7 almene fejl du laver, når du bader din hund

Hund

Hvis du som ejer ikke er opmærksom på dine fejl, risikerer du at gøre hunden uvillig til at gøre et bad til et fremadrettet ritual.

Vær opmærksom på almene fejl, de fleste laver, når de vasker deres hund
Vær opmærksom på almene fejl, de fleste laver, når de vasker deres hund Foto: iStock

1. Forkert temperatur

Har du ikke nogen ingen idé om, du bader din hund med for varmt eller for koldt vand? Du skal gå efter lunkent vand. Hvis vandet er for varmt eller koldt, vil det give en negativ stimulus, som i den lange ende kan resultere i, at din hund ikke vil bades fremadrettet.

2. Menneskeshampoo vs. hundeshampoo

Har du en god shampoo, som du bare elsker? Hvorfor ikke indvie din hund i sagerne? Den tanke kan strejfe mange mennesker, men hvis du seriøst overvejer det, så skal du lade være. Hundenes pH-værdi afviger fra menneskers. Desuden indeholder menneskeshampoo hyppigt parfumer, som ikke kommer din hund til gavn. Brug derfor altid hundeshampoo, når du bader din hund.

3. Du tørrer din hund forkert

Det er en god idé at have håndklæder klar, inden du begynder at give din hund et bad. Læg et håndklæde på gulvet, så du og din hund ikke unødvendigt risikerer at miste fodfæstet. Brug håndklædet til at få det meste af pelsen tørt. Ellers skal hunden nok sørge for at gøre dig opmærksom på det ved at ryste det sidste af.

4. Vandstyrken er for høj

En håndholdt bruser er klart at foretrække, når du vasker din hund. Så har du bedre kontrol over situationen. Hvis du vasker med en for høj styrke, vil den høje lyd af vandstyrken højst sandsynligt skræmme din hund. Det vil du gerne undgå.

Læs også:

23 problemer som kun hundeejere forstår

Iskolde gåture, hundehår i møblerne og mudrede hundepoter… Hvis du har hund, vil du med garanti kunne nikke genkendende til disse probleme...

5. Du anvender shampooen forkert

Når du tilsætter sæbe på din hunds pels, skal du huske at massere shampooen grundigt ind. Men vent med at skylle din hund! Før shampooens indhold kan nå at få en virkning, så vent i ca. 10 minutter. Derefter kan du skylle din hund. 

6. Du glemmer at børste pelsen

Hvis du har en hund med en manke som en løve eller bare har en lang pels, så vil det være oplagt at rede pelsen ud før, du bader hunden. Det er desuden en rigtig god idé at børste din hund igen, når den er tør. På den måde får du børstet løse hår væk, og du vil opleve at din hund ikke fælder nær så meget.

7. Steder du især skal være opmærksomme på

Hundens ører og øjne er noget, du konstant skal være opmærksom på. I stedet for at skylle hovedet med vand fra bruseren, anbefales det at bruge en våd klud eller håndklæde. På den måde undgår du, at hunden får en ubehagelig oplevelse.

Kilde: petMD.com og virbac.dk

2. december 2016
Mere om Hund

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Hund Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker, der kan fortælle, hvor mange år bestemte hunderacer kan blive. Her er de 5 længstlevende hunde nogensinde, og den gennemsnitlige levetid for 40 populære hunderacer.

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hund Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Disse hunderacer har det værst i kulden

Hund Der er nok mange af os mennesker, som ville ønske, at vi havde en hundspels her om vinteren. Men faktisk kan vinterens kulde også blive for...

Cocker spaniel – 10 ting du skal vide om den energiske hund med de...

Hund Alt om cocker spanielens historie og hunderacens sind og temperament samt de helt specielle udfordringer, der er ved at have en cocker spaniel: plejen af de lange ører og racens store behov for at blive aktiveret. 

Din hund kommunikerer med ansigtet

Hund Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Hund Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen....

Lær at forstå din hunds kropssprog

Hund Ved at observere din hunds kropsprog kan du blive klogere på, om din hund forsøger at fortælle dig noget. Vi har samlet en oversigt over nogle af de signaler, din hund giver med sit kropssprog. 

Kan hunde smage?

Hund Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

4 gode grunde til at adoptere en voksen hund fremfor en hvalp

Hund Hvalpe er søde, men hvis du er på udkig efter en ny familiehund, har du så overvejet at adoptere en voksen hund i stedet? Dyreinternaterne...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Hund Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Hundekurv: sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Hund Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

Hvad koster det at have hund eller kat?

Hund Det er på ingen måde gratis at have hund, kat eller andre kæledyr for den sags skyld. Her får du en oversigt over, hvad de forskellige...

Pas godt på din hund: Hundetyverier er stigende

Hund Hundetyverier er stigende, men skal antallet skræmme hundeejere? 

Kan hunde græde?

Hund Vi mennesker er ikke i tvivl om, når hunde er glade eller bange – men hvad med når de er kede af de? Kan hunde egentlig græde?

Ødelægger hundetis græsplænen?

Hund Lyse, visne pletter i græsplænen – det er, hvad mange hundeejere døjer med. Men det findes der råd for.