Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Jul

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn af opskrifter på lækre chokolader med marcipan, medaljer med trøffel, kanelfingre og hvid gløgg. 

Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer.
Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer. Foto: Marianne Bjerre

Konfekt: hjerter, stjerner og medaljer

(20 stk.)

Det skal du bruge til hjerter og stjerner

250 g ren rå marcipan
Evt. lidt Cointreau, cognac, Amaretto eller lignende
200 g lys eller mørk chokolade-overtræk

Sådan gør du

Bland evt. marcipan med lidt spiritus. Rul marcipan ud mellem 2 stk. bagepapir, til den har en tykkelse på 1 cm. Udstik marcipanen med hjerte eller stjerneform og overtræk med chokolade.

Det skal du bruge til konfektmedaljerne

100 g lys overtrækschokolade
Krymmel
200 g mørk chokolade mindst
55 pct. kakao
2 dl piskefløde
1 spsk kahlua eller anden likørKanelfingre (40 stk.)

Sådan gør du

Smelt den lyse chokolade, og smør den ud på bagepapir som små tynde kager. Drys med krymmel. Bring piskefløde i kog, tag af varmen, og tilsæt hakket chokolade. Smelt chokoladen i den varme fløde, rør Kahlua i, og sæt trøffelmassen på køl, til den er halvfast. Kom trøffelmassen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt trøffelmassen ud på halvdelen af medaljerne. Læg de andre medaljer på som låg, og opbevar dem koldt.

Kanelfingre

40 stk.

Det skal du bruge

2 æg str. L
250 g sukker
2 tsk. stødt kanel
250 g hvedemel
1⁄2 tsk. hjortetaksalt
1 spsk. smør
100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og kanel skummende og luftigt. Rør hvedemel og hjortetaksalt i dejen og dernæst blødt smør. Tril dejen til lange tynde pølser, skær dem i mindre stykker, og læg dem med afstand på en bageplade. Bag 8-9 min. ved 200°, og læg dem til afkøling på en bagerist. Dyp spidsen af kagen i smeltet chokolade, og opbevar kagerne i en kagedåse. Servér med varm chokolade lavet af god mørk chokolade og varm mælk. Kom evt. lidt spiritus i.

Se flere opskrifterne på æblestang med nødder, kanelpandekager med æbler og hvid gløgg her på siden.

Hurtig æblestang med nødder

(6-8 pers.)

Det skal du bruge:

2 plader butterdej
1 stort rødt æble
6 dadler uden sten
1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern
1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder

Sådan gør du:

Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.
Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring fyldet. Læg stangen med samlingen nedad, og pensl med æg. Drys med hakkede nødder og sukker, og bag æblestangen 20 min. ved 200°.

Æble-kanelpandekager og hvid gløgg

(4 pers.)

Det skal du bruge til kanelpandekagerne:

3 æg
125 g hvedemel
1 1⁄2 dl mælk
1 knsp. salt
1 1⁄2 tsk. bagepulver
Smør til stegning
1-2 æbler
Kanelsukker

Det skal du bruge til den hvide gløgg:

2 1⁄2 dl koncentret hyldeblomstsaft
6 hele nelliker
Tørret ingefær
Kanel
1 fl. tør hvidvin
Tørret frugt

Sådan laver du pandekagerne:

Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min. Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver. Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme. Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par minutter, til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne. Servér pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.

Gløgg

Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag. Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge. Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.
3 november 2016
0

Pas på: De hjemmebagte brunkager kan være farlige

Julesmåkager skal bages til en perfekt kulør – og kun én farve er helt rigtig til kagerne for, at du undgår skadelige stoffer. Nå ja, og...

0

Novemberhygge

I november måned findes julepynten så småt frem i mange hjem. Blomsterglade Annie Dorthe Sandholm guider her til, hvordan du kan pynte et...

3

Valentinsgaven, din kæreste aldrig glemmer

I Danmark vil vi ikke helt være ved, at vi har taget traditionen med Valentinsdag til os. Men vil alligevel du give din kæreste en speciel...

0

Lav din egen fine julepynt af fimoler

Vores yndlingsmateriale lige nu: FIMOLER! Det er ganske enkelt genialt, og du kan kreere de smukkeste ting af det bløde ler. Her er to...

6

Vælg det rigtige juletræ

Juletræet er noget af det vigtigste til jul, men før du inviterer de vintergrønne nåletræer ind i varmen, er det en god idé at gøre dig...

0

Kunstige juletræer hitter - se her, hvor du finder de bedste

Mange elsker at lade juletræet stå fremme gennem hele december - og gerne et stykke ind i januar. Glæden går dog lidt af, når træet mister...

0

3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3...

0

Undgå madforgiftning juleaften

Det er ikke så svært at forebygge madforgiftninger, hvis du følger en – renvasket – håndfuld gode råd.

3

Orkideer til adventskransen og julens dekorationer

Orkideer er populære at bruge i julens dekorationer. Den er smuk og eksklusiv, og så blomstrer den i månedsvis. Orkideer stiller få og små...

0

Gavepapir - anderledes og sjovt

Her finder du gode ideer til andeledes og sjov gaveindpakning.

1

Hurtige kryddersnapse til jul

Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan du...

0

Derfor skal du give dit juletræ hovedpinepiller

Med dette geniale trick, kan du holde juletræet frisk længere.

0

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...

6

Bag bedre brød - sådan bruger du hævemidlerne rigtigt

Hævemiddel er ikke bare hævemiddel. Bliv en bedre bager ved at vide, hvordan du bedst bruger gær, surdej, natron, bagepulver, hjortetakssalt...

3

De bedste opskrifter på varme hveder

Store bededag betyder varme hveder, men tidligere var store bededag en alvorlig sag, hvor man ikke måtte arbejde. Også bageren skulle holde...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.