Sådan laver du de smukkeste islygter

Jul

Islygter er noget af det mest stemningsskabende, du kan pynte op med om vinteren. Og de er overraskende nemme at lave selv.

Foto: Designrulz

Du skal bruge: En stor beholder, en lille beholder, en ryddet fryser - og vand

Hvis det er under frysepunktet, og haven allerede bades i tusmørke kl. 16, er det helt fantastisk at pynte op med levende lys.
Islygter er perfekte til at skabe stemning, for eksempel ved hoveddøren eller - hvis det har sneet - som små, lysende øer på græsplænen og langs bedene.

Vi har fundet en blog, Designrulz, som viser, hvor enkelt det er selv at lave lygterne - du skal bare gøre plads i fryseren og finde passende beholdere frem.

Husk at fylde den lille beholder først

På fotoet herunder er der givet et eksempel på, hvordan to metalbeholdere kan anvendes, men løsningen her kræver også tape osv.

Det er sjældent nødvendigt at tage alt muligt grej i brug, blot man husker at fylde den lille beholder med vand først og herefter placerer den i en større.

Det væsentlige er, at hulrummet herefter fyldes med forsigtighed - og hele arrangementet stilles i fryseren så nænsomt som muligt.
Det tager som regel en halv dags tid for en lygte at fryse helt igennem.

Frys grønt og andet dekorativt sammen med vandet

Hvis du vil gøre lygterne ekstra raffinerede, kan du fryse grangrene, kviste med bær eller blomster sammen med vandet. På billederne kan du se forskellige ideer til dekorative løsnigner.

Læs også:

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

20. november 2016
Mere om Jul

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Jul Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Jul Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

Sådan sætter du nemmest og pænest lyskæder på juletræet

Jul Vil du sikre dig, at juletræets belysning bliver helt perfekt i år, så skal du følge denne lille guide.

Andesovs - sådan laver du den perfekte brune sovs

Jul Andesovsen skal helst ikke skille og hverken blive for fed eller for salt. Her er en opskrift på andesovs lavet på andens egen sky. Se også 6 enkle tips og huskeregler til, hvordan du får succes med din andesovs juleaften og ved alle mulige andre festlige lejligheder. 

12 apps der gør julen bedre og lettere

Jul Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

Jul De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så...

8 skønne julegave-idéer til hunden

Jul Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8 gaver du - næsten - ikke kan gå galt i byen med. 

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Jul Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Jul Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret...

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Jul Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild, der ligeledes finder sted i juledagene. Det er ikke godt for miljøet. Vi har derfor samlet 7 gode råd til en bæredygtig jul.

Dansk julemusik - de 10 største hits

Jul Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

7 alternative juletræsfødder

Jul Juletræet er en af de bedste og nemmeste måder at bringe julestemning ind i hjemmet på. Læs med og få 7 ideer til, hvordan du kan give dit...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

Jul En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Jul Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Mandelgave - 10 ideer til gaver alle vil elske

Jul Mangler du en idé til årets mandelgave, som alle voksne vil blive glade for? Så finder du her 10 sikre succeser: de tre klassiske mandelgave...