.dk

7. april 2017
Mere om Hund

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Hund Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres hundes adfærdsproblemer på kort tid med tilsyneladende stor succes. Flere advarer dog imod hundehviskerens metoder.

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Hund Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Hund Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hund Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme retning. 

Disse hunderacer har det værst i kulden

Hund Der er nok mange af os mennesker, som ville ønske, at vi havde en hundspels her om vinteren. Men faktisk kan vinterens kulde også blive for...

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Lær at forstå din hunds kropssprog

Hund Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over...

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 gode grunde til at adoptere en voksen hund fremfor en hvalp

Hund Hvalpe er søde, men hvis du er på udkig efter en ny familiehund, har du så overvejet at adoptere en voksen hund i stedet? Dyreinternaterne i Danmark sender hvert år adskillige sunde, dejlige hunde til aflivning, fordi ingen vil have dem.

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din...

Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

Hvad koster det at have hund eller kat?

Hund Det er på ingen måde gratis at have hund, kat eller andre kæledyr for den sags skyld. Her får du en oversigt over, hvad de forskellige kæledyr koster at have.

Pas godt på din hund: Hundetyverier er stigende

Hund Hundetyverier er stigende, men skal antallet skræmme hundeejere?

Kan hunde græde?

Hund Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?