De bedste tips til kæledyrsejere 

Når man er kæledyrsejer, så er der mange ting, der er gode at vide. Og det gælder både, hvis du er den heldige ejer af en sød lille kanin, en hund eller en kat. Du kan blandt andet finde en god tjekliste over de vigtigste ting, du skal have styr på, når du lige er blevet kæledyrsejer. Det er fx vigtigt at vælge den rigtige ID-løsning til kæledyret. Måske er det bedst med halsbånd eller måske er det bedst med en microchip med adresse og kontaktinformation.

Det er også vigtigt, at træne kæledyret på den rigtige måde. Din hund skal lære lydighedskommandoer, og din kat skal vide, hvor kattebakken står, så man undgår ulykker i hjemmet. Hvis du har fået en ny hundehvalp, er det vigtigt at være opmærksom på, at en lille hund kan blive skræmt eller bange over at være et helt nyt nabolag. Derfor er det vigtigt at starte roligt ud, så din hvalp får den bedst mulige start i sin nye familie.

Hvad skal du fx gøre, hvis din hund bliver syg?

Kæledyr kan blive syge, præcis ligesom mennesker kan, og det kan der være mange forskellige grunde til. Det er vigtigt, at man har sat sig ind i, hvad man skal gøre, hvis ens kæledyr bliver ramt af en sygdom. Vi har derfor samlet 10 af de mest normale og typiske årsager til, at hunde bliver syge. 

Sterilisering og kastrering af katte

Steriliserede eller kastrerede katte har en tendens til at længere, sundere og bedre liv. Man undgår bl.a. uønsket drægtighed hos hunkatte, og man får samtidig en meget gladere, kærligere og mere loyal kat. Hos hankatte undgår man strinteri. En kastreret hankat vil heller ikke have lige så stor tendens til at strejfe omkring eller blive væk. 

På idenyt.dk finder du også en masse information om de forskellige fordele og ulemper ved at neutralisere en kat, og det gælder både sterilisering af hunkatte og kastrering af hankatte.

Når man har både hund og baby

Det kan også være, at I for nyligt har udvidet familien og har brug for gode råd til at introducere en nyfødt baby til hunden derhjemme.  Man kan nemlig sagtens have hund og baby samtidig. Det kan blandt andet være en god idé at lære hunden en række basale kommandoer, så du lettere kan kontrollere dit kæledyr. Det er også en god idé, at lade hunden vænne sig til babyens duft, så de to kan få et stærkt og sikkert sammenhold, der kommer til at vare i mange år.

Allergivenlige kæledyr

Det kan også være at én eller flere i familien lider af allergi, men alligevel gerne vil have et kæledyr. Det kan sagtens lade sig gøre, for der findes faktisk en lag række såkaldte ”allergivenlige” kæledyr og dyreracer. Der findes blandt en række forskellige hunderacer, der er mindre allergifremkaldende end andre.

Hvis man derimod leder efter alternative og utraditionelle kæledyr, så kan man overveje at investere i en kælegris. En såkaldt minigris eller tea cup pig. De er herlige, utroligt søde og ikke mindst allergivenlige. En kælegris er derfor oplagt for mennesker, der lider af allergi.

Her kan du læse alt om, hvordan du passer godt på dit kæledyr.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Filtrer efter type:
Øvrige kæledyr
0
Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan også være brogede eller tegnede.
Hund
0
Menneskets bedste ven, hunden, kan faktisk andet end at skabe glæde. Undersøgelser viser nemlig, at hunden har en positiv effekt på din...
Hund
0
Det er en helt særlig verden, man bliver lukket ind i, når man får en hvalp. Den er fuld af narrestreger, små katastrofer og uendelig...
Kat
0
Har du en perserkat eller overvejer du at anskaffe dig en? Så er der et par ting, der kan være nyttigt for dig at vide. Her får 10 facts...
Øvrige kæledyr
0
Vi nærmer os forår, en tid, hvor mange mennesker overvejer at anskaffe sig en kanin. Det er sikkert også nu, at du, der overvejer at købe...
Kat
0
Som du nok allerede har opdaget, er der sne på vej til Danmark. Temperaturen falder, og det bliver koldt - ikke kun for dig, men også for...
Hund
0
En ny undersøgelser viser at hunde kan mærke, når du er i dårligt humør eller stresset, og ikke nok med det, de er også tilbøjelige til...
Hund
0
Spekulerer du på, hvorfor din hund har grå hår, selvom den kun er 2 år gammel? Så kan du få svaret her.
Øvrige kæledyr
0
Mange har oplevet at købe ting til ens kanin, som man glad giver kaninen. Kaninen undersøger da også nysgerrigt tingen, men mister hurtigt...
Hund
0
En hund giver en masse glæde, men kræver også deres. En ny undersøgelse viser, at mere end halvdelen af norske hunde får for lidt motion.
Hund
0
Shih Tzu'en er en utrolig sød og bamset hund. Vil du vide mere om Shih Tzu'en skal du læse med her, hvor du får 10 ting, som du sikkert...
Hund
0
Høresansen, lugtesansen og 42 tænder. Din hund er mere speciel end du går og tror. Her får du 13 sjove facts om menneskets bedste ven.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.