Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Jul

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan, medaljer med trøffel, kanelfingre og hvid gløgg. 

Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer.
Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer. Foto: Marianne Bjerre

Konfekt: hjerter, stjerner og medaljer

(20 stk.)

Det skal du bruge til hjerter og stjerner

250 g ren rå marcipan
Evt. lidt Cointreau, cognac, Amaretto eller lignende
200 g lys eller mørk chokolade-overtræk

Sådan gør du

Bland evt. marcipan med lidt spiritus. Rul marcipan ud mellem 2 stk. bagepapir, til den har en tykkelse på 1 cm. Udstik marcipanen med hjerte eller stjerneform og overtræk med chokolade.

Det skal du bruge til konfektmedaljerne

100 g lys overtrækschokolade
Krymmel
200 g mørk chokolade mindst
55 pct. kakao
2 dl piskefløde
1 spsk kahlua eller anden likørKanelfingre (40 stk.)

Sådan gør du

Smelt den lyse chokolade, og smør den ud på bagepapir som små tynde kager. Drys med krymmel. Bring piskefløde i kog, tag af varmen, og tilsæt hakket chokolade. Smelt chokoladen i den varme fløde, rør Kahlua i, og sæt trøffelmassen på køl, til den er halvfast. Kom trøffelmassen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt trøffelmassen ud på halvdelen af medaljerne. Læg de andre medaljer på som låg, og opbevar dem koldt.

Kanelfingre

40 stk.

Det skal du bruge

2 æg str. L
250 g sukker
2 tsk. stødt kanel
250 g hvedemel
1⁄2 tsk. hjortetaksalt
1 spsk. smør
100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og kanel skummende og luftigt. Rør hvedemel og hjortetaksalt i dejen og dernæst blødt smør. Tril dejen til lange tynde pølser, skær dem i mindre stykker, og læg dem med afstand på en bageplade. Bag 8-9 min. ved 200°, og læg dem til afkøling på en bagerist. Dyp spidsen af kagen i smeltet chokolade, og opbevar kagerne i en kagedåse. Servér med varm chokolade lavet af god mørk chokolade og varm mælk. Kom evt. lidt spiritus i.

Se flere opskrifterne på æblestang med nødder, kanelpandekager med æbler og hvid gløgg her på siden.

Hurtig æblestang med nødder

(6-8 pers.)

Det skal du bruge:

2 plader butterdej
1 stort rødt æble
6 dadler uden sten
1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern
1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder

Sådan gør du:

Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.
Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring fyldet. Læg stangen med samlingen nedad, og pensl med æg. Drys med hakkede nødder og sukker, og bag æblestangen 20 min. ved 200°.

Æble-kanelpandekager og hvid gløgg

(4 pers.)

Det skal du bruge til kanelpandekagerne:

3 æg
125 g hvedemel
1 1⁄2 dl mælk
1 knsp. salt
1 1⁄2 tsk. bagepulver
Smør til stegning
1-2 æbler
Kanelsukker

Det skal du bruge til den hvide gløgg:

2 1⁄2 dl koncentret hyldeblomstsaft
6 hele nelliker
Tørret ingefær
Kanel
1 fl. tør hvidvin
Tørret frugt

Sådan laver du pandekagerne:

Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min. Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver. Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme. Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par minutter, til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne. Servér pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.

Gløgg

Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag. Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge. Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.
3 november 2016
0

Byg din egen julebuk

At bygge en julebuk er både enkelt og billigt. Her er der en trin-for-trin instruktion i, hvordan du bygger en buk ud af gran og overskudstr...

0

Sådan laver du de smukkeste islygter

Islygter er noget af det mest stemningsskabende, du kan pynte op med om vinteren. Og de er overraskende nemme at lave selv.

0

Få et rent hjem til jul med idényts bedste rengøringstips

Gør det lettere for dig selv i julen med effektiv rengøring for din egen, dine gæsters og for julehyggens skyld. Her er 6 af idényts mest...

0

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...

0

3 alternativer til det ægte juletræ

Iskolde hænder, våde sko og børn, der skriger efter varm kakao. Det er bestemt ikke alle, der holder af at anskaffe sig et ægte juletræ i...

0

Det er blevet moderne at købe julegaver i genbrugsbutikker

Flere og flere køber deres julegaver i genbrugsbutikker – og det er der god grund til. En brugt julegave er langt billigere, du skåner...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Planlæg julens bedste oplevelse nu – og undgå stress

Julen handler meget om at 'nå det hele'. Men i år skal du blot følge denne plan: Find én oplevelse, som julen 2016 skal huskes for, og sæt...

0

Med disse 7 gaveideer får manden lyst til at bruge mere tid i...

Ønsker du dig en mand, der bruger mere tid i køkkenet? Det er blevet mere normalt for mænd at stå i køkkenet, og derfor bliver køkkenprodukt...

0

Adventsgaveidéer til hjemmet

Vi har samlet gaveidéer, som du selv kan få glæde af, hvis du giver dem til nogle i dit eget hjem.

0

Fedtebrød med frit valg mellem glasur og kanelskukker

Fedtebrød er en klassisk dansk julesmåkage, der sagtens kan bages og spises, når det ikke er jul. Her er i denne opskrift er der frit valg...

0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsek...

0

Sådan redder du din jul

Er du gået tør for ideer til de sidste juleforberedelser, og er tid noget af det, du har mindst af, så hjælper vi dig med at "springe over,...

0

Kalenderdekoration i naturfarver

Julen er lige om hjørnet, og det er tid til at tænke på årets kalenderdekoration. Bliv guidet her til en nem juledekoration med duft af jul.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.