Fedtebrød med frit valg mellem glasur og kanelskukker

Fedtebrød er en klassisk dansk julesmåkage, der sagtens kan bages og spises, når det ikke er jul. Her er i denne opskrift er der frit valg mellem hvid og sort glasur på toppen eller kanelsukker.


Ingredienser til fedtebrødsdejen

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • Revet citronskal fra ½ ubehandlet citron
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g kokosmel

Ingredienser til glasuren

  • 100 g Flormelis
  • 1 spsk. varmt vand
  • 1 spsk. kakao

Ingredienser til kanelsukkeret

  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. kanel
  • Nogle drys hakkede mandler
  • 1 æg

Sådan gør du

Bland hvedemel, hjortetaksalt og revet citronskal i en skål. Smuldr smørret i dejen. Tilsæt sukker og kokosmel, og ælt dejen sammen. Del dejen i 3, tril dem i lange stænger, og læg dem på en bageplade. Tryk stængerne flade, og bag dem midt i ovnen 12-14 minutter. ved 175 grader traditionel varme.

Lav glasur af flormelis og varmt vand, overtræk med glasur, mens stængerne stadig er lune. Tilføj kakao, hvis du ønsker mørk glasur.

Foretrækker du kanelsukker på toppen? Bland kanel og sukker sammen. Derefter skal du pensle småkagerne med det sammenpiskedede æg. Drys til sidst kanelsukker og de hakkede mandler ovenpå.

Skær stængerne i snitter og læg dem til afkøling på en bagerist. Skal afkøle godt, inden de puttes i dåse.

Gem dem i kagedåsen og hyggespis af fedtekagerne i hele julemåneden, eller slug dem superfriske, så snart glasuren har sat sig. 

Mest læste artikler