Foto: Aschehoug Forlag

Hurtige kryddersnapse til jul

Jul

Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan du faktisk endnu nå at brygge selv. Her får du to opskrifter på snapse, som kan nøjes med at trække i 8 dage.

Foto: Gaven til maven - Gyldendal

Julesnaps med appelsin, vanilje, kardemomme

Det skal du bruge:

5 kardemommekapsler
1 flækket stang vanilje
Skal fra 1/2 usprøjtet appelsin
1 dl sukkerknalder eller sukkerkrystaller
1/2 flaske Brøndum-snaps

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en rengjort flaske. Lad det trække 1 uge, smag på snapsen og fjern evt. kardemommekapslerne. Server snapsen kold til julemaden, den er især perfekt til lidt stærke oste.


Foto: Gaven til maven  
Opskriften er fra bogen "Gaven til maven" af Gitte Heidi Rasmussen og og Inge Skovdal – udgivet af Gyldendals Forlag. 90 sider.

Slåensnaps – prunus spinosa

Slåensnaps er en af de klassiske kryddersnapse. Den laves på de blå bær. Bærrene er bedst, når de har fået lidt frost, for så giver de snapsen en sødlig smag, ellers kan smagen godt blive lidt besk. Du behøver ikke vente på frostvejr for at plukke bærrene.

Du kan altid fryse bærrene, hvis de er plukket, inden det har været rigtig frost. Snapsen får en flot rød farve. Hvis du lader den trække i op til 2 måneder, får du en dejlig essens.

Læs også: Pas på indbrud i juledagene

Foto: Kryddersnaps/Aschehoug 

Det skal du bruge

1 halvt fyldt glas med slåenbær
1 flaske vodka
Trækketid 8-14 dage

Sådan gør du

Kom bærrene i et glas og hæld vodka over. Sæt låg på og lad blandingen trække 8-14 dage. Smag undervejs. Filtrer væsken i et kaffefilter og lad den hvile i 2 uger, inden den drikkes. Hvis du hellere vil have en essens, skal blandingen trække i 2 måneder.


Foto: Kryddersnaps
Opskriften er fra bogen "Kryddersnaps" af Niels Stærup – udgivet af Aschehoug Forlag. 144 sider.



9 november 2007
0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan,...

0

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

3

Valentinsgaven, din kæreste aldrig glemmer

I Danmark vil vi ikke helt være ved, at vi har taget traditionen med Valentinsdag til os. Men vil alligevel du give din kæreste en speciel...

0

Lav din egen fine julepynt af fimoler

Vores yndlingsmateriale lige nu: FIMOLER! Det er ganske enkelt genialt, og du kan kreere de smukkeste ting af det bløde ler. Her er to...

6

Vælg det rigtige juletræ

Juletræet er noget af det vigtigste til jul, men før du inviterer de vintergrønne nåletræer ind i varmen, er det en god idé at gøre dig...

0

Kunstige juletræer hitter - se her, hvor du finder de bedste

Mange elsker at lade juletræet stå fremme gennem hele december - og gerne et stykke ind i januar. Glæden går dog lidt af, når træet mister...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Undgå madforgiftning juleaften

Det er ikke så svært at forebygge madforgiftninger, hvis du følger en – renvasket – håndfuld gode råd.

3

Orkideer til adventskransen og julens dekorationer

Orkideer er populære at bruge i julens dekorationer. Den er smuk og eksklusiv, og så blomstrer den i månedsvis. Orkideer stiller få og små...

0

Gavepapir - anderledes og sjovt

Her finder du gode ideer til andeledes og sjov gaveindpakning.

0

Derfor skal du give dit juletræ hovedpinepiller

Med dette geniale trick, kan du holde juletræet frisk længere.

0

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...

6

Bag bedre brød - sådan bruger du hævemidlerne rigtigt

Hævemiddel er ikke bare hævemiddel. Bliv en bedre bager ved at vide, hvordan du bedst bruger gær, surdej, natron, bagepulver, hjortetakssalt...

3

De bedste opskrifter på varme hveder

Store bededag betyder varme hveder, men tidligere var store bededag en alvorlig sag, hvor man ikke måtte arbejde. Også bageren skulle holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.